Sanatın dijital hali

Tiyatrocular sanatseverlerin oyunlardan uzak kalmaması için bu süreçte oldukça büyük çaba gösterdi ve göstermeye devam ediyorlar. O isimlerden biri tiyatrocu Onur Şenay. Kat’s Sahne’nin de kurucusu olan Şenay, tiyatro severlerin daha fazla sahnelerden uzak kalmaması için tiyatro. net adlı dijital platformu oluşturdu. Bu platforma 25 lira karşılığında üye olup şimdilik yaklaşık 20 oyunu seyredebiliyorsunuz. İlerleyen günlerde platforma yüklenen oyun sayısı da artacak.

Dünyanın en gelişmiş dijital tiyatro portalı olma iddiasıyla yola çıkan Tiyatronet'te oyuncular ilk kez telif alacaklar. Bu da ayrıca önemli.

İKONİK DİZİ EKRANLARA DÖNÜYOR

Amerika Birleşik Devletleri merkezli dijital platform HBO Max, müjdeyi verdi. 1990’lı ve 2000’li yıllara damga vuran, yayınlandığı 6 sezon boyunca 7 Emmy ve 8 Altın Küre kazanan televizyon dünyasının ikonik dizilerinden “Sex and the City” yıllar sonra geri dönüyor.

New York’ta yaşayan köşe yazarı Carrie Bradshaw’un kadın-erkek ilişkileri ve cinsellik üzerine arkadaşları Miranda, Charlotte ve Samantha’yla yaşadıklarını anlatan dizinin yeni versiyonuyla bu yıl içerisinde izleyiciyle buluşacağını açıkladı. Tutkunları tarafından şimdiden merakla ve heyecanla beklenen dizinin yeni ismi ise “And just like that” olacak.

Dizinin yeni versiyonunda, canlandırdıkları karakterlerle özdeşleştirdiğimiz Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon ve Kristin Davis yeniden başrollerde olacak. Samantha karakterini canlandıran Kim Cattrall ise dizide yer almayacak.

VENEDİK’TE BONG JOON-HO RÜZGÂRI

Dünyanın en köklü sinema organizasyonlarından biri olan Venedik Film Festivali, geçtiğimiz yıl pandemiye rağmen izleyiciyle fiziki olarak buluşmuştu. Bu durum, zaten zorlu bir süreçten geçen sinema sektörüne bir nebze de olsa ilaç olmuştu. Hem sektör için hem de sinemaseverler için. Pandemiye rağmen fiziki olarak düzenlenen ilk büyük etkinlik olmasıyla önem taşıyan festival ekibi, bu yıl da festivalin online olarak yapılmayacağını duyurdu. Bu yıl 1-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan ve 78’inci yaşını kutlayacak olan festivalin jüri başkanı da açıklandı.

Büyük ödül ‘Altın Aslan’ın sahibini belirleyecek uluslararası jürinin başkanlığını, son filmi Parasite ile 2019’da Cannes’da Altın Palmiye’nin sahibi olan ve 92. Akademi Ödülleri’nde tarihinde ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak En İyi Film ödülünü kucaklayan Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho üstlenecek. Joon-ho böylece Venedik Film Festivali tarihinde jüri başkanlığı yapan ilk Güney Koreli yönetmen unvanının da sahibi olacak.