“Ben Bu Cihana Sığmazam” mı, “Destan” mı? Salı günü kimin olacak?

Yeni sezonun en iddialı dizilerinden “Ben Bu Cihana Sığmazam” geçen hafta sete çıktı. Ünlü aktör Oktay Kaynarca’nın hem proje tasarımı, hem genel hikâyesi, hem yapımcılığı, hem de başrolünde görev aldığı dizi merakla bekleniyor. 3 bölümü yeni sezon öncesi hazırlanacak olan dizinin eylül ayında yayınlanması planlanıyor. Güzel Adamlar Medya imzalı diziyi Yusuf Reha Alp, Mahinur Ergun ve Ali Can Yaraş yazıyor. Ben Bu Cihana Sığmazam”ın bazı sahneleri Semerkand ve Buhara’da çekilecek.

Oktay Kaynarca’nın köklü ve güçlü bir aileden gelen Cezayir Türk karakterine hayat verdiği dizinin yayın günü büyük merak konusu oldu. Kulislerde konuşulan bilgilere göre Kaynarca ve dizinin yönetmeni Onur Tan tıpkı “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”daki gibi seyirci alışkanlığını gözönüne alarak dizinin Salı günü ekrana gelmesini istiyor. Ancak aynı gün Bozdağ Film’in “Destan” dizisi yayınlanıyor. Geçen sezon yapımcı Mehmet Bozdağ’ın da Cuma yerine Salı gününü özellikle istediği gündeme gelmişti. Şimdi “Ben Bu Cihana Sığmazam”ın gelişiyle beraber Destan’ın gününün değişip değişmeyeceği merak ediliyor.

Bozdağ Film’den 3 yeni proje

Öte yandan Mehmet Bozdağ’ın patronu olduğu Bozdağ Film yeni sezonda “Kuruluş Osman” ve “Destan” dizilerinin yeni sezonunu çekecek. Ağustos ayında sete çıkması planlanan dizilerin yanı sıra yapım şirketi 3 yeni proje daha çalışıyor. Dizilerden biri “Ateş Kuşları”… atv’de ekrana gelmesi planlanan diziyi Destan’ın eski yazarları Ayşe Ferda Yılmaz ve Sedef Nehir Erdem yazıyor. Bu kez hikâyesi günümüzde geçen dizinin oyuncu görüşmeleri başladı.
Diğer proje ise İbn-i Sina dizisi… 10 bölüm olarak çekilecek dizi TRT Dijital için hazırlanıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda Hakan Arslan oturacak. Hikâye İbn-i Sina’nın çocukluk yıllarından itibaren başlayacak.

Bozdağ Film’in 3. Projesi ise “Efendimiz” filmi… Filmde Hz. Muhammed’in hikayesi anlatılacak.

Öte yandan Bozdağ Film Özbekistan için “Bozkır Aslanı Celaleddin” dizisinin yanı sıra bir de Azerbaycan için Karabağ Zaferi’nin anlatılacağı dizi projesine imza atacak. 13 bölümden oluşan “Bozkır Aslanı Celaleddin”in çekimleri şu günlerde tam gaz devam edecek.

Yerli Beverly Hills, 90210’a 3 flaş başrol

Geçmişte ülkemizde “Evimiz Hollywood’da adıyla yayınlanan “Beverly Hills, 90210” dizisinin yerli uyarlaması için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Bir grup liseli gencin hikâyesini anlatan diziyi Deniz Yorulmazer yönetecek. Projeyi daha önce “Çukur” ve “Üç Kuruş”u kaleme alan Damla Serim yazıyor. Ay Yapım imzalı dizinin FOX’a ekrana geleceği konuşuluyor.
Dizinin 3 başrol oyuncusu belli oldu. Genç kuşağın başarılı isimleri Mert Yazıcıoğlu, Hafsanur Sancaktutan ve Aslıhan Malbora dizide başrolü paylaşacak. Ahsen Eroğlu ve Selahattin Paşalı gibi ünlü isimlere de okutulan dizinin oyuncu seçimi sürüyor.

Etkileyici dizisine 2 yeni oyuncu

“Üç Kuruş” dizisindeki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Aslıhan Malbora’nın başrolünü oynadığı “Etkileyici” dizisinin ikinci sezon çekimleri de başladı. Hande Türkel’in yönettiği dizide sosyal medya fenomeni Leyla’nın hikayesi anlatılıyor. Gain’de yayınlanan dizi geçen pazar günü sete çıktı. Dizinin yeni sezonu da 10 bölüm sürecek. Dizinin bu kez hikâyesi değişecek. Leyla’nın kaçırılma süreci ve beraberinde yaşanan etkileyici bir dille dijitale taşınacak. Projeye ikinci ve son sezonunda iki yeni oyuncu katıldı. Mehmet Aykaç dizide bir “stalker”a hayat verecek. Billur Melis Koç da “Etkileyici”de savcıyı oynayacak.

Tamer Levent, Onur Tuna ve Aslıhan Güner başrolde

“Camdaki Kız” dizisinin Rafet’ı usta tiyatrocu Tamer Levent Rü Yapım’ın “Tek” adlı sinema filminde başrol oynuyor. Usta oyuncu dizinin yeni sezonu başlamadan peş peşe iki film çekecek. İkinci film, ilk filmin devamı şeklinde olan “Hiç” projesi olacak. Mustafa Kotan’ın yönettiği, Kamuran Süner’in yazdığı filmde Tamer Levent’e başrolde Onur Tuna ve başarılı kadın yıldızlarımızdan Aslıhan Güner eşlik edecek. Filmde Tamer Levent başarılı bir akademisyen olan Profesör Adem’e hayat veriyor. Adem eskiden asistanı olan genç eşi Canan’ın (Aslıhan Güner) intiharıyla sarsılır. Adem, intihardan Cem’i (Onur Tuna) sorumlu tutmaktadır. Film müthiş bir yüzleşmeye sahne olacak.

Çağatay Ulusoy’lu Terzi’ye flaş isim

OGM Pictures’ın Netflix için hazırladığı “Terzi” dizisinin birinci sezon çekimleri tamamlandı. Cem Karcı’nın yönetmen koltuğuna oturduğu dizinin ikinci sezon çekimleri de başladı. Çağatay Ulusoy’un Peyami adlı bir moda tasarımcısına hayat verdiği diziyi Rana Mamatlıoğlu ile Bekir Baran Sıtkı yazıyor. Flashback sahneleri Kırklareli’de çekilen projenin final bölümüne sürpriz bir karakterle Evrim Alasya dahil olmuştu. Şifanur Gül, Olgun Şimşek, Salih Bademci, Ece Sükan ve Engin Şenkan’ın rol aldığı dizinin İkinci sezondaki sürpriz oyuncusu da Berrak Tüzünataç oldu. Kanal D’nin Focus Film imzalı dizisi “Hayallerim, Babam ve Ben” kod adlı dizide de adlı geçen Tüzünataç, Peyami ile Esvet’in (Şifanur Gül) hayatına bomba gibi düşecek.

Behzat Ç.’ye yeni oyuncu

Erdal Beşikçioğlu’nun başrolünü oynadığı fenomen dizi Behzat Ç.’nin yeni bölümlerinin hazırlıkları sürüyor. Emrah Serbes’in eserinden uyarlanan dizinin yönetmen koltuğunda bu kez Devrim Yalçın oturacak. Ortaks Yapım’ın çekeceği 8 bölümlük dizinin yeni adı “Çekiç ve Gül: Behzat Ç.” olacak.

Yine Blutv’de seyirciyle buluşacak olan dizinin Ege Aydan, Berkan Şal ve İnan Konukçu gibi eski oyuncularının yanı sıra ekibe Gökçe Eyüboğlu ve Burak Dakak da katılmıştı. Son gelen bilgiye göre merakla beklenen projenin kadrosuna Esra Ronabar da dahil oldu. Hazırlıkları süren dizi yakında sete çıkacak.

Zeynep Çamcı’nın yeni dizisi belli oldu

Erol Avcı’nın TRT için hazırladığı kod adı Selma olan dizinin hazırlıkları devam ediyor. Diziyi geçmişte “Canım Ailem”, “Aramızda Kalsın”, “İkinci Bahar”, “Yabancı Damat” gibi unutulmaz dizileri yazan Selin Tunç kaleme alıyor. Başrol oyuncusu için görüşmelerin sürdüğü dizide Zeynep Çamcı ters köşe bir role hayat verecek. Çamcı’nın dizideki partnerini de ödüllü oyuncularımızdan Olgun Toker canlandıracak.

TMC Film aynı zamanda önümüzdeki sezon için Alim Yapım’la ortak Star’a Neslihan Atagül’lü “Gecenin Ucunda” dizisini hazırlıyor.