Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Kandil namazı kaç rekat? Berat Kandili namazı kılınışı

Mübarek Berat gecesinde diğer kandillerden farklı bir şekilde geçirilmesi, daha fazla ibadet edilmesi Müslümanlarca adet halini almıştır. Allah Teâlâ’nın rahmetinin bol olduğu, duaları kabul ettiği bu mübarek gecede, güneşin batışından fecir doğana kadar ibadetlerle geçirilmesi tavsiye edilmiştir. Berat Gecesi’nde okunacak dualar ve çekilecek zikirlerle birlikte kılınacak namaz da önem taşıyor. Peki, Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Kandil namazı kaç rekat? Berat Kandili namazı kılınışı…

Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Kandil namazı kaç rekat? Berat Kandili namazı kılınışı

Allah’ın affı ve bağışlaması ile günah yükünden kurtulacağın umulması amacıyla Berat denilen kandil gecesinde milyonlarca müslüman, dualar ve ibadetlerde bu özel geceyi geçirecek. Müminler, Berat Kandili’nde güneşin batışından fecir doğana kadar kandil gecelerine özgü ibadetlerini gerçekleştirecek.

Alimler, bu geceyi namaz kılarak, Kur’an okuyarak ve dua ederek geçirmenin sevaba vesile olacağını, bu geceye mahsus olmak üzere belli bazı ibadet ve kutlama şekilleri ihdas edip âdet haline getirmenin ise dinde yeri bulunmadığını söylemişlerdir. Kaynakların belirttiğine göre Berat gecesine ait özel bir namaz yoktur. Gazzâlî, bu gece her rek‘atında Fâtiha sûresinden sonra on bir İhlâs sûresi okunmak suretiyle kılınacak yüz rek‘at veya her rek‘atında Fâtiha’dan sonra yüz İhlâs okunan on rek‘at namazın çok sevap olduğuna dair bir rivayeti de vardır.

BERAT KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR? 100 REKAT BERAT KANDİLİ NAMAZI KILINIŞI!

Diğer kandiller ve dini gecelerde olduğu gibi Berat Kandili’nde de kandil namazı kılmak isteyen vatandaşlar, akşam ezanın okunmasıyla birlikte ibadet etmeye başlayabilir.

Yatsı namazı sonrası 12 rekat hacet namazı kılınmaktadır. Her rek'atte bir Fatiha ve 10 ihlas'ı şerif okunur. Bu namaz 100 rek'at da kılınabilir.

Dolayısıyla, Berat Kandili namazı akşam namazından sabah vaktine kadar ara verilerek kılınabilir.

Berat Kandili namazı 2 rekatta bir selam verilerek kılınmaktadır.

Her rekatta Fatiha Suresi'nden sonra 10 tane İhlas Suresi okunması gerekmektedir.

İlk rekatlarda Fatiha'dan önce Sübhaneke okunur.

Fatiha'da Besmele çekilir, İhlas surelerinde ve Sübhanake'de Besmele çekilmez.

Berat Kandili'nde 100 rekatlık namazın hepsini art arda kılmak gerekmez. Sabah vaktine kadar ara verilerek kılınabilir. Yalnız gerektiği takdirde abdest tazelenmelidir.

Berat Kandili'nde 100 rekatlık namaz için şöyle niyet edilir:

"Ya rabbi , niyet ettim rızâ-yı şerifin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne , feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden , dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, süedâ defterine kaydeyle."