Birsen Altuntaş: Aras Bulut’lu Atatürk dizisine La Casa de Papel bombası

Disney Plus için çekilen Atatürk dizisine çok flaş bir isim katıldı.

Disney Plus’ın merakla beklenen projelerinin başında Atatürk dizisi geliyor. Aras Bulut İynemli’nin başrolünü oynadığı diziye ülkemizin en iyi yönetmenlerinden Mehmet Ada Öztekin imza atıyor. Songül Öden, Mehmet Günsür, Hamdi Alkan, Sarp Akkaya, Esra Bilgiç, Berk Cankat, Beran Kotan, Sahra Şaş ve birçok sürpriz konuk oyuncunun rol aldığı dizinin kadrosuna son olarak bomba bir isim katıldı.

Ülkemizde de büyük ilgi gören İspanyol yapımı La Casa de Papel dizisinde Helsinki karakterine hayat veren Darko Peric “Atatürk” dizisiyle anlaşma imzaladı. Sırp asıllı oyuncu daha önce kendisine yöneltilen “Helsinki karakterini canlandırmasaydın hangi seçerdin?” sorusuna “İstanbul” yanıtını vermiş ve bu durum sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Öte yandan ilk sezonu 6 bölümden oluşan “Atatürk” dizisinin setine gidenler Aras Bulut İynemli’nin iş ahlakı, ekiple uyumu ve işine olan aşkına hayran kalıyor.

Akın Akınözü’nün partneri belli oldu

“Hercai” dizisiyle kariyerindeki yükselişini sürdüren Akın Akınözü, son olarak Star’da “Kaderimin Oyunu” dizisinde başrol oynamıştı. Röportajlarında “Kalbimi çarptıran bir iş olursa hemen yeni işe başlayabilirim” diyen Akınözü, tv8’de ekrana gelecek “Tuzak” dizisiyle anlaşmıştı. Aytaç Çiçek’in yöneteceği dizide usta aktör Talat Bulut’un yanı sıra İlayda Çevik, Rıza Kocaoğlu, Yağız Can Konyalı ve Onur Durmaz’la el sıkışılmıştı. Eylem Canpolat’ın yazdığı dizide Akınözü’nün partnerinin kim olacağı ise henüz netlik kazanmamıştı. Başta Ayça Ayşin Turan’ın adı geçmiş, daha sonra ise Bensu Soral ve Nilperi Şahinkaya’yla görüşmeler yapılmıştı. Tatilden dönen ve hafta içi ekiple bir araya gelen Bensu Soral dün “Tuzak” dizisiyle prensipte anlaştı. Soral etkili bir intikâm hikâyesini anlatan dizide Çiçek rolüne hayat verecek.

Ebru Şahin oyunculuğu bırakacak mı?

Ünlü basketçi Cedi Osman’la dillere destan bir nikahla önce Makedonya’da evlenen, ardından Çeşme’de düğün yapan Ebru Şahin, hayatının en mutlu dönemini yaşıyor. Bugünlerde Destan dizisinin final bölümünde rol almaya hazırlanan Şahin’le ilgili kulislerde oyunculuğu bırakıp eşinin yanına Amerika’ya yerleşeceği iddiası dolaşıyor.

Ancak Şahin’in mesleğini bırakmaya niyetinin olmadığı ve görüşmeler yaptığı öğrenildi. Güzel oyuncunun görüştüğü projeler arasında dijital ve ekranla ilgili dizilerin yanı sıra film yapımları da var.

“Selma” dizisi için flaş kadro

Erol Avcı’nın patronu olduğu TMC Film’in TRT için çekeceği kod adı “Selma” dizisinin hazırlıkları sürüyor. Osman Taşçı’nın yöneteceği dizinin görüntü yönetmenliğini Erhan Ergün yapacak. Selin Tunç’un senaryosunu yazdığı dizi için Binnur Kaya, Ecem Erkek, Zeynep Çamcı ve Olgun Toker’le el sıkışıldı. Vanlı bir genç kız ve beşik kertmesinin hikâyesini anlatan dizinin genç başrol kadın ve erkek oyuncular için görüşmeler sürüyor.

Engin Öztürk’ten yeni dizi

Son olarak tv8’de yayınlanan “Annenin Sırrıdır Çocuk” adlı dizide başrol oynayan Engin Öztürk, geçen hafta yeni menajerini açıklamış ve Abdullah Bulut’la çalışmaya başladığını sosyal medya sayfasından paylaşmıştı. Ayrıca geçen hafta Öztürk, Esat Yontuç’la bir araya gelmiş ve ünlü yapımcıyı da takibe almıştı. Bu buluşmanın ardından yeni dizi projesi çıktı. Engin Öztürk, dizi film konusunda atağa geçen ve peş peşe yeni projeler üzerine çalışmalara başlayan tv8’in “Sıfırıncı Gün” kod adlı dizisiyle el sıkıştı. Atasay Koç’un yazdığı diziyi başarılı yönetmenlerimizden Süleyman Mert Özdemir yönetecek. Dizinin bazı sahneleri yurtdışında çekilecek.

İlhan Şen’in yeni adres neresi?

Aşk, Mantık, İntikam dizisinin ardından birçok projeden teklif alan ancak kabul etmeyen İlhan Şen’in yeni adresi belli oldu. Şen, Akli Film ile Ansari Shah Film ortaklığında beIN CONNECT için çekilecek “Selahattin Eyyubi” dizisinde başrol oynayacak. 3 sezon olarak çekilmesi planlanan dizi için Şen, eğitim almaya başladı. Türkiye ve Pakistan ortak yapımı dizide Kudüs'ü 88 yıllık Haçlı işgalinden kurtararak İslam dünyasının en önemli kahramanlarından biri haline Selahaddin Eyyubi'nin hikayesi etkili bir dille anlatılacak. Gebze’de kurulan platoda çekilecek dizi için Gülsim Ali’ye teklif götürüldü. Dizinin 20 bölüm olarak çekilmesi planlanıyor.

Arka Sokaklar’da Şevket Çoruh krizi

Erler Film’in imza attığı Kanal D’nin fenomen dizisi Arka Sokaklar’ın 17. Sezonu öncesi Mesut Komiser krizi yaşanıyor. Kanal D’nin yayınladığı bültende dizinin çekimlerinin başladığı ve Şevket Çoruh’un da kadroda olduğu yazılmıştı. Ancak başrol oyuncularından Şevket Çoruh’la anlaşma sağlamadığı ortaya çıktı. Geçen yıllarda da yaşanan anlaşma krizi bu kez uzun bir sürece yayıldı. Sözleşme şartlarında anlaşamayan Şevket Çoruh ve Türker İnanoğlu çekimler öncesi bir kez daha bir araya gelecek. Kadrosuna 17. Sezonda Cansın Çekili, Batuhan Ekşi, Sebahat Kumaş, Cem Uçan ve Nuray Hüseynova’nın da katıldığı dizinin çekimleri önümüzdeki günlerde başlayacak.

Yağız Alp Akaydın’dan Şebeke geliyor

Yağız Alp Akaydın “Söz” ve “Teşkilat”ın ardından Engin Akyürek’in başrolünü oynadığı, Disney Plus’ın lasman projesi olan “Kaçış” dizisinin yönetmenliğini yapmıştı. Yeni sezon için çekilecek projelerle görüşmeler yapan Akaydın’ın yeni adresi belli oldu. Ünlü yönetmen dev bir yapılanmayla yayına başlamaya hazırlanan TRT Dijital için çekilecek olan “Şebeke” dizisi için anlaşma yaptı. Hain Fetö yapılanması üzerine etkili bir hikâyenin anlatılacağı dizi TRT Dijital’in de aynı zamanda lansman projesi olacak. Dizinin şu günlerde cast görüşmeleri sürüyor. Dizi için Seçkin Özdemir’le görüşülüyor.

Baba dizisinde usta oyuncu

Haluk Bilginer, Ayda Aksel ve Tolga Sarıtaş’ı buluşturan “Baba” dizisi Show TV’nin bu yıl devam eden projelerinden biri… Çağrı Bayrak’ın yönettiği dizinin yakında çekimleri başlıyor. Dizinin yenilenen hikâyesine bir yeni aile katılıyor. Şu günlerde Baba dizisi için yoğun bir oyuncu görüşmesi yapılıyor. Dizinin kadrosuna katılan yeni oyuncuların başında usta bir oyuncu isim var. Engin Akyürek’li “Kaçış” dizisinde rol alan Levent Ülgen “Baba”da sürpriz bir karaktere hayat verecek. Tolga Sarıtaş’ın yeni partneriyle ilgili de görüşmeler sürüyor.

Uğur Güneş’ten yeni dizi

Uğur Güneş’in Kanunsuz Topraklar’ın ardından rol alacağı yeni dizi merak konusuydu. Güneş’in Sev Yapım’ın “Koridor” adlı dizisinde rol alacağı öğrenildi. Dizide adı geçen oyuncular arasında Sevda Erginci, Mert Turak ve Edip Tepeli de var. Henüz kanalı belli olmayan dizisi Benal Tairi çekecek. Dizide Uğur Güneş “Cihangir” adlı dorktora hayat verecek. Mert Turak’ın ise komiser Cezmi rolünü canlandıracağı öğrenildi.

Televizyon dünyasıyla ilgili kısa kulis notları:
- Kef dizisi rafa kalktı. Senaryosunu Seda Çalışır ile Toprak Karaoğlu’nun yazdığı dizi cast kurulamayınca ve kanal satışı yapılamayınca rafa kalktı.
- Yönetmen Gökçen Usta’nın Ay Yapım’ın ilerleyen aylarda çekeceği yeni bir projesini çekeceği konuşuluyor.
- Burak Deniz’in Tims&B’nin Pınar Bulut’un yazdığı bir dizisini beğendiği öğrenildi. Dizide çoklu kişilik bozukluğu olan bir karakterin hikayesi anlatılacak.
- Ozan Açıktan, Deniz Akçay’ın yazdığı bir film çekecek. Sonbaharda OGM Pictures’ın çekeceği film için Serenay Sarıkaya’ya teklif gitti.
- Cem Karcı, OGM Pictures’a yeni bir dizi çekecek. Dizinin Unorthodox’a benzediği belirtildi.