Galileo ve Diyaloglar

Galileo’nun hayatını ayrıca incelemiştim.

Okudukça tanımış, tanıdıkça sevmiş, sevdikçe fiziği anlamıştım.

Sabahattin Ali’nin “kürk mantolu madonna”sındaki Raif efendi karakteri nasıl ki okuyucuları içinde Sabahattin Ali hakkında merak uyandırmış ise bende de Galileo’nun Diyaloglar kitabındaki Simplicio karekteri Aristoteles hakkında, Salviati karekteri ise Galileo hakkında merak uyandırmıştı.

Kitapta Simplicio dünyanın tepsi gibi düz olup dönmediğini, sabit kaldığını, güneşin dünya etrafında döndüğünü savunurken, Salviati Dünyanın yuvarlak olduğunu ve döndüğünü savunmuştu. Simplicio Aristoteles’in kuramlarını, Salviati ise Galileo’nun kuramlarını savunan iki ayrı karekterdi.

Galileo ‘nun kitabı yazdığı dönemde Dünyanın yuvarlak olduğunu savunmak Kilise tarafından yasaklanmış cezası ise ölümdü!

İnsanlar o dönemde mecburen Salviati değil, Simplicio’ydu.

Elbette her zaman olduğu gibi bu haftaki yazımdada fizik kurallarından bahsetmeyeceğim, Galileo ‘nun yaklaşık 450 sene önce ispat ettiği Dünyanın yuvarlak oluşunu tekrar formüllerle ispat etmeye çalışmayacağım.

Fakat günümüzde karar vermek zorunda olduğumuz bir duruş ,çözemediğimiz bir kimlik karmaşası var. Toplum olarak Simplicio ‘mu olacağız, Kilisenin yasaklarına ve ölüm tehdidine rağmen gerçeği savunan Salviati ‘mi?

Ben kendime Salviati’yi daha yakın gördüm.

Kilise(ABD) Türk milletini ölüm ve devletini parçalamak İle tehdit ediyor.Politikasıyla adeta anlatmak istediği şudur, Türkiye dümdüz bir tepsidir, hareket kabiliyeti yoktur, ben (ABD) ise bir güneşim, Türkiye ve tüm Ortadoğu etrafında dönerim, istediğim tarafa doğarım, istediğim tarafı aydınlatır, istediğim tarafı karanlıkta bırakırım!

İçinizde PKK ya destek veririm, Suriye’de YPG‘ye PYD‘ye destek veriri mi, Suriye’ye binlerce tır silah gönderirim, sizi celladınıza (HDPKK, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala) aşık etmeye çalışır, onları size sempatik devrimci, özgürlük savaşçısı gibi göstermeye çalışırım.

Hatta gezi parkında Apo ile ATATÜRK posterini yanyana astırırım! Daha sonra bana karşı duran hükümetinizi ekonomik yaptırımlarla zor durumda bırakır, sizi ekonomi ve pahalıkla ayaklandırır, sizi bölmek ve parçalamak istediğimizi unutturur, sizi daha rahat böleceğimiz iktidarları başa getirmeye çalışır, onlar başa gelince ülkenize milyarlarca dolar aktarır sizi ekonomik refaha kavuşturup o sarhoşluk içinde ruhunuz duymadan sizi böler parçalarım!

Bunları televizyonlarda,gazete köşelerinde savunacak Simplicio ‘lar yetiştirir, onların önünü açar desteklerim. Onlarda sizi demokrasi, eşitlik, insan hakları gibi süslü ve uyuşturucu sözlerle uyutur, sarhoş ederler.

Biz Selviati’lerde diyoruz ki Ey kilise (ABD)

Senden ve senin ateşinden korkmuyoruz, Türkiye düz bir tepsi değil, Ortadoğudan doğup, Batıdan batan, tüm dünyayı aydınlatan bir güneştir, tüm dünya Türkiye ‘nin güneşi etrafında dönüyor! Türkiye yüzünü kime dönerse orası aydınlanır, kime sırtını dönerde orası karanlıkta kalır! Kim Türkiye ‘ye yaklaşırsa yazı, uzaklaşırsa kışı yaşar!

PKK terör örgütüdür, Abdullah Öcalan terör örgütü başıdır, HDP, PKK'nın siyasi uzantısı, temsilcileri PKK nın kravat takmış ve meclise girmiş halidir, Selahattin Demirtaş teröristin meclise girmiş halidir, Osman Kavala terör finasmanıdır.

Suriye’de destek verdiğiniz tüm teröristleri öldüreceğiz, Türkiye ‘nin egemenliğini tehdit eden her yere asker göndereceğiz, Türkiye’de Kürdistan, Lazistan, Zazasistan, Çerkezistan, Arabistan diye bir yer yoktur !

Türkiye Cumhuriyeti bölünmez ve parçalanmaz bir bütündür. İçinde kabul ettiğimiz ve saygı duyduğumuz tüm etnik unsurları ve mezhepleri ile tek millettir, tüm etnik ve mezhepsel zenginliğimizle beraber üst kimliğimiz Türk milletidir.

Ekonomimizi düzelteceğiz diye Türkiye’yi ne üdüğü belirsiz mecralara sürükleyip, vatanın sessiz sessiz, sinsice ve haince parçalanmasına, bölünmesine göz yummayacağız!

Kol kırılır yen içinde kalır, Tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıların yansımalarından en kısa zamanda kurtulacağımızı ümit ediyorum ve buna inanıyorum .Sahte imamlara,körleşmiş kılıçlara,burda Kürdistan diye bir yer yoktur Ulan diyemeyen sözde ülkücülere itibar etmiyorum.

Allah vatanı milleti Kilisenin etkisinde kalan Simplicio ‘lardan korusun, Allah içinizdeki Salviati’lere zeval vermesin.

Vesselam ...