"Bu filmde çok cami var" deyip bir kadını linç ettiler!

0:00/ 0:00

Şu hazımsızlık ne zaman geçecek bilemiyorum. Bir engellinin başarısının anlatıldığı filmi siyasete alet ederek, bir kadının nasıl darp edildiğini anlatacağım size.

Serkan Bayram’ın bebekken buğday tarlasında çıkan yangında vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluştu ve ellerini kaybetti. Azmetti okudu. Önce avukat oldu. Siyasete atıldı. Şimdi ise AK Parti İstanbul Milletvekili. Onun bu azmi, sahneye taşındı. Hikâyesinin anlatıldığı “Buğday Tanesi” filmi büyük ilgi gördü. Şu an Netflix’de izlenme rekorları kırıyor.

Serkan Bayram, bu projesinde tüm engellilere rol model olmak istedi. Onları bu azmiyle motive etmeye çalışıyor. Bu kapsamda Mersin Yenişehir’de bir site, filmi bahçesinde oturanların izlemesi için Serkan Bayram’dan istedi. Bayram memnuniyetle kabul etti.

“SENİ ÖLDÜRÜRÜZ”

İşte ne olduysa bundan sonra başlıyor. Site sakinleri filmi izledi. Filmin bitmesiyle birlikte bir grup sitenin içinde toplandı. Kapalı olan restoranın elektriğini açmaya çalıştılar. Alkışlar yaparak kapıyı kırdılar. Görevliler hemen sitenin kadın yöneticisi Derya Altıner’e haber verdiler. Altıner, hızla olayın yaşandığı yere geldi. Grup, Altiner’i darp etmeye başladı. “Seni öldürürüz” diye tehditler savurdular.

“SEÇİM PROPAGANDASI YAPMAK İSTEDİN”

Olaya hemen jandarma müdahale etti. Saldırganlar hakkında soruşturma başlatıldı. Sinema organizasyonunu yapan, bir de darp edilen Derya Altıner olayı ifadesinde şöyle anlatıyor: “Erdemli Belediyesi ve Kaymakamlığı’nın bilgisi dahilinde düzenledim bu etkinliği. Bana saldıran şahıslar filmde açılışı yapan kadının Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’a benzetilerek filmin sonunda Binali Yıldırım’a ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür edildiğinden engelli yasası meclisten geçirilerek onlara hak tanındığına vurgu yapmak, AK Parti’nin propagandasını yapmak için bu etkinliği düzenlediğimi söyleyerek site sakinlerini kışkırttılar. İnsanları şahsıma karşı kışkırtıp hayatıma kastedecek şekilde iftira ve hakaret eden şüphelilerden şikayetçiyim.”

"BU FİLMDE ÇOK CAMİ VAR"

Olayın tanıklarından emekli öğretmen Sabiha Ateş ise şunları anlattı: “Çok güzel bir açık hava sineması izledik. Derya Hanım’a saldıran şahıslar, belediye seçimleri yaklaştığı için AK Parti’nin propagandasını yapıyorlar. Filmde açılışı yapan kadının Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’a benzetilerek filmin sonunda Binali Yıldırım’a ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür edildiğinden, filmde çok fazla cami görüntüsü olduğunu, bu filmin amacının siteye hizmet değil siyasi propaganda olduğunu söyleyerek bağırmaya başladılar. Derya Hanım’ın arkasından ‘yuuuh’ diye bağırmaya başladılar.”

Bir kadını darp edecek kadar gözü dönmüş, hazımsız bu saldırganlar hakkında son kararı yargı verecek. Ben de konuyu takip etmeyi sürdüreceğim.