Yalnızlaştırılmış Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası, "Ülkemizi eskiden hep yaptıkları gibi denklemin dışına itmek isteyenlerin, kur, faiz fiyat artışları üzerinden oynadıkları oyunu görüyoruz. Bu ekonomik kurtuluş savaşından da milletimizi zaferle çıkaracağız. " ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin misak-ı milli sınırları içinde ve dışında verdiği egemenlik ve güvenlik mücadelesinin, tüm dünyada yaşanan corona sürecinin, tüm dünyada yaşanan pahalılığın yansımalarını kabul etmeyip, ekonominin doğru yönetilmediğini her mecrada yüksek sesle dile getirir oldular.

İktidar kanadı ise ısrarla faiz oranlarını düşürüp uzun periyotta meyvelerini alacağını, döviz oranlarını dengeleyeceğini, Türkiye’ye yatırımları artıracağını iddia ediyor. Muhalefet kanadı tek vücut olmuş, her platformda iktidarın ekonomi politikasını yüksek sesle eleştirirken, iktidar kanadı malesef tüm yükü sayın Cumhurbaşkanımızın omuzuna yükleyip, dişe diş, başa baş bir mücadeleyle ifade etme, halkı ikna etme çabası içinde değil.

Oysa iktidara gönül vermiş vatandaşlarımız iktidar kanadının tüm vekillerini, bakanlarını halkın içinde, meydanlarda görmek isteyip, durumu net bir şekilde ifade etmelerini, hangi adımların atılacağını, nasıl bir planlama içinde olduklarını ifade etmelerini bekliyorlar.

Adeta tüm olan bitenin sorumlusu olarak göstermeye çalıştıkları sayın Cumhurbaşkanımızı halk İle baş başa bırakıp, tüm ifade ve ikna etme sorumluluğunu omuzuna yükleyip bu sürecin nasıl sonlanacağını izler durumdalar.

Televizyonlardaki tartışma programlarında iktidar kanadının ifade ve ikna etme kabiliyetini yitirmişçesine, ölü toprağı serpilmişçesine sönük ve tatmin etmeyen söylemlerini görünce, iyi gün dostumusunuz demeden de edemiyorum.

Bir çoğu milletimizin sayın Cumhurbaşkanımıza olan sevgi ve saygısından dolayı makam sahibi olan, hayatları boyunca belki bir daha bu makamları göremeyecek olan, orta yolcu tavır izleyen AK Parti mensuplarının sahada olmalarını, mücadele etmelerini, yol haritalarını halka iyi anlatmalarını bekliyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız çok zorlu bir viraja girdi.

Bu virajı kazasız belasız atlatmaya çalışırken, hiç bir şey yapmadığınızı, umursamaz tavırlarınızı, güç zehirlenmesi yaşayan, tevazuyu kaybetmiş hallerinizi ve sessizliğinizi asla unutmayacağız.

2023 hedeflerine ulaşmasını dilediğimiz sayın Cumhurbaşkanımızın mutlak surette partisini baştan sona kadar değiştirip, yeni bir parti ve yeni bir vizyonla devam etmesi gerektiğini görüyoruz, yıllardır haykırıyoruz.

Milletin Recep Tayyip Erdoğan sevgisinin daha fazla suistimal edilmemesi gerektiğini, bu vizyonsuz, liyakatsiz ve sevimsiz insanların bu mücadeleye daha fazla gölge düşürmemelerini bekliyoruz.

Allah vatana millete zeval vermesin.
Vesselam