Değişim

Cumhuriyet Halk Partisi yarın önemli bir kurultaya gidiyor. Birden çok aday var ama kamuoyunda genel kanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasında bir yarış olacağı yönünde. Özellikle İstanbul il başkanlığı yarışını değişimcilerin adayı Özgür Çelik'in kazanmasının ardından Özgür Özel'in yarışı kazanacağına dair söylentiler arttı.

CHP içi siyaset benim ilgi alanımdan bir hayli uzak. Bu işi uzmanlarına bırakayım ama ben Özgür Özel ismi üzerinde biraz durmak istiyorum.

Özgür Özel milletvekilliğinde tam 5. Döneminde. Yani CHP’nin kaybettiği son beş seçimde de milletvekili adayı olmuş. Son 2 dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi grup başkanvekili şu anda da Kemal Kılıçdaroğlu milletvekili olmadığı için CHP grup başkanı.

Seçim öncesi de televizyon kanallarını gezip, İçişleri Bakanı olmak istediğini hiç gizlemeden söylüyordu. Tahmin ediyorum ki ilk hayal kırıklığını milletvekili adayı olarak gösterildiğinde yaşadı. Neticede 5 dönem milletvekili olacak olmak Özgür Özel’i tatmin etmemiş olabilir.

Seçim bitti. Kemal Kılıçdaroğlu kaybedince doğal bir tepki olarak CHP seçmeninden istifa davetleri geldi.  Kemal bey oralı olmuyordu. Ancak Özgür Özel istifa et diyenlerin aksine açık açık Kemal Kılıçdaroğlu’na destek beyanlarında bulundu.

Genel Başkanına kayıtsız şartsız desteği de Cumhuriyet Halk Partisi grup başkanı olarak ödüllendirildi. Ne olduysa Özgür Özel CHP grup başkanı olduktan sonra oldu. Bir anda genel başkanına kamuoyu önünde devam edin diyen Özgür Özel “değişmeye” başladı.  Değişti ve değişim hareketine dahil oldu. Hatta değişim hareketinin genel başkan adayı oldu.

Yani Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini desteklemek bir kenara, bütün sürecin beyin takımından biri olan Özgür Özel, bu başarısızlıkta hiç payı yokmuş gibi CHP değişmeli diyor. Kemal Kılıçdaroğlu’na bu başarısızlığı yaşatan ekibin hiç günahı yokmuş gibi genel başkan adayı oluyor.

Özgür Özel’in bu duruşu şüphesiz ki siyaset bilimciler tarafından muhakkak literatüre geçirilecektir.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiyi sosyal demokrat birine devredeceğim ama kendisi henüz çok ön planda değil çıkışı da oldukça ilginç.

Seçimle gelen Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ı defalarca diktatör olmakla itham eden Kemal bey partisinin genel başkanlık koltuğu için bir veliaht prens belirlemiş. Demokrasi ve özgürlükler iddiasıyla bütün seçim ülkeyi gezen Kemal Bey, belli ki seçimi kazansaydı kendisinden sonraki dönem için de bir veliaht prens hazırlayacaktı!