CHP'li Aytuğ Atıcı net konuştu: Hiç kimse bu ülkeye özerklik getiremez!

tv100'de ilgiyle izlenen Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında Aytuğ Atıcı "Hiç kimsenin ne PKK’nın ne ABD’nin ne de herhangi bir siyasi partinin bu ülkede eyalet sistemini getirebileceğini düşünmüyorum. Hiç kimse bu ülkeye özerklik getiremez. Bu ülkede hiç kimse bir çakıl taşını alamaz." dedi.

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Akademisyen/Hukukçu Prof. Dr. Celal Erbay, Araştırmacı-Yazar Doğan Çağlar ve Kamuoyu Araştırmacısı Murat Sarı; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sözleri programda masaya yatırıldı.

Atıcı "Hiç kimsenin ne PKK’nın ne ABD’nin ne de herhangi bir siyasi partinin bu ülkede eyalet sistemini getirebileceğini düşünmüyorum. Hiç kimse bu ülkeye özerklik getiremez. Bu ülkede hiç kimse bir çakıl taşını alamaz. Buna el uzattıkları zaman başlarına ne geleceklerini bilirler. 15 Temmuz, Kurtuluş Savaşı bunun örneğidir, bunun ülkücüsü, sağcısı, solcusu olmaz. Bu milli bir meseledir. Burada eyalet, özerklik, toprak gibi kavramların arkasına sığınarak ya da kışkırtarak üç beş tane kendini bilmezin söylediği laflardan siyasi medet ummak çok doğru bir yaklaşım değildir. Bunlar sadece ve sadece milli duyguları yüksek olan insanları kışkırtmak için söylenen laflardır.