Sivas'ta ikiz doğum yapan keçinin yavrusu korkuttu. Besici hemen panikle harekete geçince uzmanından kritik açıklama geldi. Kesinlikle yapmayın

Sivas'ta ikiz doğum yapan keçinin yavrusu korkuttu. Besici hemen panikle harekete geçince uzmanından kritik açıklama geldi. Doğumda kalbinin durduğunu sandığı oğlağa, suni teneffüs ve kalp masajı yapan besicinin bu hareketinin yanlış bir müdahale olduğunu söyleyen uzman, hayvan doğumlarında hareketsiz doğan yavrunun ölmediğini ve bu tip durumlarla sıklıkla karşılaşıldığını belirtti. Yavrunun birkaç dakika içerisinde hareketlenip kendine geleceği için müdahaleye gerek olmadığını söyledi.

Sivas'ta ikiz doğum yapan keçinin yavrusu korkuttu. Besici hemen panikle harekete geçince uzmanından kritik açıklama geldi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Koçkaya, hayvan doğumlarında hareketsiz doğan yavrunun ölmediğini ve bu tip durumlarla sıklıkla karşılaşıldığını belirterek, yavrunun birkaç dakika içerisinde hareketlenip kendine geleceğini, kalp masajı ile suni teneffüs yapılmasının doğru olmadığını söyledi.