Dzeko, İcardi ve TFF

0:00/ 0:00

"Tüm futbol anlayışımızı baştan aşağı yenilemek durumundayız. Futbol aklını, teknik direktörünü sürekli değiştiren, her sene bambaşka ihtiyaçlar doğrultusunda transferler yapan, futbol kültürü olmayan, plansız şekilde transferin son gününde alelacele değerlerinin üzerinde harcamalarla transferler yapan, kariyerinin sonuna gelmiş yıldız oyuncuları takıma katmaya çalışan anlayıştan uzaklaşmalıyız. Kişisel kaprislerden dolayı elimizdeki değerleri kaybetmemeliyiz."

Bu sözler bana ait değil. Bu sözler geçtiğimiz sezonu dokuz gol atarak tamamlamış, 37 yaşındaki Edin Dzeko'yu transfer ederken "Dünyaca ünlü golcü" diyerek tanıtan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'a ait. 

Sayın Koç, sağ olsun bizlere çok fazla söyleyecek söz bırakmamış. 

Öte yandan takımlarımızın konferans ligi ve şampiyonlar ligi ön eleme turlarında rakipleri belli oldu. Fenerbahçe her şeye rağmen Ryan Kent ve Dzeko transferleriyle ön elemelere kadro olarak hazırlanıyor. Hocası belli değil ne diyorsun demeyin sakın. Eğer bu turları takımlarımız kadro kalitesiyle geçemiyorsa zaten vay halimize. 

Galatasaray’da ise santrafor bölgesi için büyük sorun devam ediyor. Tamam, İcardi'nin işi zor. Ancak Galatasaray’ın şu anda elinde ki tek forvet geçen yıl kiralanmış Eren Aydın. Sezonun tamamı için en az üç santrafora ihtiyaç duyulacağına göre İcardi’den evvel takımın ikinci ve üçüncü forveti bir an önce alınmalı.

Geçtiğimiz sezon Galatasaray adına çok başarılı geçti buna şüphe yok. Ancak geçen sezonda Galatasaray’ın Avrupa Kupaları'nda boy göstermediğini unutmamak gerek. Bu sebeple bu yıl lig ve şampiyonlar ligi için sürekli formda kalacak ve rotasyon yapıldığında düşündürmeyecek oyunculara takımın sahip olması gerek. 

TFF SEÇİMLERİ ÜZERİNE 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı yeniden Mehmet Büyükekşi oldu. Bazı kesimlerce kendisine fazla şans tanınmasa da yeni dönem için en güçlü aday olduğunu defalarca yazdım, söyledim. 

Yeni Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak ile de iyi bir diyalogları olduğunu biliyorum. Ahmet Ketenci’nin yönetim kurulu listesinde olduğu kulislerde vardı. Ancak geçtiğimiz sezon içerisinde hakemlerin önünü kestiği görüntü sebebiyle geniş kamuoyu karşıtlığı oluşunca, liste dışı kaldığına dair bilgiler var. 

Hamit Altıntop’un devam ediyor olması ise benim için sürpriz. Başkan Büyükekşi ile aralarında gerilim olduğuna dair söylentiler herkesin malumuydu. Umarım bu istikrar tercihinden başarı çıkar. 

TFF yönetim kurulu oluşurken yabancı kuralına da bir istisna getirildi. Buna göre, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşlı olan bir futbolcu ve Türk Millî Takımı'nda oynayamamakla birlikte mavi kartı ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bulunan bir futbolcu artık Türk statüsünde takımların maç kadrolarında olabilecek. 

Yusuf Demir ve Beknaz Almazbekov için bu kuralın çıkarıldığı iddia ediliyor. Yine de ilk 11’de yabancı statüsünde olacaklarını unutmamak gerek. Yusuf Demir için özellikle Türk statüsünde olmaması büyük şansızlık. Hepimiz Arda Güler’i konuşuyoruz ama Yusuf Demir de henüz 20 yaşında. 18 yaşında da Barcelona’da oynadığını ara ara kendimize hatırlatmamız gerekiyor.