Bir Zamanlar Çukurova'ya bomba bir sahneyle veda ediyor

Tims&B'nin atv için Adana'da çektiği "Bir Zamanlar Çukurova" dizisi yeni sezona bomba gibi girecek. Diziye sezon finalinde veda eden Murat Ünalmış'ın canlandırdığı Demir Yaman'ın eski okul arkadaşı ve ortağı Hakan Gümüşoğlu'na İbrahim Çelikkol hayat verecek. Hakan'ın yarım kalan hesabını görmek için Çukurova'ya geleceği dizide intikam ve ihtiras yine başrolde olacak. Öte yandan reyting rekortmeni dizide ayrılıklar da sürecek. 

Geçen sezon Bir Zamanlar Çukurova'ya Ümit karakteriyle dahil olan Hande Soral ilk bölümde ekibe veda edecek. Soral'ın yaz başına kadar Ordu'da çekilen "Kuzey Yıldızı İlk Aşk"ta başrol oynayan eşi İsmail Demirci'yle uzun süre ayrı kaldığı için bu kararı aldığı öğrenildi. İsmail Demirci yeni sezonda İstanbul'da çekilen "Yalancılar ve Mumları"nda rol alacak. 

Üç Kuruş dizisine flaş isim

Ay Yapım'ın Çukur'un ardından Show TV için çekeceği Üç Kuruş dizisinin çalışmaları sürüyor. Sinan Öztürk'ün yöneteceği diziyi Murat Uyurkulak ve Damla Serim yazıyor. Bir seri katil, polis ve mafya üçgeninde geçen olayları anlatan dizide Uraz Kaygaroğlu'nun Kartal rolüne hayat vereceği ve ailesi ve oturduğu mahalleyle dizide geniş bir rolü olduğu ortaya çıkmıştı.

Projenin diğer tarafında yer alan polis Efe'yi kimin canlandıracağı merak konusuydu. Gelen haberlere göre rol için Ekin Koç'la görüşülüyor. Son olarak Uyanış Büyük Selçuklu'daki performansıyla hayranlık uyandıran Koç'un teklife sıcak baktığı öğrenildi.

Elçin Sangu "Leyla" karakterini canlandıracak

Medyapım'ın FOX için çektiği "Yalancılar ve Mumları"nın rol dağılımıyla ilgili bilgiler ve yeni oyuncusu belli oldu. Koray Kerimoğlu'nun yöneteceği dizide saçlarını sarıya boyatan Elçin Sangu "Leyla", Ceren Moray "Elif"e, Burcu Gölgedar "Şebnem"e, Şafak Pekdemir Meliha'ya ve Melike Güner "Şerife"ye hayat verecek. Karakter isimlerinin  değişmesinin de gündemde olduğu dizinin kadroya Şebnem'in eşi Hasan rolüyle İlker Kızmaz da katıldı.

Miray Daner'in  partneri belli oldu

Saygı dizisinde başrol oynayan Miray Daner, Zeki Demirkubuz'un yeni filmi Hayat için anlaşmıştı. Ekim ayında sete çıkacak olan filmin erkek başrol oyuncusu da belli oldu. Son olarak Çukur dizisinde rol alan Burak Dakak "Hayat" dizisinin kadrosu için el sıkıştı. 

Destan'ın kadrosuna taze kan

Mehmet Bozdağ'ın atv için çektiği yeni dizi Destan'ın hazırlıkları sürüyor. Emir Khalilzadeh'in yöneteceği dizide Ebru Şahin ve Edip Tepeli başrolü oynayacak. Akkız'ın etkileyici hikâyesini beyazcama taşıyacak olan dizide Selim Bayraktar, Buse Meral, Elif Doğan ve Deniz Barut da rol alacak. Merakla beklenen dizinin ekibine son olarak başarılı oyuncu Meltem Pamirtan da katıldı.

Star'dan bomba bir dizi geliyor: Hanedan

Star TV yeni sezon için Ay Yapım'la bomba bir dizi anlaşması yaptı. 1980'lerde yayınlanan Amerikan yapımı "Hanedan" dizisi ülkemize uyarlanıyor. Netflix'te yayınlanan yeni versiyonu izlenme rekoru kıran dizi Dallas'tan sonra en çok izlenen pembe dizi unvanının da sahibi... Oldukça varlıklı olan 2 ailenin çocukları ve yaşadıkları kıyasıya çekişmelerin anlatıldığı dizinin yerli versiyonu için şu günlerde hummalı bir çalışma yapılıyor.

Arka Sokaklar'a yeni polis geliyor

16. sezonuna başlayacak olan Arka Sokaklar'dan Yüsra Geyik, Onur Bay ve Alp Korkmaz veda etmişti. Son gelen haberlere göre diziye yakışıklı bir polis geliyor. Erler Film imzalı Arka Sokaklar'ın kadrosuna Oğuz Peçe katıldı. Peçe daha önce "Kalbim Yangın Yeri" ve "Zalim İstanbul" dizilerinde seyirciyle buluşmuş ve başarılı performansıyla dikkat çekmişti.

Öte yandan dizide geçen sezon rol almaya başlayan Gaye Gürsel yeni sezon için de anlaşmasını yeniledi.

Fahriye Evcen aksiyon derslerine başladı

Yeni sezonun iddialı dizilerinin başında "Alp Arslan" geliyor. Akli Film'in TRT için çekeceği dizi Barış Arduç ile Fahriye Evcen'i buluşturdu. TRT'nin Çekmeköy'deki platolarında çekilecek olan dizide Fahriye Evcen, Akça Hatun rolüne hayat verecek. Bodrum'an dönen güzel oyuncu şu günlerde at binme ve aksiyon derslerine başladı. Dizide kimsesi olmayan Akça Hatun'a Alp Arslan kol kanat geriyor. M. Çağatay Tosun'un yöneteceği dizinin yakında teaser çekimi yapılacak. Ay sonunda da sete çıkacak olan ekipte Barış Bağcı, Erdinç Gülener, Ferit Kaya, Gizem Karaca gibi ünlü isimler yer alıyor.

Damla Sönmez'in çocukluğu da yer alacak

İntermedya imzalı Saygı dizisinin eylül sonu blutv'de seyirciyle buluşması planlanan 2. sezon çekimleri tüm hızıyla sürüyor. Büyük ilgi gören dizide savcı Arya karakterine hayat veren Damla Sönmez'in flashback sahneleri de yer alacak. Arya'nın 9-12 yaş dönemi için Sönmez'e benzeyen çocuk oyuncu aranıyor.

Ada Masalı'nın senaristi değişti

Ay Yapım'ın Menajerimi Ara'nın ardından Star için çektiği Ada Masalı dizisinin senaristi değişti. Diziyi daha önce Yelda Eroğlu, Yeşim Çıtak, Emine Yıldırım ve Dilek İyigün yazıyordu. Başrollerini Ayça Ayşin Turan ve Alp Navruz'un paylaştığı diziyi artık Aksel Bonfil'in yazacağı öğrenildi.

Mahkum dizisinin hazırlıkları hızlandı

MF Yapım'ın FOX için çekeceği "Innocent Defendant" dizisinin uyarlaması Mahkum'un hazırlıkları "The Split" uyarlaması "Evlilik Hakkında Her Şey" öne alındığı için ertelenmişti. Son gelen haberlere göre "Evlilik Hakkında Her Şey"in sete çıkmasının hemen ardından Mahkum'un çalışmaları yeniden başladı. Cezaevi sahneleriyle başlayan dizinin mahkumu yani Cumhuriyet savcısı Ağıt Bulut'u Onur Tuna'nın canlandıracağı gündeme gelmişti.

Rise Of Empires: Ottoman'ın 2. sezonu geliyor

Karga Seven Pictures'ın geçen yıl 24 Ocak'ta Netflix'te seyirciyle buluşan 6 bölümlük "Rise Of Empires: Ottoman" dizisinin 2. sezonu için hazırlıklar başladı. Dökü drama türündeki dizinin ilk sezonunda aralarında Cem Yiğit Üzümoğlu, Birkan Sokullu, Selim Bayraktar, Osman Sonant, Damla Sönmez, Tuba Büyüküstün ve Ushan Çakır'ın da olduğu çok sayıda ünlü oyuncu kamera karşısına geçmişti.

Ata Demirer'in filmi ertelendi

Ünlü komedyen Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün cast çalışmaları sürüyordu. Toygan Avanoğlu ve Melek Baykal'ın da kadrosunda olduğu filmin çekim tarihinin ocak ayınappp ertelendiği öğrenildi. Bu değişikliğin sebebinin filmin yönetmeni Hakan Algül'ün sağlık sorunları olduğu konuşuluyor.