Barbaroslar dizisi bomba gibi geliyor

TRT'nin ES Film imzalı, dev prodüksiyonlu dizisi "Barbaroslar" şüphesiz seyircinin en çok merakla beklediği projelerin başında geliyor. Doğan Ümit Karaca'nın yönetmen koltuğuna oturduğu dizi 15. yüzyılın sonlarını yeniden canlandırıyor ve Oruç, İshak, İlyas ile Hızır adlı Akdeniz'deki 4 kardeşin Osmanlı İmparatorluğu’ndaki etkileyici hikâyesini beyazcama taşıyor.

Aylardır süren titiz bir hazırlık sürecinin ardından dizinin çekimleri geçen hafta başladı. 

Barbaroslar dizisi bomba gibi geliyor - Resim : 1

Mısır'dan yönetmen geldi

Eylül sezonunda ekrana gelmesi planlanan dizinin aksiyon sahneleri için daha önce büyük ilgi gören “Hysteria” projesine de imza atan Mısırlı ödüllü yönetmen Adel Adeeb İstanbul'a geldi. Güney Afrika ve Bulgaristan'dan gelen aksiyon ekiplerinin de görev aldığı dizide "Black Sails", "Vikingler" ve "Homeland" gibi birçok fenomen projede yer alan Maher Maleh “Görüntü Yönetmeni”, Kerry Gregg “Stunt Koordinatörü”, Shaun Verth “Dublör Sanatçısı”, Traian Aleksandrov ise Milenov “Dövüş Koreografı” olarak çalışıyor.

Barbaroslar dizisi bomba gibi geliyor - Resim : 2

Düzyatan: 5 bin sayfa kitap okudum

“Barbaroslar” dizisinde Oruç Reis’e hayat veren Engin Altan Düzyatan, sette sorularımızı yanıtladı ve role nasıl hazırlandığını anlattı:

“Dönemle ilgili birçok farklı bilgi okudum. Oruç Reis’le, yani Barbaros Hayrettin’le ilgili ve o dönemle ilgili okunabilecek çok fazla kaynak var. O yüzden birçok kaynak okuduk. Yaklaşık 4 bin - 5 bin sayfa okuma yapmışızdır. 

Bunun dışında sadece okumakla bitmiyor. Sonuçta fiziğimizi de hazırlamamız gerekti. Yaklaşık 10 aydır çok ağır spor yapıyorum. Bütün ekip arkadaşlarımız da öyle... Deniz üstünde sürekli idmanlı olmamız lazım. Ama tabii bu iş o kadar etkileyici ki, kendi içinde... Görmediğimiz, şahit olmadığımız bir dönem ve gerçekten çok büyük bir prodüksiyon... İşin deniz tarafına dair hiç görmediğimiz bir tarafını da göreceğiz. Bizim daha önceden çekilmiş bu tarzda büyük bir işimiz yok aslında... Bu ilk işimiz... Çok bilinmezlerle dolu bir yolculuğa çıktık ama çok güzel ekipler kuruldu. Gerçekten çok çok iyi gidiyor. İşinin ehli birçok insanda anlaşıldı ve insanlarla başladık bu yüzden çok keyifliyiz.”

Barbaroslar dizisi bomba gibi geliyor - Resim : 3

Yönetmen Doğan Ümit Karaca: Bütün denizcilik projelerini izledim 

Diziyi daha önce yine ES Film’le “Payitaht Abdülhamid” son olarak Ahmet Yesevi’nin hayatını anlatan “Mavera” projelerinde de çalışan başarılı isim Doğan Ümit Karaca yönetiyor. Karaca diziyle ilgili şunları anlattı:

“Ne kadar daha önce dönem işi yapmış da olsak, deniz üzerinde yapılan hiçbir işte çalışmadık. Reel olarak birinci elden duygusal hikayelerin olduğu kaynaklar çok az. Mesela bahsedilen dönemle ilgili tarihsel bazı bilgiler vesaireler var ama bizde genel olarak eksikliğini duyduğunuz bütün dönemlerle ilgili kişisel hatıratların olmaması...

Onun için de aslında bizim korsanlarla birlikte hemen hemen aynı dönemde Hızır’dan 2 yaş küçük Macellan dünyanın etrafını dolanmaya başladı. O gemide senelerce nasıl yaşandığını biliyoruz. Ne tip erzakların yüklendiğini, nasıl hazırlıklar yapıldığını...

Barbaroslar dizisi bomba gibi geliyor - Resim : 4

Daha önce sadece merak itibariyle topladığımız korsan hikayeleri ile ilgili kitaplar raflardan inmeye başladı. Orada aslında deniz içindeki yaşamın nasıl olduğuna, korsanlık hadisesinin nasıl yapıldığına hakim olduk ve bu adamların aslında sezonluk işçiler gibi, maceraperest kişilikleri olduğunu gördük. Bunun içine devletlerin girmesiyle, bizim Barbaros’la beraber denizi devletleştirme durumunun ortaya çıkma hikâyesi var. Onunla ilgili bizde hayli kaynak var. Çünkü İspanyol kaynakları vesaire Barbarosların geçmişini tabii soy olarak da değiştirmeye çalışıyorlar.

Aslında dönme, küçükken kaçırılmış... İspanyol kaynaklarında küçükken kaçırılmış Hristiyan çocukları olduğundan bahsediliyor mesela... Keza bizim kaynaklarımızla böyle bir şey yok. Çünkü biliyoruz ki Sipahi Yakup'un oğulları Midilli’ye gitmiş. Anne Katerina yerel Rum ailenin kızı ama baba zaten Sipahi Yakup... Bir Türk yani ve oradaki hayatlarını bildiğimiz bir durum var. Onun dışında benim asıl üzerinde durduğum bu geminin içerisinde geçecek olan şeylerin doğal olması... Bir kronikten ziyade, en nihayetinde biz bir masal anlatıyoruz. 

Yapılmış olan bütün denizcilik işlerinin birçoğunu izledim. Şu ana kadar 4 - 5 bin sayfa kitap, evraklar ve belge okumuşluğum var.”

Barbaroslar dizisi bomba gibi geliyor - Resim : 5

Gemi mühendisi Hüseyin Çoban: 100 kişilik ekip çalıştı

Öte yandan “Barbaroslar” dizisinde kullanılan gemileri Hüseyin Çoban inşa etti. Çoban hazırlık süreci hakkında şu bilgileri verdi:

"Dönemin özelliklerine uygun tekneler yaptık, ona özgü bir yelken sistemi, direk sistemi ve güvertedeki donanımlarını hazırladık. Gemi inşaatı bir ay sürdü. Öncesinde çizimler, vs için uzun bir zaman harcadık. Bu iş için 100’e yakın insan çalıştı. Olağanüstü bir çabayla yapıldı.

Yeni sezonda seyirciyle buluşacak olan dizinin oyuncu kadrosu ve yeni bilgilerini de yakında sizlerle paylaşacağım.

Eşkıya'nın setinde korona paniği

Yedinci sezonunda da devam etmesi gündemde olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin setinde geçen hafta büyük bir panik yaşandı. Yurtdışından getirilen bir cihazla düzenli olarak kontrol yapılan sette geçen hafta ekibin bir kısmının koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. 

Hemen hastaneye koşan oyuncuların burada yapılan test sonuçlarının tamamının ise negatif olduğu öğrenildi. Buna rağmen yapım önlem aldı ve senaryo revize edildi. Aralarında usta oyuncu Ali Sürmeli'nin de olduğu bazı oyuncular bir hafta dinlenmeye alındı.

'Camtavanlar'da Hatice Aslan sürprizi

OJO Pictures'ın Show TV için çekeceği "Camtavanlar" dizisinin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Bensu Soral ve Kubilay Aka'yı buluşturacak olan dizinin 10 gün sonra sete çıkması planlanıyor. Yaz başında ekrana gelecek iddialı projenin kadrosuna son olarak usta oyuncu Hatice Aslan dahil oldu.

"Yemin"den başrol oyuncusu ayrılıyor

Kanal 7'nin sevilen günlük dizisi Yemin'de önemli bir ayrılık yaşanacak. Karamel yapım imzalı dizide bu sezon Özge Yağız'ın yerine başrolü oynayan Cansu Tuman ekibe veda edecek. 

Arif Güloğlu'nun tedavisi iyi gidiyor

Geçen haftalarda Çok Güzel Hareketler 2'nin genç yıldızı Arif Güloğlu'nun lenf kanserine yakalandığını yazmıştım. O cepheden sevindirici haberler gelmeye başladı. Tedavisi Ankara'da devam eden Güloğlu kemoterapiye başladı. Tedavisi çok olumlu ilerleyen oyuncu gördüğü manevi destek nedeniyle de son derece mutlu... Hocası Yılmaz Erdoğan'ın sürekli arayıp destek verdiği genç oyuncuya moral verenler arasında kimler yok ki: Burak Yılmaz, Cem Yılmaz, Fatih Terim... Kendisini çok iyi hisseden Arif Güloğlu yakınlarına "Her şey böyle güzel ilerlerse 4 ay sonra işimin başına dönerim" dedi.

Show TV sil baştan

Bu yıl 30. yılını kutlayan Show TV, ekrandaki tüm dizilerini bitirecek ve önümüzdeki sezon yepyeni dizileri seyirciyle buluşturacak. Dün 'Arıza' dizisi final yapan kanalın peş peşe "Ramo", "Çukur" ve "Kuzey Yıldızı İlk Aşk" projeleri de ekrana veda edecek.

Uyanış'ın sezon final tarihi belli oldu

Akli Film'in TRT için çektiği ve pazartesi akşamlarına damgasını vuran "Uyanış Büyük Selçuklu" dizisinin sezon final tarihi netleşti. Dev bütçeli dizi 36. bölümde sezon arası verecek ve yeni sezonda yine güçlü oyuncu kadrosuyla seyirci karşısında olacak.

Masumlar Apartmanı'n Naci dönüyor mu?

TRT'nin OGM Pictures imzalı dizisi Masumlar Apartmanı'na Naci karakterine hayat veren Tansel Öngel'in dönüp dönmeyeceği merak konusu... Seyircilerden gelen yoğun talep sonrası Öngel'le yeniden görüşüleceği öğrenildi. Son dönemde gelen teklifleri değerlendiren Öngel'in Masumlar Apartmanı'nda mı yoksa yeni bir projede mi karar kılacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.