Şampiyonluk öncesi son kupa

0:00/ 0:00

Haftayı Türkiye Kupası maçlarıyla tamamladık. Kupa maçları aslında ligin sonuna ve gelecek sezona iyi bir ışık tuttu. 

Fenerbahçe, evinde ağırladığı Sivasspor’a karşı zaman zaman pozisyonlar verse de 3-0’lık net bir skorla finalist oldu. 

Sol bekte Luan Peres performansı göz doldurdu. Sakatlığı sol bek bölgesinde Fenerbahçe’den gerçekten çok şey götürmüş. 

Peres çok çıkan, gerçekten bek dediğimiz oyuncular gibi değil. Yani bir Dani Alves, Philip Lahm, Maicon değil. Sacha Boey, Caner Erkin, Gökhan Gönül’de değil. 

Peres ile sol taraftan çok atak yapamazsın belki. Ancak atakta yemezsin. Devrede bir belki iki kere bindirir ve sonuca gidecek kritik anlarda bindirir. Üstelik uzun boyunun avantajını hava toplarında hep bir fazla uzun olarak görürsün. 

Peres dışında acaba hiç sakatlanmasaydı ne olurdu sorusunu bir de Batshuayi için söylememek mümkün değil. Ligde oynadığı 17 maçta 12 gol attı. Oynadığı maç sayısına göre çok etkili bir performans. Üstelik saha içerisindeki enerjisi de takıma çok şey veriyor. 

Yani aslında Fenerbahçe, santrafor bölgesine Pedro ve King hiç alınmayıp bütün sezon Valencia, Batshuayi ve Serdar Dursun ile götürülebilirdi. 

Verilen paralar, ödenen maaşlar ne yazık ki hep Fenerbahçe’nin kasasından çıkıyor. Oosterwolde, Gustavo Henrique, Lincoln Henrique, Bruma’yı saymıyorum bile. 

Yapılan bu hatalı transferlere rağmen, Jesus’a rağmen Fenerbahçe yine de iyi durumda. Bu yüzden kupayı alması Fenerbahçe için çok önemli. Bu oyuncu grubu eğer birlikte bir kupa almayı başarırsa, birlikte mutlu olup ortak bir hedefte sonuca varırsa gelecek sezon işler çok daha iyi gidebilir. 

Birlikte bir hedefi yakalayan oyuncu grupları her zaman bir sonraki adım için çok daha güçlü olurlar. Bu sebeple önümüzdeki sezon Fenerbahçe’nin şampiyonluk hasretine son vermesi için Türkiye Kupası çok önemli bir adım. 

Başakşehir karşısında izlediğimiz Ankaragücü ise belki finali kaybetti. Ancak hafta sonu için Galatasaray’ın işinin kolay olmadığını gösterdi. 

Emre Belözoğlu ve Okan Buruk gibi iki yeni jenerasyon hocanın da iki ayrı kupanın bir kulpundan tutması bir başka anlamlı. İki iyi dost olan teknik adam bakalım Jesus’a karşı ayrı ayrı başarılı olabilecekler mi?