Aşağılık kompleksi, kibir ve Hasan Can Kaya!

Ben de biraz araştırdım, kimdir bu Hasan Can Kaya? Hikayesini öğrenince de hiç şaşırmadım. Yine yoksullukla başlayan ve ağır mücadele kokan bir yaşam. Kendi deyimiyle “yarı zamanlı olarak bir tutkunun peşinden koşmayıp” risk almış ve bugün şöhret ile parayı birlikte yakalamış. Hem eğleniyor hem kazanıyor.

Geçen hafta Hasan Can Kaya’nın videosunu paylaşan Nihat Genç ise seyirciye mazoşist, Hasan Can’a zıpır diyerek olaya sert bir dalış yapıyor. Trajikomik diye bir kelime var. Bu durumu çok güzel açıklıyor. Hani bazen güler misin ağlar mısın bilemezsin ya tam bu durum işte. Yahu bu Nihat Genç denen adam küfre yakın içerikli ve nezaket dışı yazılarıyla kariyer yapmaya çalışıyor. Sonra gelip özel bir platformda yayınlanan bir şov programında küfürlü espriler yapan birine laf söylüyor! Ama net söyleyeyim hata Hasan Can’da. Muhatap alıp arayınca olay bambaşka bir noktaya geldi işte. Tebrik ediyorum Hasan Can. Sokağa çıksa her 1000 kişiden 0.5’inin dahi tanımayacağı Nihat Genç’in adını artık izleyicin biliyor!

Bir başka trajikomik olan olaysa, Hasan Can’ı ettiği küfürler yüzünden eleştirip, Hasan Can’a ettiği küfrü Twitter’dan duyurması. Bunu yaparken de utanmayı bırak, bir de gurur duyuyor.

Yıllar geçiyor. Yazılı ve görsel medyada kişiler değişiyor. Toplum yenilenirken sevdiği programlar da, TV yıldızları da değişiyor haliyle. Bu değişime ayak uydurabilen Müslüm Gürses ve Orhan Gencebay gibi sanatçılar, zamanın ötesinde kabul edilirken, kendisiyle beraber yola çıkmış bazı kimseler ise yalnızca kendi dönemi ile ilgili anılıyor. Nihat Genç mevzusuna da bu açıdan baktığımızda her şey çırılçıplak ortada aslında. Hasan Can Kaya’nın başarısına karşı ağır kompleks ve kibir var attığı tweetlerde. Bu tür insanlar, yeni biri çıkınca ilk olarak “kim ulan bu” diye başlayan cümlelerle koyarlar ön yargıyı. Eğer başarılı olmaya devam edersen, kabullenirler. Zirveye doğru çıkarsan da utanmadan sıkılmadan itaat ederler. Çok acı ama medya kanunları, vahşi ormanlardaki serengeti kanunları gibidir. Bu sebeple Hasan Can’a kabul ederse tek tavsiyem eleştirilere kulak kabartsın ama lafı söyleyen adama da şöyle bi baksın !