Barbaroslar'da bomba ayrılık

TRT'nin sevilen dizisi Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'na bir başrol oyuncusu veda ediyor.

ES Film'in TRT için çektiği dev prodüksiyonlu dizisi Barbaroslar Akdenizin Kılıcı perşembe akşamları seyirciyi ekran başına toplamaya devam ediyor. Berat Özdoğan’ın yönettiği “Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı”na Izabel rolüne hayat veren Pelin Akil'in veda edeceği ortaya çıkmıştı. İlgiyle izlenen dizide 30. bölümde ekipten ayrılacak olan Izabel'in ardından büyük bir bomba daha yaşanacak.

Serdar Özönalan ve Hasan Erimez’in yazdığı dizinin Oruç Reis'i Engin Altan Düzyatan da diziden ayrılacak. Uzun zamandır ayrılık haberi kulislerde konuşulan Düzyatan'ın hikâyesinin başından beri bir sezon süreceği konuşuluyordu. Aynı zamanda yapımcılıkla da ilgilenen Düzyatan bir yandan oyunculuğa da devam edecek. 

Kiracı'da hangi karakterleri oynuyorlar?

MF Yapım'ın FOX için hazırladığı "Kiracı" dizisinin çekimleri tam gaz sürüyor. Mayıs ayında yayınlanacak dizinin daha sonra yeni sezonda devam etmesi planlanıyor. Kiracı'nın başrol oyuncuları Dilan Çiçek Deniz ve Serkay Tütüncü'nün rolleri ve karakter adları merak konusuydu. 

Deniz dizide Mona Ünkap rolüne hayat veriyor. Hikâyesi bir apartmanda geçen dizide Mona, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan, Havadis adlı internet gazetesinde muhabirlik yapıyor.

Serkay Tütüncü ise "Kiracı"da Yakup Ortaç rolünü canlandırıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü mezunu olan Yakup "Gerçekler" adlı internet gazetesinde muhabir olarak çalışıyor. Yakup'un Mona'nın aksine gazetecilikte derin etik değerleri yok, hayatı dalgaya almayı seviyor.

Cemre Baysel'in partneri kim oldu?

Geçen sezon Baht Oyununu dizisiyle kariyerindeki yükselişini sürdüren Cemre Baysel'in yeni projesi geçen günlerde belli olmuştu. Başta yaz dizileri olmak üzere birçok proje için teklif alan güzel yıldız sonunda Gold Film'in "Senden Daha Güzel" dizisi için anlaşmıştı. 

Deniz Koloş'un yöneteceği, Ayşe Üner Kutlu'nun ise yazdığı dizide Baysel'in partnerini kimin oynayacağı merak konusuydu. O isim son olarak geçen haftalarda Kuruluş Osman'dan ayrılan yakışıklı oyuncu Burak Çelik oldu. Dizide Antepli kadın doktor ile İstanbul'un ünlü bir estetik doktorunun çatışması ekrana taşınacak.  

Kuruluş Osman'a flaş konuk

Kuruluş Osman dizisi 3. sezonunda da seyirciden büyük ilgi görüyor. Çarşamba akşamlarının reytingine damgasını vuran dizinin yönetmen koltuğunda Ahmet Yılmaz oturuyor. Proje tasarımı ve yapımcılığına Mehmet Bozdağ'ın imza attığı diziye son olarak usta bir tiyatrocu konuk oluyor. 

Levent Özdilek, Burak Özçivit'in Osman bey rolüne hayat verdiği fenomen dizide rol alacak. Haziran ayında sezon finali yapması planlanan dizide Özdilek, "Tekfur" rolüne hayat verecek.

TMC Film'den 2 dizi, bir sinema filmi

Aliye, Binbir Gece, Canım Ailem gibi Türk dizi tarihinin köşe taşı dizilerine imza atan Erol Avcı bu yıl 2 dizi, 1 de film çekecek. Dizilerden biri Peride Celal'in aynı adlı kitabından uyarlanan ve Star TV için hazırlanan "Gecenin Ucunda"... Neslihan Atagül ile Kadir Doğulu'yu buluşturan diziyi Barış Erçetin yönetecek, Başar Başaran ve Emre Özdür yazıyor. 

Diğer dizi projesinin adı "Selma"... Çok etkileyici bir hikâyeyi anlatan diziyi "Canım Ailem" ve "Aramızda Kalsın" adlı unutulmaz dizilerin yazarı Selin Tunç kaleme alıyor. Selma dizisi için Erol Avcı'nın iki sezon "Kıbrıs Zafere Doğru" dizisini çektiği TRT'yle görüştüğünü duydum.

TMC Film'in film projesinin adı ise "Müjdemi İsterim"... Ömer Faruk Yardımcı'nın yöneteceği filmin senaryosu Olcay Onur Kaya ve Ömer Faruk Yardımcı imzası taşıyor.

Mert Yazcıcıoğlu da Disney Plus'ta

Genç kuşağın öne çıkan oyuncularından Mert Yazıcıoğlu'nun yeni projesi merak konusuydu. "Aşk 101" serisiyle oyunculuktaki başarısını bir kez daha gözler önüne seren Yazıcıoğlu son gelen haberlere göre Medyapım'ın 14 Haziran'da Türkiye pazarına girecek olan Disney Plus için hazırladığı projelerden birine başrol oyuncusu olmak üzere... Yazıcıoğlu "Ru" adlı dijital diziyle imza aşamasında... Cast çalışmaları devam eden dizi Urla'da çekilecek. Yönetmeni Bahadır Kartataş...

O Gelin Benim filmi ertelendi

Hilal Saral'ın bir süredir senaryosunu Pelin Karamehmetoğlu'nun yazdığı "O Gelin Benim" adlı film için hazırlık yaptığı konuşuluyordu. BKM Film imzalı proje Disney Plus için çekilecekti. Cast çalısmalarının ardından başroller için Ayça Ayşin Turan ve Serkan Çayoğlu'nun adı geçti. Ancak son gelen haberlere göre film projesi ertelendi. Erletenme nedeni ise oyuncu kadrosunun tamamlanamaması...

BKM'den Show TV'ye yeni dizi

Başarılı yönetmenlerimizden Altan Dönmez son dönemde NGM'nin BeIN CONNECT için çektiği "Hayaller ve Hayatlar" dizisinin yönetmen koltuğunda oturuyordu. Dönmez görevini 10. bölümden itibaren dizinin 2. yönetmeni Orkun Çatak'a devretti. Altan Dönmez BKM'nin yeni dizisiyle anlaştı. Şirket Show TV için "İkinci Şans" kod adlı bir projeye başlıyor. Diziyi Gani Müjde yazıyor. Kadrosunda yeni isimlere fırsat verilecek olan dizinin hikâyesi lise gençleri arasında geçiyor ve etkili bir dramayı ekrana taşıyacak. 

Ay Yapım'dan Netflix'e yeni film

Ay Yapım Netflix için yeni film projesi hazırlıyor. Filmin adı "Kül"... Projeyi "Dali'nin Kadınları", "Sultana", "Düğün Şarkıcısı" gibi başarılı oyunlarıyla ve film senaryolarıyla tanınan Erdi Işık yazıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise "Zerre" ve "Gölgeler İçinde" filmleri ödül yağmuruna tutulan Erdem Tepegöz oturacak. Film Acar Yayınları'na gönderilen Kül adlı kitap tekstinin yayınevinin sahibi Kenan ve eşi Gökçe'nin hayatını nasıl değiştirdiği etkileyici bir dille ele alınıyor. Bu yaz çekilmesi planlanan filmin oyuncu seçimi sürüyor.

Oğlum dizisi ne zaman bitecek?

Ay Yapım demişken yapım şirketinin şu an Show TV'de yayınlanan 3 dizi projesi bulunuyor. Bu projelerden biri Üç Kuruş... Uraz Kaygılaroğlu, Nesrin Cavadzade ve Nursel Köse'yi buluşturan dizi bu sezon bitiyor. Haluk Bilginer'li Baba'nın önümüzdeki sezon da devam etmesi gündemde... Canan Ergüder, Songül Öden ve Nihal Yalçın gibi ülkemizin etkili oyunculuklarıyla hayranlık uyandıran 3 önemli kadın yıldızını buluşturan dizi yeni bir değişiklik olmazsa sezon sonunda ekrana veda edecek.