Brezilyalıların güzellik ve zayıflama sırrı Açai berry...

Ülkemizde şu sıralar meyvenin kendisini bulmak zor olsa da geçtiğimiz haftalarda gezindiğim bir organik markette Açai berry nin tozunun artık ülkemizde de satıldığını gördüm. Yeni tariflerde kullanmak üzere hemen bir paket aldım. Daha önce methini Amerikalı televizyon yıldızı Oprah Winfrey’den ve Dr.Öz’den duymuştum. Mor bir meyve olan Açai berry nin tozu da oldukça iştah kabartıcı olarak görünse de bu sene onu zayıflamaya olan etkileriyle de sıklıkla göreceğiz gibi görünüyor.

Açai berry meyvelerinin antosiyanin ve polifenollerce oldukça zengin olması onu güçlü bir antioksidan yapmakta. Aynı zamanda  kalp ve damar sağlığının korunmasında, sindirim sisteminin düzenli çalışmasında, vucudumuzu serbest radikallerin istilasına karşı korumada, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmede, beyin fonksiyonlarının korunmasında, enerjimizi artırıp fiziksel performansımızın artırılmasında, saç dökülmesinin önlenmesinde, selülit görüntüsünün azaltılmasında ve cildimiz için gerekli olan ihtiyaçları sağlaması açısından da süper gıda ismini fazlasıyla hak ediyor.

Brezilyalıların güzellik ve zayıflama sırrı Açai berry... - Resim : 1

Şunu unutmamak lazım ki kendi topraklarımızda yetişmeyen bu besleyici meyvenin tüketilmesinde yüksek dozlardan kaçınılması gerekiyor, tüketimine azar azar başlamanızda fayda var.

İnternet üzeerinde gezinirken rastladığım ve evimde denediğim biraz da kendime uygun şekilde uyarladığım birkaç tarifi bu hafta sizlerle paylaşmak istiyorum.Tatilde yemeği biraz abarttığım için aldığım 1-2 kilonun ve şişkinliğimin hızlıca giderilmesinde ve eski kiloma dönmemde ilaç gibi geldiğini de söylemeden edemem.

Brezilyalıların güzellik ve zayıflama sırrı Açai berry... - Resim : 2

Açai berry detoks içecek

1 büyük bardak badem sütü (yağsız süt de tercih edilebilir)

1 büyük boy nektarin

1 yemek kaşığı yulaf ezmesi

1 yemek kaşığı açai berry tozu

1 tatlı kaşığı chia tohumu

1 tatlı kaşığı keten tohumu tozu

Hazırlanışı oldukça basit. Ben çok sevdiğim bir yaz meyvesi olan nektarini tercih ettim. Sizler sevdiğiniz bir başka meyveyi de kullanabilirsiniz. Öncelikle nektarini yıkayıp dilimledim ve akşamdan buzluğa attım. Genelde bu tarz içeçeklerde ben meyveleri dondurmayı tercih ediyorum, kıvamının da çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ertesi sabah tüm malzemeleri blendera atarak önce düşük hızda sonrasında ise yüksek hızda karıştırdım. Ben hazırladığım bu tarifi hızlı bir kahvaltı öğünü olarak tercih ettim. Sizler kendi beslenme programınıza uygun şekilde tüketebilirsiniz. 

Açai berry cilt maskesi

Açai berry A, B, C ve E vitaminlerince zengin olmasının yanı sıra cildimiz için faydalı yağ asitlerini de içermekte. Bu maske özellikle güneş hasarı ile oluşan ton bozuklukları, cilt kuruluğu ve tabii ki kırışıklık bakımı için oldukça ideal. Haftada 1 veya 2 gün kolaylıkla uygulayabileceğiniz pratik bir tarif

1 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı bentonit kil

1 çay kaşığı açai berry tozu

1 çay kaşığı mısır unu

Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra bir fırça yardımıyla göz altları hariç uygulayın ve hafif masaj hareketleri ile ovaladıktan sonra 20 dakika bekletin ve ılık su ile duruladıktan sonra cildinize uygun nemlendiricinizi uygulayın.