Birsen Altuntaş: Murat Yıldırım’ın tepki çeken Teşkilat hamlesi

Dizi sektörü şu günlerde Murat Yıldırım’ın bir anda Teşkilat dizisinde başrol olmasının şaşkınlığını yaşıyor. En çok da sezon başında işsiz kaldığını öğrenen Aziz dizisinin oyuncuları ve yeni dekor kurup cast yapıp haftalarca çalışan ve milyonlarca lirasını çöpe atan dizinin yapım şirketi şok yaşıyor.

Geçen sezon sonunda final yapması beklenen Aziz’in çok parlak reytingler almasa da devam etmesine karar verilmişti. Dizinin sürmesini isteyenler arasında başrol oyuncusu Murat Yıldırım da vardı. Bütün ekip tatile çıktı. Bu arada yönetmen değişti. Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki dekor yenilendi.

Yaz başında Murat Yıldırım eşi İman Elbani’nin hamile olduğunu belirterek Amerika’ya gittiklerini, temmuz ayının sonunda sete çıkıp birkaç bölüm çektikten sonra eylül ayında da doğum için Amerika’ya gitmek istediğini açıkladı. Tüm ekip yeni sezon öncesi stok bölüm çekmek için Murat Yıldırım’a göre plan yaptı. 25 Temmuz’da dizinin tatilde olan tüm oyuncuları çekim için çağrıldı. Ancak çekim bir türlü başlamadı. Murat Yıldırım senaryoyu beğenmediğini söyleyerek Amerika’dan dönmedi. Yıldırım kendisi bir hikâye geliştirmek istedi.

İsteklerine uygun yazılan senaryo Murat Yıldırım’ın içine nedense bir türlü sinmedi. Senaryo tekrar tekrar, yeni senaristlerle sil baştan yazıldı. Öyle ki dizi ekibine katılan Melisa Aslı Pamuk bir senaryoda avukat, diğer senaryoda doktor olarak gösterildi.

Ünlü aktür Yurdaer Okur, bu süreçte yazılan bir draft’ı çok sevdi. Dizide oynamaya karar verdi. Ancak Murat Yıldırım o senaryonun da yeniden yazılmasını istedi. Kanal ve yapım şirketi bu süreçten fena halde bunaldı ve sonunda diziyi bitirme kararı aldı.

Dizide senaryo krizi çıktığı yönündeki iddiaya birkaç hafta öncesine kadar “Tahmini 22 Ağustos gibi işimin başındayım. Size Aziz dizisinin yepyeni ve güçlü bir hikayeyle döneceğini sözüne verebilirim. Sevgiler…” cevabını veren Murat Yıldırım yaptığı son yazılı açıklamada ise “Aziz’in bitme sebebini soranlar için hikayesini tamamlamış olması ve devam senaryosunun kanal dahil kimsenin içine sinmemiş olmasıdır. Yine atılan bir iftira ile Amerika’dan gelmeyecek olmam değildir. Bazen bir diziyi uzatıp da daha kötü olmasına sebep vermemek iyidir sevgiyle…” açıklamasını yaptı.

Murat Yıldırım’ın Aziz’in final bölümü bile çekilmeden yayından kaldırılmasının üzerinden henüz bir hafta geçmişken Teşkilat dizisiyle anlaşması ise herkesi şaşırttı. Haftalardır Amerika’dan dönmeyen Yıldırım İstanbul’a geldi ve sete çıkmadan önce Teşkilat’taki partneri Deniz Baysal’la fotoğraf çekimine katıldı.

Şimdi akıllarda çok önemli sorular var; Murat Yıldırım Teşkilat’ta oynayacağı için mi Aziz’de senaryo krizi çıkardı? Dizinin bitmesini istediği için bilerek mi senaryodan bir türlü memnun olmadı? Dizide çalışan onca kişinin yaz başında işsiz kalmasından rahatsız olmadı mı?

Aslıhan Güner ‘Prestij Meselesi’ filminde

Aslıhan Güner peş peşe rol aldığı sinema filmleriyle adından söz ettiriyor. Yer aldığı her projede başarılı bir şekilde canlandırdığı karakterler ile seyirciden tam not alan ünlü oyuncu başarılı oyuncu çok yakın zamanda üç farklı sinema filmi ile beyaz perdede olacak. Hiç, Prestij Meselesi ve Komutan gibi birbirinden bağımsız üç filmde birden seyirciyle buluşacak olan Güner, dizi görüşmeleri de yapıyor.

Engin Hepileri'nıin partneri oldu

Mahsun Kırmızıgül'ün 90'lı yıllara damgasını vuran Prestij Müzik'in kuruluş yıllarını anlatacağı filmde Aslıhan Güner, Engin Hepileri'nin hayat vereceği Hilmi Topaloğlu’nun eşi Semiha karakterini canlandıracak. 18 Eylül'de sete çıkacak olan projede Erdal Özyağcılar, Zeynep Özyağcılar, Erkan Petekkaya, Melek Baykal, Eser Yenenler ve Şebnem Bozoklu gibi çok güçlü oyuncular yer alıyor. 7 Ekim’de vizyona girecek olan Komutan filminin yapımcılığını ise Aslıhan Güner’in eşi Mert Kılıç üstlenirken başrolü de birlikte paylaşıyorlar. Güner’in Komutan filminde canlandırdığı Züleyha karakteri ile seyirci duygu dolu anlar yaşayacak.

Murat Boz ve Burcu Özberk’li filme yeni oyuncular

Tüm dünyada büyük ses getiren “Zeytin Ağacı” dizisiyle adından söz ettiren Murat Boz’un yeni projesinin çekimleri 18 Eylül’de başlıyor. Cemal Alpan’ın yönetmen koltuğuna oturacağı “Rüyanda Görürsün” adlı filmi Umut Açıkalın kaleme aldı. Romantik komedi türündeki Lanistar Medya imzalı filmde Boz’a Burcu Özberk eşlik edecek.

Filmde rol alacak diğer oyuncular da merak konusu olmuştu. Son gelen haberlere göre filmde Şerif Erol, Devrim Yakut ve Feridun Düzağaç da rol alacak. “Rüyanda Görürsün” filmi Amazon’un da ülkemizdeki ilk yerli yapımı olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Engin Öztürk’ün rol arkadaşları belli oldu?

Ünlü oyuncu Engin Öztürk’ün son projesi “Annenin Sırrıdır Çocuk” dizisinin ardından yeni sezonda hangi projeyle ekrana döneceği merak ediliyordu. Öztürk geçen günlerde Esat Yontuç’la bir araya gelmiş ve bu buluşmanın tv8’in “Sıfırıncı Gün” adlı dizisi için olduğu ortaya çıkmıştı.

Atasay Koç’un kaleme aldığı diziyi Süleyman Mert Özdemir yönetecek. Dizinin görüntü yönetmenliğini ise başarılı isim Erçin Karabulut üstlenecek. Dizide Engin Öztürk polis rolüyle seyirci karşısına çıkacak. “Sıfırıncı Gün”de Engin Öztürk’ün partneri henüz belli olmadı. Diğer rol arkadaşlarıyla ise el sıkışıldı. Son gelen bilgilere göre Öztürk’e Yiğit Özşener, Berk Cankat, Uğur Uzunel, Ahmet Pınar ve Naz Çağla Irmak eşlik edecek. Polisiye türündeki dizinin bazı çekimleri Miami ve Karayipler’de yapılacak. Çekimlerin ekim ortasında başlaması planlanıyor.

Yalnız Kurt’a usta isim

Televizyon tarihinin unutulmaz projelerine imza atan duayen yapımcı ve yönetmen Osman Sınav’ın imza attığı atv’nin Yalnız Kurt dizisinin çekimleri başlıyor. M. Çağatay Tosun’un yönettiği dizinin bugün teaser çekimi yapılıyor. Murat Koca ve Aybars Bora Kahyaoğlu’nun yazdığı dizi için Osman Sınav “Yepyeni bir dizi izleyeceğiz” açıklamasını yaptı. Hikâyesi, oyuncu kadrosu ve mekanları yenilenen diziye Jessica May, Burak Sergen, Yalçın Hafızoğlu, Hakan Bilgin, Hazım Kömükçü, Gökçe Özyol, Recep Çavdar, Cihan Kurtaran ve Alper Saylık katılmıştı.

Derin ilişkilere ayna tutan etkileyici hikâyesiyle dikkat çeken dizi bu sezon oldukça iddialı bir şekilde seyirci karşısına çıkacak. Merakla beklenen dizinin güçlü oyuncu kadrosuna son olarak usta aktör ve dublaj sanatçısı Mert Asutay katıldı.

Kuruluş Osman’a 2 yeni oyuncu

Başrolünü Burak Özçivit’in oynadığı Kuruluş Osman dizisi 4. Sezonunda da çarşamba akşamları seyirciyi ekran başına toplayacak. Atv’nin Bozdağ Film imzalı dizisinin yeni sezon oyuncularının kimler olduğu da yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Diziye final yapacak olan Destan’ın oyuncusu İpek Karapınar ile geçen sezon sonu Teşkilat’tan ayrılan Nihat Altınkaya dahil olmuştu.

Reyting rekortmeni diziye yeni gelen haberlere göre iki yeni oyuncu daha katıldı. Başarılı oyuncu Gökham Mumcu dizi ekibine dahil oldu. “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”dan sonra pandemi nedeniyle oyunculuğa ara veren Gökhan Mumcu sürpriz bir karakterle Kuruluş Osman’da seyirci karşısına çıkacak.

Genç yıldız Miray Akay da “Kuruluş Osman”ın yeni sezon yıldızları arasından yer aldı. Öktem beyin kızı olarak hikâyeye katılması beklenen Akay’ın Aktemur’la (Taha Baran Özbek) yakınlaşacağı konuşuluyor.

Uraz Kaygılaroğlu ‘Çöp Adam’da rol alacak mı?

Son yıllarda projeden projeye koşturan Uraz Kaygılaroğlu OGM Pictures’ın Star’a çekeceği “Çöp Adam” dizisiyle anlaşma aşamasındaydı. Travmatik bir adamın hikâyesinin ekrana taşınacağı diziyi Melek Gençoğlu kaleme alıyor. Hazırlıkları devam eden dizinin planlanan çekim tarihi öne alındı. Ancak Uraz Kaygılaroğlu bunu kabul etmedi ve peş peşe proje çektiği için çok yorulduğunu söyleyip kasım ayında işbaşı yapmak istediğini yapımcıya bildirdi. Şimdi ya başka bir aktörle yola devam edilecek ya da Uraz Kaygılaroğlu’nun istediği gibi çekimler kasım ayında başlayacak. Son durum yakında netleşecek.

Barış Arduç ve Gupse Özay’ın bebek heyecanı

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin başrol oyuncusu Barış Arduç, kızını kucağına almak için gün sayıyor. Arduç’un başrolleri arasında yer aldığı Kulüp dizisinin 2. Sezon çekimleri önümüzdeki günlerde bitiyor. Sezon sonunda Alparslan Büyük Selçuklu’nun oyuncuları Arduç’un Kulüp dizisinin çekimleri nedeniyle tatile çıkmamış ve 2 bölüm stok çekmişti. Yaz boyu Kulüp’ün setinde olan Arduç, çekimlerini bitirir bitirmez yeniden Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin setine çıkacak. Bu arada ünlü oyuncunun eşi Gupse Özay’ın 10 Eylül’de doğum yapmasının beklendiği öğrenildi.