Çok büyüksün Real Madrid

Geçen hafta perşembe, Camp Nou’de kimse böyle bir Galatasaray beklemiyordu. 8-9 yer denen takım, gol yemeden beraberlikle dönmüştü İspanya’dan. Dün gece ise tam bir şölen havasında başladı maç. 1-0 öne de geçti.

Ancak Galatasaray, kadro tercihlerinin ve takımın tecrübesizliğinin kurbanı oldu. Fizik gücü yetersiz Gomis yerine, fizik gücü çok iyi Muhammed, sonradan oyuna giren Morutan yerine formda Emre Kılınç tercih edilebilirdi. Taylan ve Berkan ikilisinin yetersizliği yine ortaya çıktı.

Tüm bunların yanında şok etkisi yaratan ise Barcelona’nın düştüğü acziyetti. Dünya futbol kültürünü domine etmiş bir takım, güzel oyunun sembolü Barcelona, dün akşam maçı soğutmak için herşeyi yaptı. Jordi Alba 5 dakika taç atmadı. Tribünleri tahrik etti. Pique 4. hakemliğe soyundu. Barcelona deyim yerindeyse çirkefliğe mahkum oldu.

Galatasaray, iç saha da daha önce Real Madrid’i de ağırladı. Şampiyonlar Ligi maçında 3-1 öne geçtiği de oldu. Ancak kralın takımı, hiçbir zaman kendi kalitesinden ödün vermedi. Oyunu çirkinleştirmedi. Nitekim Real Madrid gibi tur atladı.

Barcelona belki dün gece tur atladı. Ama bu kafayla kendi kültürüne ihanet etti. Katalan coğrafyasında hiç kimsenin bu oyundan memnun olduğunu düşünmüyorum. Cruyff’ın mezarında kemikleri sızlamıştır. Barcelona turu atlamıştır ama kendi kültürüne ihanet ederek kupayı kaybetmiştir!