Müzik dünyasında neler oluyor?

Müzik bu süreçte insana en iyi gelen şeylerden biri, bize en büyük teselli oldu. Müzik piyasası her ne kadar dar bir boğazdan geçse de sanatçılar üretimlerine devam ediyor.

90’LI YILLARDAN BUGÜNE ASYA

Pek çok sanatçı yeni şarkılarını dinleyiciyle paylaşıyor. O isimlerden biri de Asya. Türk pop müziğinin kilometre taşlarından olan sanatçı, altı yıllık sessizliğini bozdu. 90’lı yıllara "Vurulmuşum Sana", "Romantik Aşk", "Beni Aldattın" gibi unutulmaz şarkılarla damga vuran Asya, yeni şarkısı "Unutup Gitti" ile müzikseverlerin karşısında.

Uzun zamandır yeni parçası üzerine çalışan ancak pandemi süreci yüzünden çıkış tarihini erteleyen sanatçı, yıllar sonra müziğe Bir Ümit Sayın şarkısıyla döndü. DMC etiketi aracılığıyla müzikseverlerle buluşan parçanın söz ve müziği Ümit Sayın'a, aranjesi ise Gürsel Çelik'e ait.

İmre Haydaroğlu yönetmenliğinde şarkıya bir de klip geldi. İstiklal Caddesi’ndeki Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen klip adeta nostalji rüzgârı estiriyor. Şarkıyla güzel bir uyum içinde. Asya, hem şarkısı hem de klibi ile özlenen 90’lar ruhunu geri getirdi.

KEREMCEM’DEN YEPYENİ PROJELER

Dinleyiciyle ilk buluşması 2004 yılında yayımladığı "Nerelere Gideyim" adlı şarkısıyla olmuştu Keremcem’in. Müzik dünyasında 16 yılı devirdi. Kariyerine birçok albüm sığdırdı. Sevilen şarkılara imza attı. Müziğe bir süre ara verip televizyon ve beyazperdeye ağırlık veren müzisyen 2021 yılında ikisini bir arada yürütmeye kararlı.

Keremcem, uzun süreden sonra yeni teklisi "Geçmiş Olsun"u müzikseverlerle buluşturdu. Hemen dillere pelesenk olan şarkının sözü müziği, Ali Barış Ata ve Alper Narman'a ait. Şarkıya Deniz Doğançay, Gürsel Çelik ve Levent Gündüz tarafından üç farklı versiyon yapıldı.

Ünlü müzisyen, yeni şarkısıyla birlikte yepyeni dizisiyle de sevenlerini selamlıyor. Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Exxen dijital platformunda "Yetiş Zeynep" isimli dizi izleyiciyle buluştu. Başrolleri Aslı Bekiroğlu ve Ece Dizdar ile paylaşan Keremcem, dizide altı çocuklu, kır saçlı bir babayı canlandırıyor.

KAAN BOŞNAK’TAN SÜRPRİZ ŞARKI

Alternatif rock grubu Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun solisti ve gitaristi Kaan Boşnak boş durmuyor ve solo projelerine devam ediyor. Kariyerine sağlam adımlarla devam eden genç müzisyen, 2021’i yeni şarkısı "Barbar" ile karşıladı. "

Dinle Beni Bi" "Bırakma Kendini" "Benimle Kayboldun" gibi sevilen şarkılarını andıran ancak R&B hissiyatı da taşıyan yeni teklinin söz, müzik ve bestesinde Kaan Boşnak imzası bulunuyor.