Faili Meşhur!

90’lı yılların başında, bu cinayetlerin sıklıkla yaşandığı toparkalda doğmuş biri olarak bu olayların gölgesinde çocukluğum geçti.

Her evde, her kahvede bu cinayetleri kimin işlediğini herkes bilirdi. Ancak failleri dillendirmeye kimsenin cesareti yoktu. Bu yüzden hep bu cinayetlerden bahsederken faili meşhur tabirini kullandım.

Şimdilerde çok şükür faili meşhur cinayetler yok. Ama geçtiğimiz hafta 24 saat süren bir siyasi intiharı canlı izledik. Faili meşhur bir intihar oldu.

Çok değil daha 5-6 ay öncesine kadar altılı masanın en favori cumhurbaşkanı adayıydı Ekrem İmamoğlu. Hikayesi vardı. Soyadı İmam-oğluydu. Kazandığı seçimde mağdur edilip tekrar kazanmıştı. Kendisinden önce benzer hikayeyi yazan Recep Tayyip Erdoğan 20 yıldır ülkeyi yönetiyordu. Tıpkı Erdoğan gibi karadenizliydi. Her ikisi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmıştı. Tayyip Erdoğan, belediye başkanıyken doğu ve güneydoğu turları atıp miting yapardı. İmamoğlu eksik kalır mı? O da İstanbul’un belediye başkanı olduğu halde karadenizde bayramlaşma yapayım dedi. Yanına da cumhurbaşkanı adaylığında iddialıyım der gibi farklı görüşlerden gazetecileri de götürdü. Ancak ne olduysa o otobüs yolculuğu sonrası başladı.

Otobüste Nagehan Alçı’nın olması konusunda fikrim herkesten farklıdır. Odaklanılması gereken Ekrem Bey’in bütün kariyerini riske atması. Peki İmamoğlu’nun siyasi intiharının kronolojik sırası nedir?

 

●       Murat Ongun’un İsmail Küçükkaya’ya atmış olduğu mesajda tepkileri 200-300 kişiyle sınırlı tutup küçümsemesi.

●       Murat Ongun’un çok hızlı bir u dönüşü yapması ve zayıf görünmesi.

●       İmamoğlu’nun vız gelir tırıs gider çıkışı.

●       Bir gün sonra bu defa İmamoğlu’nun u dönüşü.

●       Uğur Dündar’a “Fenerbahçe haksızlığı hak olarak görenlerin kulübür” ibaresi geçen kitap hediye etmesi.

●       Kendisine Fenerbahçe Başkanı sıfatıyla hitap eden Ali Koç’a twitter üzerinden Koç Holding Başkan vekili diyerek cevap vermesi.

İmamoğlu’nu belediye başkanlığına taşıyan en önemli hamle iletişimdeydi. Murat Ongun’un burada büyük işler başardığı herkesçe takdir toplamıştı. Bu siyasi intiharda en büyük pay da ne yazık ki Ongun’da.

Ekrem İmamoğlu’na kimse yeni Tayyip Erdoğan olması için oy vermedi. Aslı varken kimse kopya Tayyip Erdoğan’a oy vermez zaten. Ekrem Bey bütün seçim sürecini kibarlığı, nezaketi ve herkese sarılmasıyla geçirdi ve kazandı. İmamoğlu’nun buradan geri dönmesi çok zor. Ancak Demirel gibi gittiği halde geri dönebilen insanlara da saygım sonsuz.