Arı poleni saç dökülmesini önlüyor

Bana da en çok sorulan soruların başında saç dökülmesi şikayetleri ile ilgili olanlar oluyor. Her zaman ilk tavsiyem bir hekim ile görüşüp gerekli tahlillerin yapılması oluyor. Dengesiz beslenme, hormonal sorunlar, genetik yatkınlık, troid bezi rahatsızlıkları, B12, demir, D vitamini, çinko eksiklikleri gibi durumlar saç kaybına neden oluyor. 

Arı poleni içeriğindeki mineral ve vitaminler sayesinde saç dökülmesi sorunu yaşayanlar için oldukça değerli bir gıda. Her gün 1 yemek kaşığı keçiboynuzu özü , 1 tatlı kaşığı arı poleni ve 1 çay kaşığı kırmızı pancar tozunu karıştırıp tüketmek saç dökülmesi şikayeti yaşayanlarda oldukça etkili sonuçlar veriyor. Tabii ki düzenli kullanım ve 3 ay boyunca devamlılık oldukça önemli.

Haftalık saç derisine masaj ile uygulanacak bakımlar saçlı derideki kan dolaşımını artırarak saç folikullerıne harekete geçirmeye yardımcı oluyor.

Arı poleni saç dökülmesini önlüyor - Resim : 1

Saç dökülmesine karşı losyon

Biberiye yağı saç köklerini uyarır ve kan dolaşımı hızlandırır, jojoba yağı saç köklerini besler ve yoğunlaşmasına yardımcı olur.Karaturp tohumu çinko içeriğinden dolayı saçı besler ve güçlendirir.

- 1 yemek kaşığı susam yağı

- 1 yemek kaşığı hint

- 1 yemek kaşığı karaturp tohumu yağı

- 1 yemek kaşığı jojoba yağı

- 30 damla biberiye uçucu yağı

- 10 damla lavanta uçucu yağı

Haftada 2-3 gün saç derisine masaj ile uygulayıp 1-2 saat bekletip bitkisel bir şampuan ile yıkayın. Saç dökülmesi şikayeti olanlar sarımsak özü veya ısırgan özü içeren bitkisel şampuanları tercih edebilirler.

Kepeklenmeye karşı derinlemesine bakım

Kepeklenme ve pullanma şikayeti saç derinizin nefes almamasına neden olur ve dökülme şikayetlerini artırabilir, çay ağacı uçucu yağı ve ardıç uçucu yağı anti-mikrobiyal özelliği ile saç derinizi temizler ve nefes almasını sağlar.

- 50 ml susam yağı

- 50 ml defne tohumu yağı

- 10 damla biberiye uçucu yağı

- 10 damla çay ağacı uçucu yağı

- 5 damla ardıç uçucu yağı