Ali Koç ve Erden Timur'a sorular

Öncelikle neden Dursun Özbek değil de Erden Timur var başlığımızda? Çünkü futbol ile ilgili her kritik olayda Erden Timur’u görüyoruz. Yani futbol konusunda Erden Timur ve Dursun Özbek bir çeşit Eş Başkanlık modeli getirdi. 

Günlerdir konuşulan bir transfer bilmecesi var; Zanilo. Erden Bey, tv100'de Candaş Tolga Işık'ın programında bu transferin perde arkasını anlattı.

Söylediğine göre sadece Zaniolo değil, Icardi'yi de Fenerbahçe almak istedi ama başarılı olamadı. Bu rekabetten üstün çıkmak tabii ki Erden Timur’un kariyerine pozitif etki yaratacaktır. 

Sizi bilmem ama Erden Bey’in yaptığı açıklamaların bir bölümü beni fena halde üzdü. Fenerbahçe Zaniolo’yu isterken gerçekleşme ihtimali yüksek bonuslar ile bizden daha çok ücret teklif etti. Zaniolo yine de bizi tercih etti dedi. 

Sonrasında da Galatasaray’ın Zaniolo’ya verdiği başarı bonuslarına geldi konu. Yani eğer gerçekleşirse Galatasaray, Zaniolo’yu 15 milyon euroya değil yaklaşık 30 milyon euroya transfer etmiş olacak. 30 milyon euro Zaniolo’ya yine verilir o ayrı. 

Nedir bu bonusların ödenmesi için gereken başarı şartları. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde iki defa çeyrek final oynaması, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynaması, Zaniolo’nun Ballon d’Or alması vs.

Zanilo’nun Ballon d’Or alıp almayacağını bilmiyoruz ama ülkemizden bugüne kadar bu ödüle aday bile çıkmış bir futbolcu olmadığına göre bu başarının gerçekleşmesi gerçekten imkânsız olarak nitelendirilebilir.

Benim diğer başarı şartlarıyla ilgili Erden Bey’e sorularım var. 

Galatasaray daha önce Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynamadı mı? 

Daha önce iki defa da asrın kulübü olan Real Madrid’i son anda elinden kaçırıp yarı finalden dönmedi mi? 

Galatasaray her 10 yılda bir bu başarıları gerçekleştirmiş. Gelin görün ki Galatasaray’ın futbol yönetiminde ki Eş Başkanı, takımının bunu yapabileceğine inanmıyor. 

Sayın Erden Timur; çok başarılı olabilirsiniz ama daha büyük hedeflere inanmıyorsanız lütfen o makamlarda durmayın. Evren Turhan her hafta “Sözde Futbol” programında hedef Şampiyonlar Ligi’ni almak derken, milyonlarca Galatasaray taraftarı yönetimin bambaşka bir vizyonu olduğunu düşünürken, sizin bu açıklamalarınız hiç olmadı.

PLAY-OFF’U GÜNDEME KİM GETİRDİ? 

Haftalardır konuşuluyor. Tam gündemden düştü denilince yeniden pişirilip önümüze konuluyor. Ligden çekilen takımlar olduğu için play-off sistemiyle şampiyonun belirleneceği. Bu iddiayı ise ilk olarak Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü Jorge Jesus gündeme getirdi.

Ali Koç ise önceki gün yaptığı açıklamada sezonun önemli bir bölümünün bittiği noktada, böyle radikal bir değişikliğe gitmek ne kadar mantıklı emin değilim dedi play-off sistemiyle ilgili. 

Öncelikle Sayın Başkan; bu konuyu gündeme getiren Teknik Direktörünüz Jorge Jesus. 

Söylediğini tekrar tekrar savunan da kendisi. Bu nasıl bir ayrışmadır. Koskoca Fenerbahçe kulübünün Teknik Direktörü play-off derken, kulübün Başkanı Ali Koç mantıklı değil diyor ve tüm bu tartışmalar medya önünde oluyor.

Ali Koç ve Jorge Jesus arasında olan fikir ayrılığı çok derin. Ali Koç çok akıllı bir adam. Onun seviyesinde bir adamın medya önünden Teknik Direktörünü böyle boşluğa düşürecek bir söylemi durduk yere yapacağına inanmıyorum. 

Bugün 31 Mart 2023. Bugünden yazıyorum. Fenerbahçe bu kadar havaya girmiş, şampiyonluğa yaklaşmışken tarihe not düşüyorum.

Ali Koç ve Jorge Jesus arasındaki bu ayrışma bir an önce son bulmazsa Fenerbahçe’nin şampiyonluk hayalleri suya düşer.

HAKLI İSYAN

Beşiktaş’ın ise son günlerde haklı bir isyanı var. O da şampiyonluk yolunda ki rakiplerinden daha fazla deplasmana çıkması. Asrın felaketini yaşadığımız bir sezonda olağanüstü kararlar alınması çok normal.

Öte yandan da adalet duygusunu zedeleyecek kararlar ile ligin yönetilmesi futbol izleyicisini tribünden uzaklaştıracaktır. Bu da her halde futbol paydaşlarının en son isteyeceği şey olur.

Beşiktaş isyanında haklı ama çözüm önerileri bence mantıklı değil. Çünkü maça çıkmış ve ligden çekilen takımları sahada yenerek 3 puan alan takımların kazanılmış haklarını elinden almakta adaletsizlik olur. 

Çözüm önerim ise çok basit. Ligden çekilen takımlarla, deprem felaketinden sonra oynayan takımlara 3-0 galibiyet ve 3 puan verilmesin. Sezon kalan şekilde devam ettirilsin. Eksik maç oynayanlar ise kendileri aralarında yapılacak tek seferlik kura ile eksik oldukları kadar maç oynasınlar. Böylece herkes adaletli şekilde sahada hakkederek puan kazanır ya da kaybeder. 2022-2023 sezonu şampiyonu da vicdanlarda yara açmadan belirlenir.