Böyle helalleşme olmaz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TV100’de katıldığı canlı yayında Kerem Kırçuval’ın, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez aday olup olamayacağı’ tartışması ile ilgili sorusuna aynen şu cevabı veriyor:

“Aday olmak istiyorsa buyursun gelsin. Millet herkese boyunun ölçüsünü versin. Bu tartışmalar artık geride kalmalı. Bir karabasandan Türkiye’nin kurtulması lazım. Biz böyle tartışma açmayacağız. Başkası açarsa bilemem…”

Çok fazla değil aradan iki gün geçti aynı Kılıçdaroğlu başka bir televizyonun canlı yayınına katıldı ve aynı soruya şu cevabı verdi:
“Eğer seçim normal zamanında yapılırsa Erdoğan üçüncü kez aday olamaz. Benim kastım Meclis’in erken seçim kararı alması halinde Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına bir engel olmadığıdır. Yoksa zamanında seçim yapılırsa aday olmasına Anayasa engeldir. Bunu bildiği için Devlet Bahçeli de ‘Erdoğan’ın adaylığı için yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa elimizden gelen gayreti gösteririz’ dedi…”
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!...

Ne oldu da iki gün içinde Kılıçdaroğlu fikir değiştirdi?...

Kim kulağına ne fısıldadı?...

Akıl hocaları Kılıçdaroğlu’na ne söyledi?...

TV100’deki açıklamalarının ardında CHP Genel Başkanı’nı kim veya kimler aradı?...

Kemal Bey’in yaptığı ikinci açıklamadaki ‘seçim normal zamanında yapılırsa Erdoğan aday olamaz. Ben erken seçim olursa sorun olmaz’ demek istedim açıklaması da inandırıcı değil… Çünkü, TV100’deki yayında ‘Erdoğan’ın erken seçime gideceğini düşünmüyorum’ açıklamasında bulundu… Adaylıkla ilgili soruya bu açıklamalarından çok sonra cevap verdi…

Anlayacağınız ikinci yaptığı açıklama da sağlam bir zemine oturmuyor…

Gelelim en hassas noktaya!...

Aylardır ekranlarda “Biz de hatalar yaptık, helalleşmeliyiz” diyen Kılıçdaroğlu böyle mi hesaplaşacak?... Türk siyasi hayatına kara leke süren 367 garabeti nedeniyle helalleşmeniz gerekmiyor mu?... Geçmiş dönemde yaptığınız en büyük hata bu değil miydi?...

Geçmişteki garabetin aynısını bugünde mi yaşatmak istiyorsunuz?

Böyle helalleşme mi olur?...