Can Yaman’ın El Turco’da partneri kim olacak?

Kariyerine İtalya’da devam eden Can Yaman’ın Disney Plus için çekilecek olan dizisi “El Turco”nun çekimleri eylül ayında başlayacak. Ay Yapım’ın İngilizce çekeceği diziyi Kerem Deren yazdı ve Uluç Bayraktar yönetecek. Macaristan’da çekilecek olan dizide görüntü yönetmeni de dahil ekibin büyük kısmı yabancı isimlerden oluşacak. Can Yaman dizide El Turco lakaplı Yeniçer Hasan Balaban’a hayat verecek. Dünyanın dört bir yanında çok sayıda hayranı olan Yaman, rol için uzun süredir hazırlık yapıyor. Hayatlarını kurtardığı İtalyanlar tarafından bir efsaneye dönüştürülen Osmanlı askerinin asırlardır anlatılan kahramanlık destanı diziyle birlikte bir kez daha ölümsüzleştirilecek.

Emmy ödüllü bir cast direktörünün görev aldığı dizide en çok Can Yaman’ın partneri merak konusuydu. El Turco’nın Gloria’sı için 26 yaşındaki İtalyan yıldız Greta Ferro ile görüşülüyor.
Yaşıtlarından çok daha iri ve güçlü olduğu için yırtıcı bir kuş olan 'Balaban' lakabını verilen Hasan Balaban’ın hikâyesi sadece bu diziyle sınırlı kalmayacak. Disney Plus bir “El Turco” evreni yaratacak ve projenin spinn of’larına da imza atacak.

Özgü Namal, Oktay Kaynarca’yla aynı dizide mi buluşuyor?

Oktay Kaynarca’nın hem yapımcılığını, hem de başrolünü oynadığı ilk dizi olan “Ben Bu Cihana Sığmazam”ın çekimleri tüm hızıyla sürüyor. Onur Tan’ın yönettiği dizinin setine geçen hafta önce Ozan Akbaba ve Yunus Emre Yıldırımer, ardından da uzun yıllardır setlerden uzak olan Özgü Namal ziyarete gitmişti.

Ozan Akbaba “Kasaba Doktoru”nda, Yunus Emre Yıldırımer de “Teşkilat” dizilerinde oynayacağı için özellikle Özgü Namal’ın sete gitmesi ayrı bir heyecan yarattı. Boyatmadığı beyaz saçlarıyla ilgi odağı olan Namal’ın 2 çocuğuyla yaptığı set ziyareti “Acaba eski ekibiyle yeniden mi?” buluşacak sorusunu akıllara getirdi. Oktay Kaynarca merak edilen soruya “Özgü ve çocuklarıyla zaten zaman zaman görüşüyoruz. Dostluğumuz devam ediyor. Sete sadece dostane bir ziyarette bulundu” dedi. Çocukları Nefes ve Elem Su’ya hem annelik, hem de babalık yapan Özgü Namal geçen sezon Masumlar Apartmanı ve Hükümsüz dizilerinden teklif almış ancak anlaşma sağlanamamıştı.

Zengin Kız’a yakışıklı oyuncu

Medyapım’ın FOX için hazırladığı yeni dizi “Zengin Kız” son dönemin en iyi oyuncu kadrosuna sahip dizilerinin başında geliyor. İlk bölümlerini Deniz Akçay’ın yazdığı dizide Alina Boz (Zeynep), Tarık Emir Tekin (Onur Köksal), Nazan Kesal (Şahika), Hazal Filiz Küçükköse (Neslihan), Tülin Ece (Ümit), Baran Bölükbaşı’nın (Yiğit), Kadir Çermik (Samet)i Müfit Kayacan (Hamit) başlıca rolleri canlandıracak.

Lao Tzu’nun “Kaybederek kazanırız, kazanarak kaybederiz” sözünden yola çıkılarak senaryosu yazılan dizide Köksal ailesinin varislerinden Zafer’e hayat verecek oyuncu için de görüşmeler sürüyordu. Rol aynı zamanda şarkıcılık da yapan yakışıklı genç yıldızlardan Mustafa Mert Koç’un oldu. Zeynep adlı bebek bakıcısının tesadüfen eline geçen yüklü miktardaki parayla hayatında yepyeni bir sayfa açmasını konu alan dizinin adı henüz netleşmedi. Cuma günü sete çıkacak olan projenin diğer kod adı şimdilik “Kupa Kızı”...

Yerli Beverlys Hills’e yeni oyuncu

Ay Yapım’ın yaz başından beri hazırlıklarını hızlandırdığı yerli “Beverly Hills, 90210” uyarlaması “Gelecek Uzun Sürer” dizisi güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Damla Serim’in yazdığı, Deniz Yorulmazer’in yöneteceği dizide Mert Yazıcıoğlu “Kerem”, Hafsanur Sancaktutan “Derin”, Aslıhan Malbora “Ece”, Aytaç Şaşmaz” Evren”, Necip Memili “Harun”, Nur Fettahoğlu “Beliz” rollerine hayat verecek. Diziye son olarak güzel ve başarılı bir isim katıldı. Aslı Orcan “Gelecek Uzun Sürer”in ekibine dahil oldu. Orcan Okulun en havalı dizi olan Derin’in annesini canlandıracak.

“Beverly Hills, 90210”, 4 Ekim 1990 ile 17 Mayıs 2000 tarihleri arasında Amerika’da FOX kanalında yayımlanan ve tüm dünyada büyük ilgi gören televizyon dizisi, Türkiye’de “Evimiz Hollywood’da” adıyla İnterStar, Kanal D, Show TV ve Cine 5’te yayınlanmış ve dizinin başrol oyuncuları o yıllarda gençlerin idolü olmuştu.

Tuzak’a bomba oyuncu

Eylem Canpolat’ın kaleme aldığı “Tuzak” dizisinin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Fabrika Yapım ile Acun Medya’nın beraber çekeceği dizide Talat Bulut, Akın Akınözü ve İlayda Çevik’in oynayacağı ortaya çıkmıştı. Aytaç Çiçek’in yöneteceği dizide çok etkileyici birt intikam öyküsü ekrana taşınacak. Talat Bulut’un “Aslan”, Akın Akınözü’nün “Umut” ve İlayda Çevik’in “Luna” karakterine hayat vereceği dizide başrol kadın oyuncu “Çiçek” rolüne hayat verecek oyuncu henüz netleşmedi.

Diziye son olarak çok başarılı bir isim katıldı. Most Yapım’ın Cezailer adlı dijital dizisinin ardından Erkan Kolçak Köstendil’in “yönettiği, Bülent Şakrak’ın ise yazdığı Tamirhane” filminde rol alan Rıza Kocaoğlu “Tuzak”ın yeni oyuncusu oldu. Kocaoğlu merakla beklenen dizide “Güven” rolüne hayat verecek.

Ayça Bingöl hangi diziyle dönüyor?

Etkileyici oyunculuğu ve güzelliğiyle tanınan Ayça Bingöl, rol tercihi konusunda oldukça titiz oyucuların başında geliyor. Sevilen oyuncu uzun bir aranın ardından ekrana dönüyor. Bingöl ülkemizin önde gelen yapımcılarından Faruk Turgut’un patronu olduğu Gold Film’le anlaştı. Ayça Bingöl, Gold Film’in TRT için çekeceği “Cennet’in Çocukları” dizisinde başrol oynayacak.
TRT’nin “Masumlar Apartmanı” kadar ses getirmesini planladığı dizi Atike Hınçlıer’in “Yürek Çıkmazı” kitabından yola çıkılarak yazıldı. Henüz yönetmeni netleşmeyen projeyi Ayla Hacıoğulları ve Vilmer Özçınar kaleme alıyor. Dizide şiddet, alkolizm, kişilik bozukluğu ve pişmanlığın uçuruma sürüklediği bir adam, tırnaklarıyla yaşama tutunmaya çalışan güçlü bir kadın ve çocuklarının gerçek hikayesi anlatılacak. Dizinin oyuncu seçimi sürüyor.

Devlerin Aşkı’na flaş isim

Gold Film’in merakla beklenen dizilerinden biri de “Devlerin Aşkı”... FOX için çekilecek olan dizi, Osman Seden’in yönettiği 1976 yapımı filmden aynı adla uyarlanıyor. Başrolünü Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Savaş Başar’ın paylaştığı İrfan Ünal yapımı filmin dizi versiyonunda kimlerin rol alacağı merak konusu...

Türkan ve Tarık adlı iki büyük aşığın engellerle sınanan aşkının ekrana taşınacağı diziyi “Muhteşem Yüzyıl” gibi birçok Türk dizi tarihinin unutulmaz işlerine imza atan Yılmaz Şahin kaleme aldı. Dizinin senaryosunu okuyanların projeye şimdiden hayran kaldığı konuşuluyor. Başrol oyuncuları için görüşmeler sürerken projenin yönetmeni belli oldu. “Devlerin Aşkı” dizisini ödüllü yönetmenlerimizden Ömür Atay yönetecek.