Yıldırım ve İmamoğlu sorulara bu cevapları verdi

Cumhur İttifaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayında İstanbul'u konuşuyor. İşte Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'nun ortak canlı yayınından önemli bölümler...

Tüm Türkiye'nin günlerdir beklediği Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki ortak canlı yayın yapılıyor. Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, gazeteci İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde karşı karşıya geliyor. 

İşte Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu için ortak sorulan sorular ve cevaplar:

SORU: Biz tekrarlanan bu seçime neden giriyoruz? Oylar çalındı iddianızda ısrarlı mısınız?
Binali Yıldırım: Bir takım acayip işler oldu, şaibe karıştı. YSK da bu durumu değerlendirerek yenilenmesine karar verdi. Bizim tercihimiz bu seçimin yenilenmemesiydi. Bunun için de çok çabaladık. Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda bize yardımcı olmadı. Dolayısıyla seçime gitmek zorunda kaldık. Keşke oyların tamamı sayılabilseydi. O zaman gerek kalmayacaktı. O zaman kimse planlarını değiştirmek zorunda kalmayacaktı.

Oylar çalındı

İddiamızda ısrarlıyız. 29 binlerden 13 binlere düştü. Bu da gösteriyor ki, geri kalan oylar sayılsaydı konu aşikar olurdu. Benim oyum bir başka adaya yazılıyorsa bu çalınmadır. Bu ortaya çıktı, YKS da bu delilleri dikkate alarak seçimin yenilenmesine karar verdi.

SORU: Biz tekrarlanan bu seçime neden giriyoruz? Yıldırım'ın sözlerini nasıl yorumlarsınız?
Ekrem İmamoğlu: "Oyların tekrar sayılmasını istedik ama CHP istemedi yorumu tamamen yanlış bir yorum. 31 Mart gecesini saat saat hatırlayalım. Televizyonlar yüksek oy farkı ile süreç başlattı. Anadolu Ajansı'ndan veri alınamadı. Bu veri alamama durumu 12 saate yakın sürdü. Oyların yüzde 98'i sayıldığı ve seçimin kafa kafaya geldiği sırada saat 23:25'te açıklama yapıldı, seçimi kazandıklarına yönelik. Rakamlar konusunda da yanlışlıklar var. İlk tutanak 24 bin 57'diydi. Günün sonunda ise 23 bin küsüre indi.

Binali Yıldırım - Ekrem İmamoğlu ortak canlı yayın notları:

Ortak canlı yayın 17 yıl sonra ilk kez yapılıyor.
Her iki aday da ortak canlı yayına katılmadan önce partisi ile görüştü.
İlk olarak moderatör olarak Uğur Dündar adı geçti.
Uğur Dündar kabul etmeyince İsmail Küçükkaya isminde karar kılındı.