Aynı sorun, aynı sonuç

0:00/ 0:00

Ligde artık kritik haftalara girdik. Salı akşamı Galatasaray, Alanyaspor deplasmanındaydı. Çarsamba günü de ligin kırılma maçlarından biri olmaya aday Başakşehir-Fenerbahçe maçı oynandı.

Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü maçta son dakikalarda bulduğu gollerle maçı kazanmayı başardı. 

Son üç haftadır aynı sonuçları alıyor sarı lacivertli ekip. Özellikle Ankaragücü ve Başaksehir maçlarında çok tuhaf işler oldu. 

Bu tuhaf işleri Fenerbahçe yaptı demiyorum. Ancak birileri bir şeyler deniyor.

Ankaragücü maçında İrfan Can'a verilen penaltı bir tiyatro sahnesi gibiydi. Başakşehir maçı da Ankaragücü maçını aratmadı.

Oosterwolde'nin görmesi gereken bir kırmızı kartı ne hakemler ne de VAR hakemleri gördü. Yine tüm Türkiye gördü, ama görmesi gerekenler göremedi.

Yine İrfan Can'ın kendisini yere bıraktığı bir pozisyon var ki evlere şenlik. Hakem ağzı düdükte bekler gibi Touba'ya ikinci sarı kartı gösterdi ve Başakşehir 10 kişi kaldı. Rakibi 10 kişi kalan Fenerbahçe, sonunda oyuna ortak oldu ve üç puanı alıp şampiyonluk yarışında takibini sürdürdü. 

Fenerbahçe skoru alsa da oyunu bir kez daha kazanamadı. Hakem hatalarıyla da olsa son üç maçtır geriye düştüğü maçları çevirerek üç puan alması takımı kenetlendirdi. Özellikle son dakikalarda atılan goller genelde şampiyonluk habercisidir. Üstelik kötü oynarken de üç puan almayı bilmek çok önemlidir.

Ancak ben Fenerbahçe taraftarının da bu kötü oyunu kabul ettiğini düşünmüyorum. 

Hele hele ezeli rakipleri Galatasaray maçlarını izlediklerinde daha çok üzüldüklerini düşünüyorum. Kasımpaşa, Konya ve kupadaki Başakşehir maçlarında Galatasaray çok formsuzdu. Kötü oynuyordu.

Okan Hoca bir kez daha büyük hocalık sınavından başarıyla geçti. Çok yüksek ivme yakalamış takımı düşüş yaşadığında tekrar çıkışa geçirebilmek büyük maharet. 

İlk yarıda Okan Hoca’nın neredeyse gönderileceği periyottu Adanademir, Kayseri ve Alanyaspor maçları. Bu maçlardan iki galibiyet, bir mağlubiyet ile ayrıldı. İkinci yarı ise bu üç maçta 12 gol atıp sadece bir gol yedi. Bütün rakiplerine çok net bir mesaj verdi. 

Karagümrük maçı ile birlikte Galatasaray 14'de 14 yaptığı maç periyoduna girdi. Özellikle Beşiktaş ve Başakşehir maçları zorlu geçecek gibi duruyor. Beşiktaş maçında bana Galatasaray puan kaybedecek gibi geliyor.

Birileri, bir el, sezonu son haftadaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisine taşımak istiyor. Başarılı da olacak gibiler. Bakalım yüzyılın derbisi nelere gebe...