Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan’dan sektöre dev destek

Türk dizi ve filmlerinin yarattığı ekonomik güç gün geçtikçe artıyor. Netflix, beIN CONNECT, Disney Plus ve Amazon gibi dünya devi dijital platformların da ülkemizde yerli prodüksiyonlar çekmeye başlaması sektörün çehresini değiştirdi. Setlerdeki işçilik çok daha değerli bir hale geldi. Bu durum beraberinde çalışma saat ve iş günleriyle ilgili düzenlemeleri de getirdi. Var olan iş gücünü korumak ve işinin en iyisi olan çalışanları sektörde tutmak için 5 + 2 gün sistemi uygulanmaya başlanıyor. Daha önce Kulip dizisinde Barış Arduç, Gökçe Bahadır, Salih Bademci ve Fırat Tanış bu konuda duyuru yapmış ve sektör adına taşın altına elini koyan ünlü isimler arasında yer almıştı.

Ülkemizde dizi ve film çeken yabancı prodüksiyon ekipleri örnek alınarak hazırlanan uygulamaya en büyük desteği şimdi Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan veriyor.
Cem Yılmaz’ın Netflix için çektiği “Ayzek’le Bir Gece” filmi ve Yılmaz Erdoğan’ın Disney Plus için yakında sete çıkacağı “Organize İşler” dizileri bu uygulama için pilot proje seçildi. Cem Yılmaz geçen günlerde“Ayzek’le Bir Gece” filminin setinde çektiği videoda haftada 5 gün çalışıp 2 gün tatil yapıldığını açıklamıştı. Şimdi Yılmaz Erdoğan da Kıvanç Tatlıtuğ’lu Organize İşler dizisinde aynı sistemde çalışacak. 1 Mart’tan itibaren ise bütün dijital dizi ve filmler 5+2 sistemiyle çekilecek. 8 bölümlük dijital diziler için iş yoğunluğuna göre 12 ile 18 hafta arasında çalışma takvimi uygulanıyor.

Hande Erçel’in dizi projesiyle ilgili ilk detaylar

Hande Erçel’in “Sen Çal Kapımı” dizisinin ardından çekeceği yeni proje merak konusu… Ünlü oyuncu önceki hafta Bebek’teki MF Yapım’da toplantı yapmış ve “Beni çok heyecanlandıran bir hikaye dinledim ama henüz görüşme aşamasındayım. Detay veremem” demişti.
Erçel’in başarılı yapımcı Asena Bülbüloğlu’yla yaptığı görüşmenin bir dijital dizi için olduğu öğrenildi. Hande Erçel’in sıcak baktığı dizi projesinin hikâyesi Bülbüloğlu ile yönetmen Yusuf Pirhasan’a ait… Hikayenin senaryo çalışmaları başladı. Disney Plus için çekilecek diziyi birçok başarılı projeyi kaleme alan Ayşe Kutlu’nun yazdığı öğrenildi. Senaryo çalışmaları bittikten sonra oyuncu kadrosu belirlenecek olan dizinin yeni bir gelişme olmazsa yaza doğru çekilmesi planlanıyor.

EGO dizisinin Elif’i kim oldu?

Alperen Duymaz ile Melisa Aslı Pamuk’u buluşturan FOX’un “Erkeğe Güven Olmaz” dizisinin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Sete çıkmak üzere olan projede büyük bir borca giren bir şirketin mali işler bölümünde çalışan Erhan’ın patronundan aldığı 3 günlük teklifle değişen hayatı etkileyici bir dille beyazcama taşınacak. Doğa Can Anafarta’nın yöneteceği dizinin ana karakterlerinden Elif’e hayat verecek oyuncu için titiz bir çalışma yapılıyordu.
Erhan’ın (Alperen Duymaz) nişanlısı Elif’i canlandıracak oyuncu sonunda belli oldu. Rolü Rüya Helin Demirbulut oynayacak. Demirbulut, Şevket Çoruh’un patronu olduğu Baba Sahne’nin iddialı oyunu “Taxim”de rol alıyor. Senaryo süpervizörlüğünü Can Sinan’ın üstlendiği, A. Orçun Okşar, Gülsev Karagöz, Zafer Özer Çetinel’in ise yazdığı “Erkeğe Güven Olmaz” dizisinde ayrıca Ahmet Kayakesen, Erdal Küçükkömürcü, Hülya Gülşen, Derya Beşerler, Naz Sayıner ve Emirhan Dönmez de rol alacak.

Zehirli Sarmaşık dizisine flaş isim

Gold Film’in beIN CONNECT için çekeceği “Zehirli Sarmaşık” dizisinin hazırlıkları sürüyor. Zehirli Sarmaşık dizisi merakla beklenen dijital projelerin başında geliyor. Gökçe’nin Usta’nın yöneteceği diziyi Savaş Ecevit Korkmaz yazıyor. Dizinin kadrosuna Onur Tuna ve Feyyaz Duman’dan sonra Burçin Terzioğlu katılmıştı. İşlenen bir cinayetin ardından yaşanan sürükleyici olayların ele alındığı dizinin kadrosuna son olarak başarılı bir oyuncu katıldı; Emre Karayel… Ünlü oyuncu dizide Onur Tuna’nın hayat vereceği karakterin yakın arkadaşını oynayacak. Etkili oyunculuğuyla tanınan Emre Karayel, son olarak Meryem Uzerli’nin başrolünü oynadığı ve Disney Plus için çekilen “Ru” dizisinde kamera karşısına geçmişti.

Bebek arası veren oyuncu Maviye Sürgün’le dönüyor

Efsane tiyatrocu Levent Kırca’nın yönetmen ve yazarlık yapan büyük oğlu Oğulcan Kırca’yla evli olan ünlü oyuncu Ayça Erturan setlere annelik molası vermişti. Kızı Nova’yı dünyaya getiren Ayça Erturan, bebeğinin bir yaşını doldurmasının ardından tekrar mesleğine dönme kararı aldı. Başarılı oyuncu yapımcı Saner Ayar’ın Latin ülkeleri için çektiği “Maviye Sürgün” dizisinin kadrosuna katıldı.
26 bölüm olarak planlanan dizinin çekimleri Marmaris’te devam ediyor. Erturan, senaryosunu Murat Dişli’nin yazdığı dizide eşini öldüren ve nefsi müdafaa nedeniyle kısa süre sonra serbest kalan Zehra rolüne hayat veriyor. Kimsenin iş vermediği Zehra’ya Defne (Damla Sönmez) destek olacak ve ikili arasında güçlü bir bağ kurulacak.

Nesrin Cavadzade’den yeni anlaşma

Yasak Elma’dan ayrıldıktan sonra Üç Kuruş’ta seyirci karşısına çıkan Nesrin Cavadzade bu sezon birçok diziden teklif aldı. Ancak proje seçiminde çok titiz olan ünlü oyuncu gelen birçok işi “içime sinmedi” diyerek kabul etmedi. Şu günlerde gelen teklifleri değerlendirmeye devam eden Cavadzade, bu arada bir reklam anlaşması yaptı. Nesrin Cavadzade ünlü mücevher markası Storks’un yüzü oldu. Markanın yeni kampanya yüzü olan Cavadzade reklam filmlerinde rol alacak. Son yıllarda mücevher markaları Meryem Uzerli, Hadise, Tülin Şahin gibi ünlü kadınlarla peş peşe reklam anlaşmaları yapmaya devam ediyor.

Medyapım’dan Queen Sugar uyarlaması geliyor

FOX dizi atağına başlamış ve pek çok yapımcıdan yeni proje almıştı. Medyapım da şu günlerde FOX için yeni bir dizi uyarlaması yapmaya hazırlanıyor. Dizinin adı “Queen Sugar”… Oprah Winfrey’in başyapımcı olarak görev aldığı Amerikan yapımı dizinin yerli uyarlamasının yönetmeni belli oldu. Son olarak Gonca Vuslateri’nin yazıp oynadığı “Cenazemize Hoş geldin” filmini yöneten Neslihan Yeşilyurt dizinin yönetmen koltuğuna oturacak. Amerikalı yazar Natalie Baszile'nin aynı adlı romanından yola çıkılarak ekrana uyarlanan dizide babalarının vefatı üzerine ailenin şeker kamışı tarlasını yönetmek için bir araya gelen kardeşlerin hikâyesi anlatılıyor. Dizi için görüşülen oyuncular arasında Ekin Mert Daymaz ve Selin Yeninci de var.