Meral Akşener’in "son görevleri…"

Geride bıraktığımız günlerde FLASH TV’deki bir yayına katılan İYİ PARTİ Kurucusu ve İzmir eski Milletvekili Aytun Çıray, İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener hakkında çok önemli bir açıklama yaptı.

Meral Akşener’in Altılı Masa’yı tekmeleyip kalkmasının ardından "Ben devlete karşı son görevimi yaptım” dediğini aktaran Çıray, “Üstelik bu sözlerin edildiği toplantı gizli değildi” ifadesini de kullandı.

Demek ki; bu sözün Çıray’ın dışında başka şahitleri de var…

Aytun Çıray’ın bu önemli iddiasının üzerinden neredeyse bir hafta geçti. Ne Akşener ne de Akşener cephesinden herhangi bir yalanlama geldi.  

Çıray’ın dile getirdiği bu iddia aslında sürece dair kafamdaki soru işaretini de tam anlamıyla ortadan kaldırdı.

AKŞENER’İN KORKUSU: KILIÇDAROĞLU’NUN KAZANMASI…

Önceki gün katıldığım tv100 yayınında, “Meral Akşener’in masadan kalkma sebebi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanamayacak olması değil, aslında kazanacak olmasıydı” dedim.

Sizce de öyle değil mi?

CHP Genel Başkanı ve Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçim süreci boyunca yıpratan Akşener, Kılıçdaroğlu’nun buna rağmen kazanmaya yaklaştığını görünce masayı devirdi ve kendi deyimiyle “devlete karşı son görevini yaptı.”

Akşener bu tavrıyla “devlet” olarak gördüğü AK Parti ve MHP’nin isteğini de yerine getirmiş oldu.

ERDOĞAN’A CAN SUYU…

Akşener’in masayı tekmelemesi Cumhur İttifakı’na tam beş puan kazandırdı. Recep Tayyip Erdoğan bugün Cumhurbaşkanı ise bunda Akşener’in çok büyük bir katkısı vardır. “Görev insanı” Akşener, görevini layıkıyla yerine getirmiştir.

Ancak belli ki ‘’masayı devirmek” Akşener’in son görevi değilmiş… Akşener’e ‘’başka görevler de tevdi edilmiş…’’

Görünen o ki; Akşener şimdi diğer görevlerini yerine getiriyor.  

O görevlerden biri ise kendi eliyle büyüttüğü İYİ Parti’yi tasfiye etmek…

Son günlerde yaşanan gelişmeler bu tespitimizi doğruluyor.

Meral Akşener’in "son görevleri…" - Resim : 1

İYİ PARTİ’Yİ DAĞITIYOR

Akşener, masaya yeniden dönmesi için çaba gösteren tüm isimleri sırasıyla etkisiz hale getirdi ve partiden uzaklaştırdı.

“CHP ile yerel seçimde ittifak yapmalıyız’’ diyen İYİ PARTİLİ isimler ise türlü iftiralar karşısında kendilerini aklamaya çalışıyor.

Büyük umutlarla kurulan İYİ PARTİ, Meral Akşener’in gizli ajandasının ve günlük ruh halinin kurbanı oluyor.

HEM GÖREV HEM ÖFKE…

CHP kurultayı öncesi, yakın çevresine “Kılıçdaroğlu’ndan hesabımı soracağım, göreceksiniz CHP’yi darmadağın edeceğim” dediği öne sürülen Akşener, bu sözleri ya öfkeyle ya da ‘’görevi gereği” söylüyor.

Bence her ikisi de doğru…

Akşener bu yüzden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile iletişimini tamamen kesti. Akşener’in İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecindeki tutumuna öfkeli olduğu ve  İmamoğlu hakkında çok sert ifadeler kullandığı biliniyor.

“DEĞİŞİM” OLDU AMA…

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığı’na seçilmesi de Akşener için bir şey ifade etmiyor. “Yerel seçimde CHP ile ittifak yapmalıyız. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun karşısına aday çıkarmak doğru değil" diyenleri tasfiye eden Akşener, her yerde aday çıkararak hem belediyeleri AK Parti’ye hediye etmek hem de CHP’yi başarısızlığa uğratarak son görevlerini yerine getirip kenara çekilmek istiyor.

Olan ise “İYİ” niyetle bu partiye oy veren insanların umutlarına oluyor.