Türkiye'ye mayıs ayı müjdesi az önce geldi. Yüzde 100'e vurdu, Trabzon, Samsun, Giresun, Ordu, Gümüşhane çok sevindi

Türkiye'de kurak geçen kış ayının ardından mayıs ayında etkili olan yağışlarla ilgili bir ilimizden müjde geldi. Samsun'da bazı barajların doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaşması Karadeniz bölgesinde sevinç yarattı.

Türkiye'ye mayıs ayı müjdesi az önce geldi. Yüzde 100'e vurdu, Trabzon, Samsun, Giresun, Ordu, Gümüşhane çok sevindi

Türkiye kış aylarını oldukça kurak geçirdi. Bu kadar kurak geçen kış aylarından sonra yaz aylarında da sürprizler yaşandı. Vatandaşların beklediği yaz sıcakları yerine bir anda serin hava kendisini gösterdi. Serin havayla birlikte etkili olan yağışlardan da sevindiren haberler geldi. Özellikle Karadeniz bölgesindeki illerimiz, son yaşanan gelişmelerle mutlu oldu. 

Samsun'da yağışlı geçen ilkbahar mevsimi barajlara yaradı. Geçen yıla oranla bazı barajlar yüz güldürdü.

BAZI BARAJLARDA DOLULUK ORANI YÜZDE 100'E ULAŞTI 

Geçen yıl mayıs ayında yüzde 81,6 olan Duruçay Barajı'nın su seviyesi, 2023 mayıs ayında yüzde 100'e yükseldi. Geçen yıl yüzde 92,7 olan Vezirköprü Barajı'nın doluluk oranı yüzde 100'e çıktı.

Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan ve geçen yıl mayıs ayında yüzde 48,3 olarak ölçülen Altınkaya Barajı'nda su seviyesi bu yıl mayıs ayında yüzde 69,8 oranına yükselirken, geçen yıl mayıs ayında yüzde 81,6 olarak ölçülen Derbent Barajı bu mayıs ayında yüzde 68,5 olarak kayıtlara geçti.

KARADENİZ BÖLGESİ İÇİN İYİ HABER

Barajlarda yaşanan bu gelişmeler, Karadeniz bölgesi için de güzel haber olarak algılandı. Bölgenin su ihtiyacı bir süre daha rahat şekilde karşılanmaya devam edecek.