Uğur Poyraz’dan çok konuşulacak açıklama: Gizli protokol Kılıçdaroğlu’na olan güveni sarstı

İYİ Parti Antalya Milletvekili Av. Uğur Poyraz, tv100 yayınında Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ arasında yapılan 'gizli protokol' ile ilgili "Bu tutum Kılıçdaroğlu'na olan güveni sarsar. Masanın iç hukukunun zedelenmesi gibi bu konuda Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu açıklamalarda güven sarsıcı nitelikte." değerlendirmesini yaptı.

Gazeteci Gürkan Hacır, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Girne Amerikan Üniversitesi öğretim üyesi ve hukukçu Dr. Ruşen Gültekin, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, siyasal iletişimci Ferhat Murat, Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk oldu. 

Yayına bağlanan İYİ Parti Antalya Milletvekili Av. Uğur Poyraz, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile yaptığı 'gizli protokol' ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İki kişinin namusuna teslim edilmiş bir protokol. O konuda kamuoyuna açıklama yapamam" açıklamasına tepki gösterdi.

"PARTİMİZİN YETKİLİ ORGANLARININ, GENEL BAŞKANIMIZIN BİLGİSİ YOK"
Poyraz "Bizim vakıf olduğumuz tek konu sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve sayın Ümit Özdağ'ın görüşme sonrası yayınlanan 7 maddelik açıklamaydı. O 7 maddelik açıklama sorulduğunda 'Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'nin de ortaya koyduğu temel ilkelerle aynı çizgide olduğunu görüyoruz" demiştim. Bizim gizli protokolle ilgili bilgimiz yok. Partimizin yetkili organlarının, genel başkanımızın bilgisi yok." dedi. 

"BU TUTUM KILIÇDAROĞLU'NA OLAN GÜVENİ SARSAR"
Sözlerini sürdüren Poyraz "Bu tutum Kılıçdaroğlu'na olan güveni sarsar. İkili ittifakınınız var, 4 partinin adayları CHP listesinden aday. Aynı zamanla güçlendirilmiş parlamenter sistem teziyle ortaklaştığınız 6 parti duruşunuz var. Masanın iç hukukunun zedelenmesi gibi bu konuda Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu açıklamalarda güven sarsıcı nitelikte." diye konuştu.