Bombom Platosu'ndan gelen mucize Maca Kökü tozu

Üretimi de oldukça meşakkatli olan Maca köklerinin zarar görmemesi için cashu adı verilen küçük bir çapa ile elle çıkarılıyor ve güneş altında 10-15gün boyunca kurutuluyor.

Üretim aşaması bununla kalmıyor özel seçilen ve temizlenen maca kökleri yeniden yıkanıyor dezenfekte ediliyor ve nem kontrolü altında 45 derecede tamamıyla kurutulmadan önce 10 mm’lik şeritler halinde kesiliyor. Kurutma işlemi tamamıyla bittikten sonra ise şeritler tam toz haline gelecek şekilde öğütülüyor. Ne yazık ki her gıda da olduğu gibi Maca kökü de suistimale oldukça açık, popüler olduğu içinde doğru ürüne ulaşmakta zor. Bundan dolayı alınacak Maca Kökü tozlarının organik ürün olması, paketlerinde menşeinin belirtilmesi önemli. Bu detaylara dikkat ederek doğru ürüne ulaşmanız mümkün.

Maca kökü kalsiyum, potasyum, vitamin, aminoasitler, mineral, demir ve iyotca zengin bir süper besin.

Maca kökü bulunduğu topraktan o kadar fazla besin maddesi emiyor ki, hasat yapıldıktan tam 7 sene sonra toprak tekrar aynı besin değerine ulaşabiliyor.

Benim maca kökü tozu ile ilk tanışmam yoğun stres altında olduğum, enerjimin çekildiğini hissettiğim bir dönemde oldu. Yaptığım araştırmalarda Maca kökü tozunun vücudun strese uyum sağlamasına yardımcı olabileceği yazıyordu. İlk başlarda kendimde majör bir değişim hissetmedim,3-4 hafta sonra ise daha enerjik olduğumu, tahammül seviyemin arttığını ve çarpıntılarımın azaldığını fark ettim.

Özellikle stresli dönemlerden geçen kadın danışanlarımda Maca kökü tozunu önermeye başladım. Geri dönüşler oldukça iyi oldu. Her ne kadar çok konuşulmasa da hala tabu olarak görülsede cinsel isteksizliğe karşı Maca kökü tozu ile sevindirici geri dönüşler almaya başladık. Hem erkeklerde hem de kadınlarda libido artışına destek oluyor.

Son dönemde kadınlara özel gıda takviyelerinde Maca kökü tozuna daha çok rastlar olduk. Özellikle erken menopozla mücadele eden veya yumurta kalitesi düşük kadınlarda maca kökü tozu umut vadediyor. Yine menopoz sonrası semptomları hafifletmeye yardımcı oluyor.
Yine erkekler de de sperm kalitesini ve sayısını arttırdığına dair yayınlar karşımıza çıkıyor. Kadın doğum uzmanlarının da tavsiyelerinin arasında Maca köküne oldukça fazla rastlıyoruz. Doğal takviyeleri öneren tavsiye eden hekimlerin ülkemizde de giderek artması beni çok sevindiriyor.

Maca kan basıncının düşürülmesine destek oluyor, serbest radikallerle savaşıyor. Glutatyon üretimini destekliyor.

Maca kökü tozunu ilk kullanmaya başlayanlarda günde 1 çay kaşığı ile başlanması güvenli dozumuz tabi ki destek aldığınız uzman sizin için uygun doz ayarlamasını yapacaktır. Kan sulandırıcı ilaç kullananlar yüksek dozlarda Maca tozu kullanmaktan kaçınmalılar. K vitaminince zengin olan Maca kökü tozu kanın pıhtılaşmasını arttırabilir. Her ne kadar kullanılan doz minimumda kaldığında sorun olmayacağını söyleyen yayınlar mevcut. Ben yine de sizi uyarmak isterim. Yine meme, rahim ve yumurtalık kanseri olanlar, kanda PSA’sı yüksek olan erkekler mutlaka kullanım öncesi hekimlerine danışmalılar.

Maca kökü tozundan maksimum verimi almak için pişirilmesini önermiyoruz. Maca kökü tozunu içeceklerinize katabilir, bal ve yoğurt ile karıştırarak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Maca kökü tozunu düzenli olarak minimum 2 ay kullanınız etkilerini 4-6 hafta arasında görmeye başlayacaksınız. Umarım sizlerden de olumlu geri dönüşler alırız.

ENERJİ VEREN SMOOTHİE

1 BARDAK BADEM SÜTÜ, HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ (vegan süt kullanmak istemeyenler normal süt kullanabilir)
1 ADET MUZ (ufak boy)
1 TATLI KAŞIĞI CHİA TOHUMU
1 ÇAY KAŞIĞI MACA KÖKÜ TOZU
½ ÇAY KAŞIĞI TOZ TARÇIN
TÜM MALZEMELERİ BLENDERDAN GEÇİRİN.GÜNE BAŞLAMAK İÇİN OLDUKÇA İYİ BİR ALTERNATİF