Bakan Bozdağ'dan TTB açıklaması: "TTB’nin temsilcisi zaten Türk Tabiplerini temsil etmiyor"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tv100’de Deniz Gürel’in sunduğu Ankara’da Neler Oluyor? programında Türk Tabipleri Birliği ile ilgili açıklamada bulundu. Bozdağ, "TTB’nin temsilcisi zaten Türk Tabiplerini temsil etmiyor bunlar ve bugüne kadar terör örgütlerinin ağzıyla konuşmayı marifet sanan kesimler. Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar terörle mücadelesinde sivillere zarar vermeden mücadeleyi yürüttük" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü PKK'nın kanalında katıldığı canlı yayında, Türk Silahlı Kuvvetlerini 'kimyasal silah' kullanmakla suçladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuyla ilgili açıklama yaptı:

"TTB’nin temsilcisi zaten Türk Tabiplerini temsil etmiyor bunlar ve bugüne kadar terör örgütlerinin ağzıyla konuşmayı marifet sanan kesimler. Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar terörle mücadelesinde sivillere zarar vermeden mücadeleyi yürüttük."

"Bizim temel hedefimiz cezasızlık algısını ortadan kaldırmak, daha nitelikli suçların işlenmesine engel olmak, suçla daha etkin mücadele etmek, kadına karşı şiddeti ve dezavantajlı gruplara karşı şiddetin önüne geçmek."