Çaycı, çete liderini nasıl tapu müdürü yaptı?

0:00/ 0:00

Hayali evler satan çete bir çaycı üzerinden nasıl milyon dolarlık vurgun yaptı? Çete lideri 1 saatliğine nasıl tapu müdürü koltuğuna oturdu?

Ankara merkezli hayali evler satan bir grup polisin takibine takıldı. KOM Daire Başkanlığı ekipleri çeteyi adım adım takibe aldı. Çete, tapu memurları aracılığıyla masum insanları kandırarak vurgun yapıyordu. Polis çeteyi tespit etti. Düğmeye basıldı. Çok sayıda kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Avcı Emlakçılar” çetesi çökertilmişti. Peki çete tapu dairesinde nasıl bu kadar rahat hareket edebiliyordu. Polis konuyu derinleştirince gerçekten akıllara zarar bir detay ortaya çıktı. Çete inandırıcı olmak için öylesine bir plan yapmıştı ki..

ÇAYCI DEVREYE SOKULDU

Öncelikli olarak Ankara’da tapu dairesinde çaycı olarak çalışan personel ile ilişkiye girildi. Yakınlık ilerletildi. Artık çaycı, bir çete üyesi gibi hareket ediyordu. Sözde emlak ofisleri açan çete inandırıcı olmalıydı. Gerçekten daire sattıklarına masum insanları inandırmalılardı. Ama nasıl? Burada çaycı devreye sokuldu. Plan başlamıştı.

1 SAATLİĞİNE TAPU MÜDÜRÜ OLDULAR

Tapu personeline çay dağıtan şüpheliye çete bir görev verdi. Müdür öğle yemeğine gittiğinde bizi içeri sokacaksın. Bir çete üyesi tapu müdürünün koltuğuna oturtuldu. 1 saatliğine tapu müdürü olacaktı. Çaycı bu görevi kabul etti. Karşılığında dolar olarak yüklü miktarda bir para aldı. Çete istediğini elde etmişti.

Olacaklardan habersiz olan tapu müdürü öğlen 12.30 gibi yemeğe ayrıldı. Çaycı durumu örgüt üyelerine bildirdi. Ev alacağını sanan kişiler o saatte tapu dairesine çağırıldı. Bir çete üyesi müdürün koltuğuna oturdu. Sözde emlakçı ev alacak kişiyi tapu müdürünün odasına soktu. Dolandırıcı gerçekten ev aldığına o kişiyi inandırdı. Bir de üstüne tebrik etti. Sonuçta tapu müdürüyle görüşmüştü. Evin teyidini aldı.

NE EV NE SÖZDE EMLAKÇI ORTADA YOK

Nereden bilecekti karşısındaki kişinin bir dolandırıcı olduğunu. Yüklü miktarda parayı çeteye verdi. Birkaç gün sonra baktığında ne ev ne de görüştüğü kişiler ortadaydı. Gittiği emlak ofisi ise kapanmıştı. Bu kişi hemen tapu dairesine koştu. “Müdürle görüşmek istiyorum” dedi. İçeri girdiğinde farklı kişi vardı. “Siz müdür müsünüz?” diye sordu. Evet cevabını alınca şok olmuştu. Müdür olduğunu söyleyen kişiyle görüştüğünü söyledi. Artık iş işten geçmişti.
Çete bu yolla 3 milyon dolarlık vurgun yapmış. Şüphelilerin, paralarını geri almak isteyenleri de alıkoyarak darbettikleri ve tehdit ettikleri belirlendi. Şüphelilerin bu yöntemle elde ettikleri haksız kazancı uyuşturucu ticaretinde kullandıkları saptandı. Neyse ki vurgun büyümeden çete çökertildi.