Beşiktaş’a büyük bir değişim gerek

Sevgili okurlar, Beşiktaş bu sezon beklentilerin bir hayli uzağında kaldı. Ligde 34 maç sonunda 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 13 yenilgi alan Beşiktaş, 51 puanla 5.sırada yer alıyor. Siyah-beyazlıların 3.olması için 58 puanlı Trabzonspor’u geçmesi çok zor.

Siyah-beyazlılar’da bu sezon kadro mühendisliği o kadar yanlış yapıldı ki Şenol Güneş, Rıza Çalımbay, Burak Yılmaz, Fernando Santos teknik direktörlük görevlerinden ayrıldı. Mecburi olarak Serdar Topraktepe sezon sonuna kadar takımın başında kalacak. Bu tabloda en suçsuz kişi Serdar Hoca’dır. Samet Aybaba’nın ifadesiyle ‘çürümüş’ olan bu kadroyla bir şeyler yapmaya çalışıyor.

KADODA BEŞİKTAŞ'IN SEVİYESİNDE OLMAYAN OYUNCULAR VAR

Kadroya baktığımız zaman Beşiktaş’ın seviyesinde olmayan çok sayıda futbolcunun olduğu görebiliriz. Bence Amartey, Onur Bulut, Tayfur Bingöl, Jackson Muleka, Jonas Svensson, Umut Meraş, Emrecan Uzunhan, Zaynutdinov Beşiktaş’ta oynayacak kalitede değiller. Bana katılmayanlar olabilir, saygı duyarım. Ancak geçmiş yıllarda Pepe, Adriano, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Talisca, Quaresma, Guti gibi futbolcuların bu formayı giydiğini unutmayın.

HASAN ARAT'A BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Hasan Arat yönetimini zorlu bir süreç bekliyor. Bu takımı ayağa kaldırmak için Beşiktaş’ın büyüklüğüne uygun transferler yapılması ve iyi bir teknik direktör getirilmesi şart. Yoksa futbolculara dönen oklar, bu kez yönetime dönecek. Çünkü taraftarın verdiği süre doldu. Kimsenin ne sabrının ne de tahammülünün olduğun düşünüyorum.