Münevver Karabulut'a mezarda bile rahat yok

0:00/ 0:00

2009 yılında sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülen Münevver Karabulut’a mezarında bile rahat yok! Birileri popülaritesi düştüğü anda yeniden masum kızı gündeme getirerek kendilerini gündeme getiriyor. O dönem neler yaşandı?

2 Mart 2009 tarihinde Star gazetesinden AKŞAM gazetesine istihbarat şefi olarak getirilmiştim. 3 Mart 2009 yılının akşamında bu cinayet gündeme bomba gibi düşmüştü. Sonrasında katilin kimliğinin ortaya çıkması medyanın bir numaralı gündemi olmuştu.

Katil ünlü Garipoğlu ailesinin oğlu Cem Garipoğlu’ydu. Muhabir arkadaşlarım Levent Albayrak, Ercan Öztürk, Gülden Kılıç bu cinayetin her aşamasını yakından izlediler. Yaptığımız özel haberlerle ödüller kazandık. Çünkü Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili ne yazılsa, konuşulsa dikkat çekiyordu. Hiçbir cinayet bu kadar ilgiyle takip edilmiyordu.

TESTERE ÖNCEDEN ALINDI

Cinayetin ilk günlerinde Karabulut ailesinin avukatlığını üç ay boyunca Faruk Zorba yaptı. Cinayetin işlendiği evin kamera kayıtlarına ulaşan isimdi. Bu kameralar üzerinden iz sürerek cinayetin önceden tasarlandığını ortaya koydu. Çünkü Münevver’in eve gelmesinden önce testerenin alındığını Faruk Zorba ispatlamıştı.

Faruk Zorba hep medyaya mesafeli oldu. Çünkü bu Türkiye’nin konuştuğu, titizlikle takip edilmesi gereken bir konuydu. Sadece stratejik zamanlarda medyanın önüne çıkarak doğru bilgilendirme yapmaya çalıştı.

YOK DENİLEN KAYITLARI BULDU

Bu sitenin güvenlik kamera görüntüleri cinayetin en önemli deliliydi. Ancak, polisin tutmuş olduğu tutanaklarda kameraların kayıt yapmadığı yazılmıştı. Gerçek dışı tutanak tutulmuştu. Zorba, iz sürüp kameraların kayıt yaptığını, olay gününün kamera görüntülerini elde etti.

Baba Süreyya Karabulut’un acısı çok büyüktü. Artık kontrol edilemiyordu. Ayin açıklamaları yapıyordu. Hatta televizyona çıkıp Garipoğlu ailesinden para istemeye başlayınca Avukat Faruk Zorba dosyayı bırakmıştı.

REZAN EPÖZDEMİR DİYE BİRİ VAR ARTIK GÜNDEMDE

Sonra bir anda karşımıza Rezan Epözdemir diye bir avukat çıktı. Karabulut ailesinin avukatı olmuştu. Her gün istinasız açıklama yapan bir avukat vardı karşımızda. Biz de defalarca kez haberlerini yaptık. Asıl konuya odaklanılamıyordu. Cem Garipoğlu neredeydi?

“MOSSAD kaçırdı?”, “İsrail’de görüldü”, “Bulgaristan’a kaçmış” gibi haberler sürekli dolaşıma sokuluyordu. Olay uzadıkça birilerinin şovu da sürüyordu. Nihayet 197 gün sonra Cem Garipoğlu, ailesi tarafından Bahçelievler’de polise teslim edildi. O dönem AKŞAM muhabiri olan şimdi ise TV100 özel haber birimi muhabirimiz Levent Albayrak, Garipoğlu’nu ilk görüntüleyen isim olarak bizleri gururlandırmıştı.

MEZARI AÇILMAYACAK

24 yıl hapis cezası alan Cem Garipoğlu tutuklu kaldığı cezaevinde 2014 yılında intihar etti.  Ama bu ölüme Karabulut ailesi bir türlü inanmıyordu. Avukatları Rezan Epözdemir de olayı gündemde tutmaya çalışıyordu. Mezarın açılması isteniyordu. Adalet Bakanlığı buna izin vermedi. Ve 14 yıl sonra yine Münevver gündemdeydi. Mezarında bile rahat yoktu kıza.

Avukat Rezan Epözdemir’in, katıldığı Fatih Altaylı’nın programında Münevver Karabulut’u vahşice katleden Cem Garipoğlu’nun cinayet nedenlerinden birinin de “Mayasız Ayini” olabileceğini söyledi. Yeni bir gündem arıyordu belli ki Epözdemir. İstediği gibi de oldu. Bir anda Türkiye’nin gündemi oldu bu ayin meselesi. 

ZORBA ARTIK KONUŞMALI

Olayın başından beri tanığı olan Avukat Faruk Zorba’nın artık her şeyi anlatma zamanı gelmiştir. Münevver neden öldürüldü? Soruşturma nereye sürüklenmek istendi? Hepsinin cevabını eminim Faruk Zorba verecektir.