Türkiye'nin iç bölgelerinde başlar ve Kuzey İran'dan güneybatı Türkmenistan'a, Hazar Denizi Ermenistan ve Azerbaycan'a uzanıyor. Rengi kırmızı. Öldürmeyin

Vatandaşlara, Türkiye'nin iç bölgelerinde Kuzey İran'dan güneybatı Türkmenistan'a, Hazar Denizi çevresinde Ermenistan ve Azerbaycan'da görülebilen bir yılan hakkında uyarı yapıldı. Rengi kırmızı. Öldürmeyin.

Türkiye'nin iç bölgelerinde başlar ve Kuzey İran'dan güneybatı Türkmenistan'a, Hazar Denizi Ermenistan ve Azerbaycan'a uzanıyor. Rengi kırmızı. Öldürmeyin

Türkiye zengin coğrafyasıyla birçok yılan türüne de ev sahipliği yapıyor. Vatandaşlarımız ise bu yılanların hangisinin zehirli ya da hangisinin zehirsiz olduğunu pek bilmiyor. 

Türkiye'nin iç bölgelerinde Kuzey İran'dan güneybatı Türkmenistan'a, Hazar Denizi çevresinde Ermenistan ve Azerbaycan'da görülebilen bir yılan hakkında uyarı yapıldı. Rengi kırmızı. Öldürmeyin.

Türkiye'nin iç bölgelerinde başlar ve Kuzey İran'dan güneybatı Türkmenistan'a, Hazar Denizi Ermenistan ve Azerbaycan'a uzanıyor. Rengi kırmızı. Öldürmeyin - Resim : 1

160 SANTİMETRELİK BOYU VAR 

Kırmızı yılan yaklaşık olarak 160 cm'lik bir vücut uzunluğuna sahiptir. Baş ince bir boyunla gövdeye bağlanır. Göz bebekleri yuvarlaktır. Sırt tarafı parlak kırmızı tonlarda ve lekesizdir. Türün genç bireylerinde sırt rengi gri-kahverengi tonlarında olup, sıralı şekilde siyah lekeler taşır. 

Dolichophis cinsin diğer türlerinden öncelikle sırt pullarının renklendirilmesiyle ayırt edilebilir: pulların merkezi renkli, üst ve alt kenarları ise açık renklidir. Ventral bölgesi genç bireylerde sarımsı beyaz tonda olup, yetişkin bireylerde açık kırmızıdır.

NEREDE YAŞARLAR? 

Nüfusunun büyük bir bölümü Batı Asya'nın kuzey kesiminde deniz seviyesinden 2000 metre yüksekliğe kadar olan bölgelerde bulunur. Kırmızı yılan dağılımı Türkiye'nin iç bölgelerinde başlar ve kuzey İran üzerinden güneybatı Türkmenistan'a, Hazar Denizi çevresinde Ermenistan ve Azerbaycan üzerinden uzanır. Gürcistan ve Rusya'nın küçük bir bölümünde dağılım gösterir. Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de daha küçük bir yaşam alanı var.

Kuzeybatı Ürdün'de ki nüfus, buzul sonrası zamanlardan kalma bir kalıntıdır. Kırmızı yılan burada çevresel koşulların hala buzul sonrası dönemlere karşılık geldiği güney Cebel el-Dürzi'da ki dağıldık bölgelerde yaşar.[6] Kırmızı yılan Ürdün'de Kocabaş yılanı ve Dolichophis cinsinin diğer iki kardeş türüyle simpatri bir şekilde yaşarlar.