Jesus'u kurtardınız

Haftanın son maçında Fenerbahçe, Ümraniyespor deplasmanında maça üstün başladı. Haftalar sonra ilk kez, sezon başındaki coşkulu futbolu orta koydu. Ancak bir türlü gol bulamadıkça Ümraniyespor’un direnci artıyordu. Batshuayi ile golü bulunca Fenerbahçe bir nebze rahatlasa da Ümraniyespor beraberliği buldu.

Fenerbahçe ne yapacak derken ikinci golü atıp öne geçti ama ne gol! Golden hemen önce Ümraniyesporlu futbolcuya faul olduğu çok net. Bütün Türkiye gördü. Ancak VAR hakemleri aklımızla dalga geçercesine görmezden geldi. 

Ümraniyespor’un ikinci golü ise Batshuayi’ye faul yapıldığı sebebiyle iptal edildi. Yine göz göre göre faul olmayan bir pozisyon için faul denildi. Birilerinin bizim gördüğümüzden çok daha öte planları var. Amacınız Fenerbahçe’yi ligden koparmamak ise Ümraniyespor’a çok yazık ettiniz. 

Dün gece bize bir kez daha gösterdi ki Fenerbahçe’de işler hiç iyi gitmiyor. Jesus’un kendi takımına, Ali Koç’a tepkili olduğu çok açık. Geçtiğimiz cuma Emre Bol’un haberi, zaten başkan ve hoca arasında olan uçurumu net bir şekilde ortaya koydu. 

Fenerbahçe’de işler bu kadar karışıkken Beşiktaş son 4 lig maçında 4 galibiyet aldı. Galatasaray ise 9’da 9 ile yoluna devam etti. Muhtemelen de 10’da 10 olacak. Böyle giderse Fenerbahçe ikincilik için Beşiktaş ile bir yarışa girer. 

Kabul Galatasaray, Antalyaspor maçında son haftalarda alıştığımız şahane futbolunu oynayamadı. Ancak o kadar kaliteli ayaklara sahipler ki kötü oynarken bile rahat kazanıyorlar. Üstelik bu maç, kendisini hakir gören Galatasaray yöneticilerine karşı, Nuri Şahin’in rüştünü ispat maçıydı. Maçın hikayesi galibiyeti zor getirdi. Eğer Galatasaray 10’da 10 yapar, Fenerbahçe’de bu krizden çıkamaz ise Jesus çok yakında bırakır gider.