Çocuk oyuncağı değil bu!

Süper Lig'de gün geçmiyor ki bir skandal yaşanmasın. TFF’nin ilk kez VAR kayıtlarını açıklamasıyla futbol kamuoyunda sesler yükseldi.

Sivasspor - Galatasaray maçında VAR hakeminin, “Ofsaytımsı bir şey var” söylemi artık futbol literatürüne geçti. Düşünün oturduğu yerden çok geniş teknoloji ve açılarla pozisyon inceleyen bir hakem ofsaytımsı diye bir kural çıkarıyor!

Bir pozisyon ya ofsayttır ya değildir ki bana göre de ofsayttı ancak VAR ekibinin konuşmaları tam bir skandal.

TFF başkanı yaptığı açıklamada, yüzde 100 hatalı pozisyonlar olduğu için bir defaya mahsus VAR kayıtlarını açıkladığını söyledi. Bir daha da VAR kayıtlarının açıklanmayacağını belirtti.

Peki o zaman Antalyaspor - Fenerbahçe maçında Antalyaspor’un buz gibi golü neden verilmedi?

Galatasaray ve Beşiktaş taraftarının, “Fenerbahçe maçlarının VAR kayıtları neden açıklanmıyor” deme hakkı yok mu?

Yine hafta sonu oynanacak derbi maçında herhangi bir tuhaf karar sonrasında kamuoyunda oluşacak VAR kayıtlarını açıklayın baskısından nasıl kurtulacak Futbol Federasyonu?

Aslında tüm mesele dönüp dolaşıp “o sarı öküzü vermeyecektik” hikâyesine çıkıyor. Bir kere VAR kayıtlarını açıkladınız mı hep açıklamak zorunda kalacaksınız. 

DANANIN KUYRUĞU KOPACAK 

Hafta arasında Fenerbahçe’nin Antalyaspor’a, Galatasaray’ın Ankaragücü’ne karşı geriden gelip kazanmasından sonra tüm gözler pazar günü oynanacak derbide. Jorge Jesus oynattığı futbol ve Fenerbahçe’nin attığı gol sayısı ile ligimiz için rüştünü ispat etmiş durumda. Okan Hoca ile ilgili spekülasyonlar bitmiyordu.

Oysa şampiyonluk apoleti ile Galatasaray’a gelen Okan Buruk’un kendini yeniden ispat etmesi için adeta teste tabi tutulması adil değildi ve onda baskı da yarattı. İlk haftalar Kerem ve Yunus’a bağlı olarak hareket etti. Maçlar ilerledikçe de önüne çıkan sorunları çözmeyi bildi.

Futbolu gibi hocalığında da kararlıydı. Yunus Akgün yerine geçen yıl bir türlü dikiş tutturamayan Barış Alper Yılmaz’ı kazandı. Sol bek mevkiinde Anadolu takımlarının dahi almadığı Emre Taşdemir’den faydalandı. Geçen yılı çok kötü geçiren Berkan’dan yırtıcı bir orta saha çıkardı.

Okan Hoca oynayan oynamayan her oyuncunun saygısını kazandı. Pazar günü ise üstat bir meslektaşına karşı saygı kazanma vakti. Okan Hoca ve takımı Kadıköy’den galip ayrılırsa Jesus’un karizma fena halde çizilecek.

Skor tahminim de 1-4 Galatasaray’ın kazanacağı yönünde.