Barış Yarkadaş: İmamoğlu kendisini paralel genel başkan ilan etmiş

Eşit Ağırlık programında, Gazeteci Barış Yarkadaş, Ekrem İmamoğlu'nun CHP'li üst düzey isimlerle yaptığı gizli toplantıyla ilgili, "CHP kurulduğu günden beri dinamik yapısı sayesinde ayakta duruyor ama CHP’yi ayakta tutan en önemli geleneklerden biri parti hiyerarşisine olan sadakat, bağlılık ve o kültürü yaşatmak. İmamoğlu, bu toplantıya başkanlık yaparak parti kültürünü ortadan kaldırmış, yetkisi olmadığı halde bir yetki kullanmaya çalışarak kendisini paralel genel başkan ilan etmiş." dedi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, Gazeteci Faruk Aksoy ve Memleket Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan Eşit Ağırlık programının konuğu oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'li üst düzey isimlerle yaptığı gizli toplantı tartışma yarattı

Sızdırılan toplantıyla ilgili Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:
"CHP kurulduğu günden beri dinamik yapısı sayesinde ayakta duruyor ama CHP’yi ayakta tutan en önemli geleneklerden biri olan parti hiyerarşisine olan sadakat, bağlılık ve o kültürü yaşatmak. O toplantıda ne konuşuluyor? Pazar günü parti meclisinden söz ediliyor. Arkadaşlarımız diyorlar ki 'biz normal bir parti meclisini beklemeyelim olağanüstü bir parti meclisini toplayalım. Görevden alınan il ve ilçe başkanlarının geriye atanması için bir atak yapalım.'

"KENDİSİNİ PARALEL GENEL BAŞKAN İLAN ETMİŞ"
İmamoğlu, bu toplantıya başkanlık yaparak parti kültürünü, parti hiyerarşisini ortadan kaldırmış, yetkisi olmadığı halde bir yetki kullanmaya çalışarak adeta kendisini paralel Genel Başkan ilan etmiş. Ekrem İmamoğlu’nun bu absürtlüğü kadar partinin grup başkanının ve grup başkan vekilinin ayrıca parti meclis üyelerinin de bu absürt durumda herhangi bir anormallik yokmuş gibi oturup orada Ekrem İmamoğlu’nun kendilerine siyasi rota çizmesine cevaz vermişler."