Borcum olmadığı halde hakkımda icra takibi yapılabilir mi?

0:00/ 0:00

İcra ve İflas Kanunu'nda yazılı şekil şartlarını taşıyan takip talebinin alacaklı görünen kimse tarafından icra dairesine verilmesi, sonrasında takip talebinde ismi yazılı borçlu hakkında icra takibi yapılabilir. 

İlamsız icra takibi ile karşı karşıya kalan ve gerçekten dosya alacaklısına borçlu olmayan kimseler hakkında başlatılan icra takipleri sonrasında vatandaşın ne yapması gerektiğini, böyle bir durumla karşılaşılması halinde itiraz süresi ve şeklini yazımızda birlikte inceleyelim.

BORCUM YOK İCRA TAKİBİNE İTİRAZ EDEBİLİR MİYİM?

Hiç tanımadığınız ve daha önce hiçbir mal ve hizmet satın almadığınız kimse tarafından hakkınızda icra takibinin başlatılması halinde başlatılan icra takibine yedi gün içinde itiraz edilebilir.

NEREYE İTİRAZ ETMELİYİM?

Hakkınızda, hiçbir borcunuzun olmadığı kimse tarafından icra takibi başlatılması halinde takibin başlatıldığı yer icra dairesine alacaklıya böyle bir borcunuzun olmadığınızdan bahsederek itiraz edilebilirsiniz.

İCRA DAİRESİNE İTİRAZINIZI YAZILI OLARAK YAPABİLİRSİNİZ

Herhangi bir surette borcunuzun olmadığı kimse tarafından hakkınızda icra takibi yapılması üzerine tebligatın size ulaşmasından itibaren yedi günlük itiraz süresi içerisinde takibin başlatıldığı yer icra dairesine yazılı bir dilekçe ile itirazda bulunabilirsiniz.   

HAKKIMDA İCRA TAKİBİ BAŞLATILDIĞINI NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

Borçlu ya da alacaklı olduğunuz icra dosyalarının tamamını uyap.vatandas.gov.tr üzerinden görebilir ve dosyanın içinde bulunduğu tüm safahatı e-devlet üzerinden verilen bu hizmet sayesinde takip edebilirsiniz.

UYAP SMS BİLGİ SİSTEMİ

Hakkınızda başlatılabilecek herhangi bir icra/dava yahut görülmekte olan bir davada yaşanacak tüm gelişmeleri Uyap SMS Bilgi Sistemi'ne abone olarak öğrenebilirsiniz.

Böylece bir dosyada herhangi bir gelişme yaşanması halinde cep telefonunuza 4060'tan gelecek mesaj ile bilgilendirmede bulunulabilecektir.