CHP MYK’da ‘atanmış’ tartışması… Değişimciler ile genel merkezciler karşı karşıya

Hafta başında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısına "atanmışlar" tartışması damga vurdu. Deşifre olan Zoom toplantısı üzerinden başlayan tartışma, değişimciler ve genel merkezcileri karşı karşıya getirdi. Öztrak ve Kuşoğlu, "Genel Başkan tarafından atanmış kişiler o toplantıda yer alamaz" derken; Özgür Özel ve Gökhan Günaydın'ın bu isimlere yanıtı sert oldu. tv100’den Betül Araz’ın özel haberi…

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın da aralarında olduğu ‘değişim’ grubunun yaptığı ‘Zoom’ toplantısının artçı sarsıntıları devam ediyor.

Hafta başı toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu ilk kez bu kadar sert tartışmalara sahne oldu. Değişimciler ve genel merkezciler karşı karşıya geldi.

MYK’da tartışmanın fitilini ateşleyen konu deşifre ‘Zoom’ toplantısıydı. Gündeme getirenler, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile Genel Başkanı Yardımcısı Bülent Kuşoğlu; hedefteki isimler ise CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’dı...

"ATANMIŞ" TARTIŞMASI DAMGA VURDU

tv100 editörü Betül Araz'ın edindiği bilgilere göre, Öztrak ve Kuşoğlu, Grup Başkanı ve Grup Başkanvekilinin toplantıda yer almasının etik dışı olduğunu vurguladı. "Genel Başkan tarafından o koltuklara atanmış" kişilerin yaptığı açıklamaların doğru olmadığı savunuldu.

Eleştirilere ise Özel ve Günaydın, verdiği sert sözlerle tepki gösterdi. Dile getirilen tepkide, "Biz seçime girmek istedik, ancak genel başkan grup seçimlerini ‘atama’ şeklinde yapmaya karar verdi, başka aday çıkmasını istemedi. Bu seçim olmadığı anlamına gelmez" denildi.

İkili, sözlerinin devamında kullandığı dili daha da artırarak, "Bu zamana kadar hep Genel Başkanın kontenjanından seçime girmiş kişiler, ‘bizi atanmış’ sözleriyle eleştiremez" ifadesi kullanıldı.

TABANDAKİ DEĞİŞİM BEKLENTİSİNE İŞARET EDİLDİ

Özel ve Günaydın, MYK üyelerine Zoom toplantısının bir ihanet toplantısı olmadığını, partinin iyiliği için çalışan kadroların her zaman her yerde yaptığı konuşmalardan farklı bir tablo sergilenmediğini de anlattı.

Özel ve Günaydın ayrıca ‘Zoom’ toplantısını Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği eleştirine de yanıt verdi. Açıklamada, ‘Hiyerarşiye aykırı’ bir durum olmadığı savunuldu ve tabandaki değişim beklentisine işaret edildi.

Öte yandan MYK’da Özgür Özel’in bir gazeteye verdiği ve ‘değişim’ çağrısı yaptığı röportaj da tartışma konusu oldu. Kılıçdaroğlu’nun yaşanan bu tartışmalara herhangi bir yorum yapmayarak sessiz kaldığı belirtildi.