Barış Yarkadaş'ın 107 milyon TL'lik ihale iddiası! Ahat Andican'dan dikkat çeken yanıt: Ben olsam vekil olarak belediyeden ihale almam!

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ihale aldığını iddiası büyük ses getirmişti. Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, Yarkadaş'ın ihale iddialarıyla ilgili "Ben olsam Milletvekili olarak herhangi bir belediyeden veya kamudan ihale almam. Etik açısından almam." yanıtını verdi.

Akademisyen-Hukukçu Ruşen Gültekin, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ahat Andican, Akademisyen-Yazar Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu Hande Aydemir İle Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

"Belediyeden veya kamudan ihale almam"
tv100.com yazarı Barış Yarkadaş’ın gündeme getirdiği ‘107 milyon liralık’ ihale iddiaları masaya yatırıldı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr.Ahat Andican, söz konusu ihale iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.  Andican "Cevabım gayet açık ve net. Ben olsam Milletvekili olarak herhangi bir belediyeden veya kamudan ihale almam. Etik açısından almam." dedi. 

Barış Yarkadaş ne demişti?
İhale tartışmasıyla ilgili Yarkadaş "Bir Milletvekili partisinin ittifak ortağı olduğu bir belediyeden ihale almamalı, bir partinin yöneticisi de ihale almamalı, o zaman siz siyasi etiğe aykırı davranmış olursunuz. AK Parti’ye yönelik tüm eleştirilerimiz boşa çıkar. İYİ Parti’de Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 2021 yılının mart ayında sahibi olduğu Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik firması aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 107 milyon liralık ihale alıyor." diye konuşmuştu.

Yarkadaş "İYİ Parti benim hakkımda bulunduğu suç duyurusunda ‘Kim ihale almış? Barış Yarkadaş iftira atıyor’ diyorlar. Şimdi burada iftira atan kim? İnternette dolaşırken Samsun’daki bir yerel gazetede bu haberin çıktığını gördüm. Samsun Milletvekili olduğu için gazete ‘Siz bu ihaleyi aldınız mı?’ diye soruyorlar. Bedri Yaşar ‘Söz konusu ihale şeffaf bir şekilde yapılmıştır bize bir kıyak yoktur’ diyor. 2 gündür benim hakkımda Twitter’da ‘İftira atıyorsun, ispatla’ diyen arkadaşlardan kocaman bir özür bekliyorum. Bu sadece bir tanesi. İYİ Parti neye dayanarak benim hakkımda suç duyurusunda bulundu anlamış değilim." ifadelerini kullanmıştı.