“Keşke Filistin’in de bir Atatürk’ü olsaydı…”

Filistin’in İsrail tarafından vahşice bombalandığı ve haritadan silinmeye çalışıldığı şu günlerde hepimizin gözü kulağı mazlum Filistin halkında… Gazze’ye düşen her bomba bizim de yüreğimizi parçalıyor.

Neredeyse 75 yıldır eziyet gören Filistin halkı, kendi topraklarında zulüm görüyor, öldürülüyor, sürgün ediliyor.  

Bu zulüm yüzünden aile üyelerinin büyük çoğunluğunu kaybeden Filistinli Yusuf Barakat, Sözcü Gazetesi’nden Başak Kaya’ya, “Keşke Filistin’in de bir Atatürk’ü olsaydı’’ diyor önceki gün yayımlanan röportajında…

Muğla’da öğrenim gören Barakat’ın sözleri, Cumhuriyet’imizin 100. Yılı’nı kutlamaya hazırlandığımız şu günlerde daha bir anlamlı hale geliyor. 

“Keşke Filistin’in de bir Atatürk’ü olsaydı…” - Resim : 1

NANKÖRLERE İNAT… 

Kimileri nankörlük edip Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kin kussa da Filistinli kardeşimiz Ulu Önder’in hakkını teslim ediyor. Barakat, Filistinlileri bağımsızlığa taşıyacak bir liderlerinin olmamasının yarattığı sonuçları değerlendirirken şu sözleri dile getiriyor: 

“İsrail, ülkemizin topraklarında katliam yapıyor. Benim ülkemin de bir Atatürk’e ihtiyacı var. Filistin özgürlüğüne kavuşmak için Atatürk'ü örnek almalı. Bizim de bir Atatürk’ümüz olsaydı bu savaş yaşanmazdı.”

Yusuf Barakat haksız mı?

Çöken Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden bir Cumhuriyet inşa eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmasa, acaba Türk milleti varlığını sürdürebilir miydi? Sürdürse bile kim bilir hangi koşullarda yaşamaya mahkûm edilirdi?  

“Keşke Filistin’in de bir Atatürk’ü olsaydı…” - Resim : 2

CUMHURİYET NEYİ BAŞARDI?

Dünyanın en belalı coğrafyasında akla ve bilime dayalı bağımsız bir Cumhuriyet inşa eden, kadın erkek eşitliğini hâkim kılan ve halkı laiklikle tanıştıran Atatürk’ün Cumhuriyet’i 100. Yılı’na başı dimdik girerken, çevremiz ise adeta bir ateş çemberine dönüşüyor.

Lütfen şu tabloya bir bakın:

İsrail, arkasına ABD’yi de alarak Filistin’i haritadan siliyor…

Lübnan, ekonomik ve siyasi sorunlardan dolayı nefes alamaz halde…

Irak, paramparça edildi.

Suriye, üçe bölündü.

Mısır, kanlı darbelere şahit oluyor.

Libya, yıllardır yağmalanıyor.

İran, iç huzursuzluklar yüzünden git gide içine kapanıyor.

Rusya ve Ukrayna kanlı bir savaş içinde.

Adı geçen ülkelerde demokrasinin kırıntısına dahi rastlanmıyor.

İnsan bu tabloyu gördükçe, “Sadece Filistin yetmez… Keşke tüm Ortadoğu ülkelerinin birer Atatürk’ü olsaydı’’ demekten kendini alamıyor.

Baksanıza, içinde bulunduğumuz coğrafya emperyalizm tarafından lime lime edilirken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve “İki büyük eserimden biri” dediği Cumhuriyet’imiz birçok eksiğine rağmen ayakta durmayı başarıyor; bağımsızlığımızın sembolü bayrağımız ise her gün özgürce dalgalanıyor…

Yaşa, var ol Cumhuriyet!

Nice 100 yıllara…