Efsaneler unutulmaz, yer değiştirir

0:00/ 0:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öyle bir ekip kurdu ki “yeni sistem" sapasağlam ilerledi ve şimdi “2023-2028 dönemi" başladı.

Kabine iki isim haricinde tamamen değişti, ancak bu bir “görevden alma" şeklinde değil, daha çok “efsanelerin yer değiştirmesi" şeklinde oldu.

Elbette süreç içinde aksayan yönler olacaktır, bu hususta eleştirilerimizi her zaman yaparız. Ancak eleştirirken amaç “bağcıyı dövmek" olmamalı!

2018-2023 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde “dokuz bakan" ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay hiç değişmeden beş sene başarıyla görevlerini tamamladı.

Beş sene hiç değişmeyen bakanlar: Mevlüt Çavuşoğlu, Süleyman Soylu, Hulusi Akar, Mehmet Kasapoğlu, Murat Kurum, Fatih Dönmez, Mehmet Nuri Ersoy, Fahrettin Koca ve Mustafa Varank.

Dönem içinde göreve gelen bakanlar: Mahmut Özer, Bekir Bozdağ, Derya Yanık, Vedat Bilgin, Nureddin Nebati, Vahit Kirişçi, Mehmet Muş, Adil Karaismailoğlu.

Allah hepsinden razı olsun... “Büyük ve Güçlü Türkiye” idealinde durmak bilmeden millete hizmet ettiler.

Ben ülkesini seven bir gazeteci olarak onlardan razıydım.

Şimdi tamamı “yasama organı” olan TBMM'de “milletin vekili" olarak Türkiye’ye hizmete devam edecekler.

Bu bir “görevden alınma” değil, görevde yer değişikliği!

2018-2023 Bakanlar Kabinesi'ni tebrik etmek lazım...!

Son dakikaya kadar sistemin içinde vazifelerini yaptılar.

Başkanlık Sistemi'nin faydası görüldü.

Şimdi toplumdan gelen revizyon talepleri değerlendirilecek!

“2018 KABİNESİ EFSANEYDİ”

Şimdi hiçbiri makamında değil, bu sebeple rahatça yazabilirim.

Böylece birileri çıkıp; "Görevde oldukları için övüyorsun" diyemez!

Gerçi diyen yine der!

Derleeer!

Onları boş verelim ve gerçekleri yazalım...

Mevlüt Çavuşoğlu; Türkiye tarihinin tartışmasız en iyi dışişleri bakanı idi. Yeniden bakan olmamasına başta gazeteciler olmak üzere birçok kişi üzüldü. Çünkü Mevlüt Bey en doğru bilgiyi, gazetecilerin ihtiyacı olan bilgileri vatandaşa iletilmek üzere aktarırdı. Mütevazi idi, enerjikti, vatansever bir Anadolu insanıydı. Şimdi devletine ve milletine milletvekili olarak hizmet edecek; ancak ileride stratejik görevler verilebilir.

Süleyman Soylu, “terörün kökünü kazıyan adam" olarak gönülleri fethetti. Kendisine bu süreçte özellikle medyada epey haksızlık yapılsa da o asla yolundan dönmedi.

Mehmet Kasapoğlu; öğrencilerin yurt sorununu çözdü, hiçbir gereksiz tartışmanın içine girmedi. Bazen çimenlerde oturan gençlerin arasında dolaştı, bazen onlarla doğal ortamlarda dertleşti.

Hulusi Akar hem askerler hem de siviller tarafından sevildi. Devrim niteliğinde işler yaptı. Tek tek yazsak ciltler dolusu ansiklopedi olur.

Fatih Dönmez, enerji alanında yaptığı devasa projelerle unutulmazlar arasına girdi.

Mahmut Özer, en zor alanlardan biri olan “eğitim” camiasında sevildi. Türkiye’de okullaşma oranını çok kısa sürede artırdı. Meslek liselerini eski saygınlığına kavuşturmak için önemli mesafeler katetti.

Mustafa Varank, teknolojide ülkemize marka kazandırdı. Samimi, babacan, atak ruhuyla herkesin sevdiği bir isim oldu.

Murat Kurum, kentsel dönüşüm dehası olarak hafızalara kazındı. Şimdi herkes “İstanbul onu bekliyor” diyor.

Fahrettin Koca, dünyanın belası olan Korona ile efsane bir mücadele vermenin ötesinde sağlık alanında “anlık girişimlerle” hep çözüm bulan oldu.

Tüm bakanlarımızı tek tek yazsam sayfalara sığmaz.

Berat Albayrak'ı unutmamak elzemdir. Türkiye’nin en iyi hazine bakanı idi ama sürekli “algı yönetimi” yaptılar. Berat Bey vatanseverdir. Berat Bey Türkiye düşmanlarının korkulu rüyasıdır. Berat Bey liyakat sahibidir; ancak liyakatsizlerin algı yönetimi sebebiyle şimdilik beklemede!

Kıymetli Ziya Selçuk Hocamızı da unutmamak elzemdir, çok güzel hizmetleri oldu, selam olsun.

“YENİ İSİMLER”

Efsaneler unutulmaz, yer değiştirir.

2023-2028 Kabinesi ile artık “sistemin" yerine oturduğunu görüyoruz.

Çankaya Köşkü'ndeki kabine açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ve kabinenin tüm bakanlarıyla görüştüm.

Hepsini tek tek tebrik ettim.

Hakan Fidan... Dışişleri’nde Türkiye lehine bir konsept değişikliği olacağı aşikâr! Bence artık Türkiye üzerine kirli planlar yapanlar oturup dertlensin!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le ayaküstü görüştük. 2018’de kendisiyle son röportajlardan birini ben yapmıştım; hemen hatırladı. “İyi ki kabineye geldiniz, yoksa tartışmaların önü hiç kesilmeyecekti” dedim. Göreve başladıktan sonra bir röportaj fırsatımız olursa uzun uzun yazarım.

Osman Aşkın Bak... Gençlik ve Spor Bakanı olarak zaten büyük tecrübe sahibiydi. Cumhurbaşkanımızın yol ve dava arkadaşlığını da hiç bırakmadı. Yapacağı yeni atılımları hep beraber takip edeceğiz.

Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ile önceden tanışırız. Beraber Isparta'da komanda birliklerinin yemin törenine gitmiştik. Sakin bir görüntüsü var, ama bu sizi aldatmasın; durgun suların altı derindir. Bundan sonrasını Türkiye’yi karıştırmaya çalışan örgütler düşünsün; tabii düşünmeye fırsatları kalırsa!

2023-2028 Kabinesi'ne başarılar diliyorum. Görevlerini yaptıkları dönemde bu sütunlarda ve ekranlarda onları ve icraatlarını konuşacağız. İyi olan her şeyi desteklerim; eksik olan her şeyi de sizlerle paylaşırım 

“SEÇİMLER”

Beş sene boyunca sadece “yerel seçimler" var. Başka hiçbir seçim yok!

Bir de kulislerde “2024 baharında” bir anayasa referandumu için hazırlık yapıldığı bilgisi dolaşıyor.

SON SÖZ: Selahattin Demirtaş politikayı, PKK silahı bırakacak! PKK bitecek! FETÖ bitecek! Türkiye için en önemli devrim 2023-2028 döneminde terör örgütlerinin bir daha ayağa kalkmaksızın tamamen bitmesi olacak. CHP'ye gelince; Türkiye’de yeni muhalefet hususunu daha sonra yazacağım.