‘Arka Sokaklar’dan 17. sezonunda kimler ayrıldı?

“Bay Sinema” lakaplı duayen yapımcı Türker İnanoğlu’nun patronu olduğu Erler Film’in imza attığı Kanal D’nin polisiye dizisi “Arka Sokaklar” yeni sezon çekimlerine hazırlanıyor. İlk bölümü 31 Temmuz 2006’da yayınlanan dizinin 16. sezonda 632. Bölümü seyirciyle buluşmuştu. 17. Sezon çekimleri ise ağustos ortasında başlayacak. Yeni bölümlerde kimlerin oynayıp kimlerin ayrılacağı ise merak konusu oldu.

Son gelen bilgilere göre Zafer Ergin, Özgür Ozan, Ozan Çobanoğlu, Oya Okar, Oğuz Peşe projeye devam edecek. Şevket Çoruh “Çakallarla Dans 6” filminin çekimleri nedeniyle henüz Erler Film’le masaya oturmadı. Son olarak Kos adasındaki film çekimlerine katılan Çoruh’un durumu net değil.

Projeden ayrılan isimler ise “Cemal”e hayat veren Yiğitcan Ergin, “Ezgi”yi oynayan Ela Yörüklü ve “Aslı”ya hayat veren Deniz Çatalbaş…

Hür’ün başrolü oldu

ES Film TRT Dijital için hazırladığı savaş pilotlarının hikâyesini anlatan “Hür” adlı dijital dizinin çekimleri Eskişehir’de başladı. İlker Arslan ile Barış Erdoğan’ın yazdığı diziyi Ekin Pandır yönetiyor. Hilmicem İntepe’nin başrol oynadığı dizinin kadın başrolü Arka Sokaklar’dan ayrılan Deniz Çatalbaş oldu. Çatalbaş dizide “Nazlı” rolüne hayat verecek. Ana kadrosunda Zeynep Tuğçe Bayat ve Taner Ertürklerin olduğu dizi 60’ar dakikalık 10 bölümden oluşacak. İlker Arslan ile Barış Erdoğan diziyi yazmadan önce Hava Kuvvetleri’nden destek aldı ve pilotların yaşamını tatbikatlarını gözlemledi. “Hür” dizisi Tom Cruise’lu Top Gun efsanesinin 36 yıl sonra geri dönmesinden ilham alan ES Film tarafından çekiliyor.

Alina Boz’dan yeni dizi

Genç kuşağın öne çıkan yıldızlarından Alina Boz’un Maraşlı’nın ardından hangi diziyle ekrana döneceği merak ediliyordu. Disney Plus’un eylül ayında yapacağı ikinci lansmanda genç yetenek yüzü olarak adını duyuracağı Boz, yaptığı anlaşma nedeniyle sadece FOX’un dizilerinde oynayabiliyor. Alina Boz yeni sezonda FOX’ta ekrana gelecek, Medyapım imzalı“Zengin Kız” dizisiyle el sıkıştı.

Dizi yönetmen Merve Girgin’in bir fikrinden yola çıkılarak senarist Deniz Akçay tarafından yazıldı. Akçay dizinin ilk 3 bölümümü yazacak, aynı zamanda süpervizörlüğünü ve proje tasarımında görev alacak.

Dizi için adı geçen oyuncular arasında rol aldığı projelere büyük değer katan ödüllü oyucularımızdan Nazal Kesal da var. Dizide Alina Boz “Zeynep” adlı bir bebek bakıcısına hayat veriyor. At yarışı tutkunu olan faydasız bir babası olan Zeynep sürekli ezildiği fakir bir hayat yerine zengin bir hayata özenir, doğum gününde eline yüklü bir para geçer ve bu parayla büyük bir sınava hazırlanır. Konusu nefes nefese olaylara sahne olan dizi ülkemizin altı sürekli çizilen zengin, fakir ayrımı ile sınıf atlama çabasını etkileyici bir dille ele alıyor.

Aşk Taktikleri 2’de son dakika değişikliği

Lanistar Medya’nın Netflix’te izlenme rekoru kıran “Aşk Taktileri” filminin ikincisinin çekimleri başladı. Demet Özdemir ile Şükrü Özyıldız’ı başrollerde buluşturan, Pelin Karamehmetoğlu’nun yazdığı filmi Kıvanç Baruönü’nün yöneteceği gündemdeydi. Baruönü haftalar önce çalışmalara başlamıştı ancak son anda yönetmenle yollar ayrıldı ve film 03 Medya’nın İstanbullu Gelin dizisinden beri en güvendiği yönetmenlerin başında gelen Recai Karagöz’e emanet edildi. Hafta sonu yapılan ilk çekimler oldukça güzel geçti.

Geçen hafta kovidi atlatan başarılı oyuncu Demet Özdemir de her setinde olduğu gibi yüksek enerjisiyle tüm ekibi motive etti. Yine çok izlenmesi beklenen film serisinin ilkinin öyküsü İstanbul ve Kapadokya’da geçmişti. Bu kez ikinci film deniz ve tatil manzaralarıyla da seyirciye görsel lezzet sunacak. “Aşk Taktikleri 2”ya Turunç ve Göcek’in hayran bırakan doğası da ev sahipliği yapacak. Filmde Atakan Çelik, Hande Yılmaz ve Deniz Baydar’ın yanı sıra Melisa Döngel, Ceyhun Mengiroğlu, Bora Akkaş, İpek Tuzcuoğlu, Kerem Atabeyoğlu ve Ümit Erdim de rol alacak.

Hem “Tuzak”, hem de “Aziz”i yazıyor

Türkiye’nin en başarılı senaristlerinden Eylem Canpolat bu sezon iki dizi birden yazacak. İlk dizi Tuzak adını taşıyor. Tv8’de ekrana gelecek olan diziyi Aytaç Çiçek yönetecek. Diğer dizi ise Murat Yıldırım’lı Aziz… Geçen sezon sonunda devam kararı alan dizinin yönetmeni de değişmiş ve projeyi Nezaket Coşkun’un yönetmesine karar verilmişti. Hem yönetmeni, hem de senaristi değişen Aziz’e yeni karakterler de dahil olacak. Dizinin yeni oyuncularının kimler olacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Emre Altuğ “Yalı Çapkını”nda

Star TV’yle içerik anlaşması yapan Onur Güvenatam’ın yeni dizisi projesi “Yalı Çapkını” yakında sete çıkıyor. Oyuncu seçimleri tamamlanan diziyi Burcu Alptekin yönetecek. Çekimleri Antep’te başlayıp İstanbul’da devam edecek olan dizinin kadrosuna son olarak Emre Altuğ katıldı. Altuğ dizide “Orhan” rolüne hayat verecek. Orhan dizide Halis Ağa’nın (Çetin Tekindor) oğlu ve Ferit’in (Mert Ramazan Demir) babasıdır. Oğlunun çapkınlıkları yüzünden sürekli babasına karşı zor durum düşmektedir. Ta ki Halis Ağa’nın Ferit’e memleketi Antep’ten bir gelin bulana kadar… Dizi için oyuncular Antep yöresine ait gelenek, görene ve davranış kalıplarıyla ilgili özel dersler aldı. Dizinin kilit karakterlerinden Gülçin Santırcıoğlu evin dul kalmış gelini İfakat’a hayat veriyor. Oldukça kalabalık bir oyuncu kadrosu olan dizi yeni sezonun en iddialı projelerinin başında geliyor.