Fenerbahçe ve Galatasaray

Trendyol Süper Lig’in beşinci haftası geride kalırken Fenerbahçe puan durumunda liderliği kimseye kaptırmadı. İkinci sırada ise ezeli rakibi Galatasaray yer alıyor. Akıllara yine geçen yıl ki rekabet gelmiyor değil.

Süper Lig’in son haftalarında bu rekabeti izledik. Bu defa durum daha farklı olabilir. İki takım da oyun anlamında olmasa da kazanmak anlamında iyi.

İki takım da son maçlarında iyi oynamadığı halde kazanmayı başardı. Oyunları çok tartışıldı ama önemli olan, kötü oynadığın oyunları kazanmak. İyi oyun her zaman kazandırır, ama kötü oynadığında kazanmak takımı şampiyonluğa götürür. Galatasaray geçen sezon kötü oynadığı maçların çoğunu kazanmıştı. Fenerbahçe’de bu yıl tam olarak kötü oynadığı maçları kazanmaya başladı.

Süper Lig’in ilk haftaları, puanlar birbirlerine çok yakın olduğu için puan durumunun hareketli olması kulüplerin yerinin değişmesi normal karşılanabilir.

Geçen sezon yine Süper Lig’in ilk haftaları Fenerbahçe yine aynı şekilde lider olarak yoluna devam ediyordu. Sonra Dünya Kupası oynandı ve Fenerbahçe düşüşe geçti. Birçok futbolseveri hayran bıraktığı oyunundan eser kalmamıştı.

Ali Koç’un son yılı olduğu ve uzun süredir şampiyon olamadığı için taraftar sabırsız. Fenerbahçe taraftarı en sadık taraftar sayılabilir. Sarı lacivertlilerin rakipleriyle puan farkını açmaması ve bu yıl şampiyon olması şart.

Galatasaray’da ise geçen yıl şampiyon olmasının verdiği bir rahatlık olduğunu düşünüyorum. Her zaman kazanması gereken kulüp daha konsantre olur. Fenerbahçe’de yükselişte olan İrfan Can Kahveci ve yeni transfer Edin son maçta gol atıp öne çıkan iki isim oldu.

NEDEN İKİ İSİM?

İrfan Can Kahveci geçen sezondan tartışılan isimdi. Taraftarın maç esnasında ıslıkladığı oyuncuydu. Bunun nedeni kötü futbolcu olması değil. Taraftarın İrfan’dan çok fazla beklentisi olmasıydı.

Edin ise yaşından dolayı ülkemize gelirken tartışmalara neden olmuştu. Bugün ise Edin gol krallığında üçüncü sırada.  Neredeyse her maça katkısı var.

Fenerbahçe’nin önemli sorunlarından biri de yıldız oyuncusu ve maçı kurtaracak bir oyuncusu yoktu. Bu yıl ise maçın skorunu değiştirebilecek birçok isim var. Fenerbahçe’nin kadrosu Süper Lig’in en iyi kadrosu olarak görünüyor.

Beklenti bu nedenle yüksek oluyor. Son maçında iyi oynamasalar da sarı lacivertliler bu sezon çok daha iyi oynayacak gibi görünüyor.