Doğada bir canlının yok olduğu haberi geldi. Ancak asıl felaket bu değil. Ölümünde diğer türler için de korkunç bir mesaj var

Doğada bir canlının yok olduğu haberi geçtiğimiz günlerde gelmişti. Kuş gribi sebebiyle kutuplarda ölen bir kutup ayısı, dünyayı harekete geçirmişti ancak asıl felaket bu değil. Uzmanlar, kuş gribinden ölen kutup ayısının ardından diğer türler için korkunç bir mesaj verdi. H5N1 virüsü taşıyan kuşları yiyen diğer canlılar da ölümle burun buruna gelebilir.

Doğada bir canlının yok olduğu haberi geçtiğimiz günlerde gelmişti. Bir kutup ayısı, ölümcül H5N1 türüyle enfekte olmuş kuş leşlerini yedikten sonra kuş gribine yakalanarak öldü. Uzmanlar, kuş gribinden ölen kutup ayısının ardından diğer türler için korkunç bir mesaj verdi. Enfeksiyonların halihazırda iklim değişikliği nedeniyle aşırı stres altında olan Kuzey Kutbu nüfusu üzerinde ek ve potansiyel olarak yıkıcı bir baskı oluşturabileceğini söylüyor. H5N1 virüsü taşıyan kuşları yiyen diğer canlılar da ölümle burun buruna gelebilir.