Koltuk fırlatma ve ses kaydı tartışması! Tanju Özcan ve Barış Yarkadaş arasında sesler yükseldi

tv100'ün gündemi belirleyen programı Taksim Meydanı'nda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve gazeteci Barış Yarkadaş arasında 'koltuk fırlatma' ve 'ses kaydı' tartışmasında stüdyoda sesler yükseldi. Özcan'ın CHP Genel Merkezi önünde koltuk fırlatmasını eleştiren Yarkadaş'a "Ne yapacağım, bırakmıyor koltuğu. Kurulmuş koltuğa, başarısız olmuş" diyerek yanıt verdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, gazeteci Barış Yarkadaş, Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. 

KOLTUK FIRLATMA VE SES KAYDI TARTIŞMASI
Özcan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ait olduğun öne sürülen ses kaydı paylaşması ve CHP Genel Merkezi önünde "Şimdi in o koltuktan, al bu koltuğu git evinde otur" diyerek koltuk fırlatması programda masaya yatırıldı. Özcan ve Yarkadaş arasında 'ses kaydı' ve 'koltuk fırlatma' meselesi yüzünden tartışma çıktı. 

"KURULMUŞ KOLTUĞA, BAŞARISIZ OLMUŞ"
Koltuk fırlatma olayını Özcan "Ben o koltuğu Genel Başkan’a attım tepki olarak. Hatta kendim için de attım benim için önemli değil diye" diyerek savundu. Yarkadaş, bu sözler üzerine "Keşke orada Belediye Başkanlığı’ndan da istifa etseydin" deyince Özcan "O zaman Bolu’yu belediye başkansız bırakamazdım. Sadece CHP oylarıyla seçilmedim ben." ifadelerini kullandı. Koltuk fırlatılmasını eleştiren Yarkadaş'ın "CHP’lilerin oylarını alıp Genel Merkez’de koltuk fırlatmak olur mu?" sözlerine Özcan "Ne yapacağım, bırakmıyor koltuğu. Kurulmuş koltuğa, başarısız olmuş." yanıtını verdi.

"ATATÜRK'ÜN KOLTUĞUNDA OTURAN KİMSEYE BÖYLE BİR SAYGISIZLIK YAPMAM"
'Koltuk fırlatma' meselesi yüzünden çıkan tartışmada Özcan'ın "Anti demokratik tüzük kurultayında Engin Özkoç, kurultay divan başkanına küfür edince Yarkadaş yakasındaki kartı fırlatmıştı, o da tesadüf Kılıçdaroğlu'na isabet etmişti" sözleri sonrası Yarkadaş, "Yalan söylüyorsun. Genel başkana karşı senin yaptığın gibi bir şeyi yapmam. Atatürk'ün koltuğunda oturan kimseye böyle bir saygısızlık yapmam." diyerek kendisini savundu.