Barış Akarsu filminde Aslı Bekiroğlu’nun yerine kim geldi?

Trafik kazası geçiren ve günlerce yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam savaşını kaybeden unutulmaz rockçı Barış Akarsu’nun hayatı sinemada da yaşatılacak. Fikri Harika Productions’un imza atacağı “Barış Akarsu Merhaba” filmi bu hafta Amasra’da sete çıkacak.
Geçen hafta filmle ilgili flaş bir gelişme olmuş ve Barış Akarsu’nun sevgilisi Zeynep rolüne hayat verecek olan Aslı Bekiroğlu’nun ayaküstü verdiği bir röportajdaki sözleri tepki çekmişti. Röportaj sırasında Akarsu’nun trajik şekilde öldüğü hatırlatıldığında Bekiroğlu “Ne yapayım hayatım, başı sağ olsun” demiş, rol için özel bir araştırma yapmadığını belirtmişti.
Bunun üzerinde yapım şirketi yaptığı açıklamada filmin zarar görmemesi için Bekiroğlu’yla çalışmaktan vazgeçtiklerini açıklamıştı. Yaşanan gelişmeye çok üzülen Aslı Bekiroğlu da yaptığı yazılı açıklamada projeden çekildiğini duyurmuştu. Zeynep rolüne kimin hayat vereceği ise merak konusu olmuştu. Rolün sahibi belli oldu: Almila Ada…
Almila Ada, İclal Aydın’ın aynı adlı romanından uyarlanan “Üç Kız Kardeş” dizisinde Dönüş rolüne hayat veriyor.

Bergen filminde satış krizi

“Bergen” filmi pandemi sonrası bitti denilen sinema sektörünü canlandırmış, toplam 5 milyon 461 bin 506 seyirciyi salonlara çekmiş ve 159 milyon 680 bin 276 TL hasılat elde etti. 1989 yılından beri tüm zamanların en çok izlenen 8. Filmi olan projenin yapımcısı Orchestra Content filmi Disney Plus’a 800 bin dolara (13 milyon TL)Vsatmak için prensipte anlaştı. Kulislerde kulaktan kulağa yayılan söylentilere göre sıra sözleşmeye geldiğinde ise yapımcı fiyat artırımına gitti ve ücreti 1.7 milyon dolara çıkardı. Bu durum Disney’in yapımcıya tüm kapıları kapatmasına neden oldu. Son gelen haberler ise Bergen’in 1,5 milyon dolara (Yaklaşık 25 milyon TL) Amazon’a satıldığı yönünde…

Murat Yıldırım’ın partneri belli oldu

Murat Yıldırım birçok yabancı ülkeye satılan “Aziz” dizisinin çekimlerini tamamladı ve yeni filmi “Yer Eksi İki”nin hazırlıkların başladı. Ünlü oyuncunun yeni projesi Hakan Evrensel’in aynı adlı eserinden uyarlanıyor. Orgino Medya – Mustafa Cihat Durmuş’un yapımcılığında çekilecek olan filmin senaryosunu da Hakan Evrensel yazıyor. Sektörün başarılı isimlerinden Ozan Uzunoğlu’nun yönetmen koltuğuna oturacağı filmde Murat Yıldırım “Tayfun Yüzbaşı”, Şahin Kendirci ise Salman rollerini canlandıracak. 12 Haziran’da sete çıkacak olan filmde Yıldırım’ın partnerini canlandıracak oyuncu da belli oldu. Filmde Tayfun Yüzbaşı’nın partneri Şebnem’e Bestemsu Özdemir hayat verecek.

Gecenin Ucunda dizisine flaş isim

Neslihan Atagül ile Kadir Doğulu temmuz ayında Star için “Gecenin Ucunda” dizisinin çekimlerine başlıyor. Ünlü çifte eşlik edecek oyuncular yavaş yavaş belli oluyor. Dizide Işık Holding’in tek başına zengin olan büyük abisi Kazım’a Kadir Doğulu hayat verecek. Kazım’ın kardeşi Cihangir’e ise çok başarılı bir oyuncu hayat verecek. Son olarak Evlilik Hakkında Her Şey dizisinde rol alan ve performansıyla beğeni toplayan Bertan Asllani “Gecenin Ucunda” dizisinde Kadir Doğulu’nun ortanca kardeşine hayat verecek. Cihangir rahatı için her şeyi yapabilen bir karakter olarak seyirci karşısına çıkıyor. Asllani aynı zamanda bu yaz ortası çekilecek olan Atatürk projesinde Ali Fethi Okyar’ı canlandıracak.
Macide’nin annesi Şermin’i Zuhal Olcay’ın, Kazım’ın eşi Nermin’i Tuba Ünsal’ın oynayacağı dizide ayrıca dizide Macide’nin babasına Levent Özdilek hayat verecek.

Recep İvedik 7’nin sürprizi

Şahan Gökbakar Türk sinema tarihine geçen Recep İvedik serisinin yeni filminin çekimlere başladı. Disney Plus için çekilen yeni filmde ünlü komedyene başrolde güzel oyuncu Öznur Serçeler eşlik ediyor. Son dönemde “Allah Yazdıysa Bozsun” ve “Aynasız Haluk” filmlerinde seyirci karşısına çıkan Serçeler, Recep İvedik 7’de “avukat hanım” rolüne hayat veriyor. Şahan Gökbakar “Recep İvedik 7” filminin konusu ve çekim yeri hakkında film çalışanlarına gizlilik anlaşması imzalattı.

Hande Doğandemir’den yeni film

Hande Doğandemir son olarak “Annemizi Saklarken” adlı dizideki başarılı performansıyla adından söz ettirmişti. Güzel oyuncu yeni bir projeye başlıyor. Doğandemir, Sadi Canpolat’ın yapımcılığını üstlendiği “49” filminde başrol İsmail Hacıoğlu’yla başrol oynayacak. Hatay sınırında çekilecek olan filmin yönetmenliğini Hakan İnan yapacak. Film 2014 yılında DAEŞ’in Musul’u ele geçirmesi sonrası Türkiye Musul Başkonsolosluğu’nda bulunan 49 kişinin rehin alınma olayını ve MİT’in kahramanlık hikâyesini anlatıyor.